Formule Geeuw?!.

(door Anjès Verhey)

Vrijwel heel Nederland was getuige van de opbouw van Ajax in de Champions League. Tot het laatst snoerde de spanning je bijna de keel af. Dan volgt een drama. Op de drempel naar het grote succes wordt de deur, notabene in de verlengingsminuten, voor hun neus dichtgesmeten. Wat een spanning, wat een voorvreugde en zelfs als je niets om de sport geeft word je meegesleept in het enthousiasme. En… het is dus in voetbal mogelijk om vanuit het bijna niets tot zeer grote hoogte op te stijgen. Maar evengoed kun je keihard onderuit gaan. Dat is de essentie van sport en altijd hoor je dan ‘may the best win!’ en dat doet de best one dan ook.

Vervlogen dagen…
Onlangs sprak ik op de presentatie van het enthousiaste Le Mans team van Frits van Eerd diens idool uit vervlogen dagen Giancarlo Minardi. Een kleine compact gebouwde Italiaan waaraan de tand des tijds vergeefs probeerde te knagen. Geen woord over de grens spreekt Giancarlo maar gelukkig was Mark Koense (manager van het RTN team) in vloeiend Italiaans mijn reddende engel. Giancarlo en ik kwamen een lange weg. In 1985 stond ik vrijwel aan de wieg van zijn toen nog onbeschreven Formule 1 team. Minardi zou 18 jaar geschiedenis schrijven in de Formule 1. 4e plaatsen betekenden voor hen al bijna de overwinning. ‘1993 was ons beste jaar, 7e bij de Constructeurs. Toen waren er nog maar 13 teams. De grote tijd met 20 teams (1989) was voorbij. Kleine teams met weinig sponsors, dus weinig geld, kregen wel de kans om mee te doen. Dat waren echte avonturen die niet altijd goed afliepen. Maar voor de racefans was het met zo’n vol veld wel feest. Bij ons team debuteerden in totaal zo’n 30 coureurs. Daaronder grote namen als Zanardi, Alboreto, Alonso en Webber. Ja, dat waren tijden! De spanning, altijd knokken, altijd de jacht op geld. Maar de sport was alles en daar deden we het voor.’ Aldus Giancarlo Minardi met enige weemoed terugkijkend. ‘Die situatie in Formule 1 verband is nu helaas ondenkbaar. Commercie en geld hebben de macht. Kleine teams zouden geen kans meer maken. Jammer, dat zou immers het spektakel, de opwinding, de spanning en de sjeu van de sport ten goede komen.’

Spraakmakende mannen…
Nu is alles anders. Streng geregeld en top-georganiseerd. Super veilig, op en naast de baan. Voor spraakmakende mannen als Colin Chapman, Ken Tyrrell, de flamboyante Flavio Briatore en de strenge alom vertegenwoordigde Frank Williams is geen plaats meer in de paddock. Armoede? Welnee, de nieuwe tijd! De mannen van dit moment zijn strakke, doelgerichte bedrijfsmanagers op winnen en winst afgetrimd. De jonge Formule 1 rijders worden steeds jonger. Hebben buiten hun boekje (en wat team en sponsors horen willen) niets te melden. Uit je slof schieten (onze Max voorheen bijvoorbeeld) is not done. Morren over teamorders (Leclerc) is eveneens not done. Die moet nú nog eventjes leren met de muilkorf om te gaan.

De Formule 1 2019 draait om geld en twee grootmachten die Red Bull Racing als lastige derde macht tolereren. ‘May the best one win’ en dat doet Mercedes-AMG dan ook. Ferrari, waar mismanagement en falen tot de bedrijfsstrategie lijken te horen, krijgt het jaar na jaar niet voor elkaar om de onvergetelijke Michael Schumacher periode te doen herleven. De races zijn over het algemeen verworden tot slaapverwekkende optochten met voorgeprogrammeerde uitslag. Langs de snelweg of op drukke kruispunten valt meer te genieten dan op de racebaan.

En dan nu Monaco.
Met de haven vol met witte superjachten. Met de rijken en de schonen. Met de wolkenkrabbers en de smalle straten. Met de hoop op eindelijk weer eens een echt spannende race. Want hier heeft de sponsor niets te vertellen. Hier kun je er nog zoveel geld tegenaan gooien maar het is wel de man achter het stuur. En die akelige harde vangrail. En die stuurmanskunst. Even geen gezwam over banden, over motoren. Nee, hier gaat het om Max, om Lewis, om Charles maar ook om Ricciardo met zijn lamme Renault of Lando Norris in zijn oranje McLaren. We gaan het zien en ja, het is de kortste race op de kalender, de langzaamste ook maar je blijft in elk geval wel wakker!