1-2 zege voor Toyota GAZOO Racing in WEC race op Fuji

Toyota GAZOO Racing heeft met een een-twee-overwinning in de 6-uurs race van Fuji haar zegereeks in het 2019-2020 FIA World Endurance Championship (WEC) voortgezet.

De regerend wereldkampioenen wonnen op de Fuji Speedway voor de zevende keer in acht jaar. In hun #8 TS050 HYBRID reden Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima en Brendon Hartley vanaf pole naar de overwinning. Mike Conway, Kamui Kobayashi en José María López behaalden de tweede plaats en gaan nu met hetzelfde aantal punten aan de leiding in het World Championship. Toyota GAZOO Racing leidt het teamklassement met 35 punten voorsprong op Rebellion.

Success handicap system
Het nieuwe success handicap system werd dit weekend voor het eerst toegepast, waardoor de LMP1-auto’s lap time penalties kregen opgelegd op basis van hun positie in het World Championship. De effecten hiervan werden duidelijk in de openingsrondes. Sébastien had achter het stuur van de #8 TS050 HYBRID, die een handicap meekreeg van één seconde per ronde, vanaf de start de grote uitdaging om aan de leiding te blijven voor de #5 Ginetta. Tegelijkertijd was Kamui in auto #7 – met een 1,4 seconden lap time penalty – verwikkeld in een spannende strijd om de tweede plaats.

Zestiende overwinning op rij
Sébastien boekte zijn zestiende overwinning. Voor Kazuki was het de vierde keer dat hij zijn thuisrace won, terwijl Brendon voor het eerst als Toyota GAZOO Racing-coureur op de hoogste plaats van het podium stond.

Na de tweede een-twee-finish van het team zal de success handicap voor beide auto’s worden vergroot voor de volgende race, de 4 Hours of Shanghai op 10 november. Wel zal de lap time penalty nu voor beide auto’s identiek zijn aangezien beide TS050 HYBRID’s hetzelfde aantal World Championship-punten hebben.

Uitslag 6 Hours of Fuji

1e. TOYOTA GAZOO Racing – 232 rondes
2e. TOYOTA GAZOO Racing – +33.955 secs
3e. Rebellion (Senna / Menezes / Nato) – +2 rondes
4e. Team Nederland (Van Eerd / Van der Garde / De Vries) – +10 rondes
5e. JOTA (Gonzalez / Da Costa / Davidson) – +10 rondes
6e. Jackie Chan (Tung / Aubry / Stevens) – +11 rondes