Bob de Jong smaakmaker met Hyundai i20 R5

Door Anjès Verhey/foto’s Erik van ’t Land/Rallypicture)

Terwijl in het WK Rally het Hyundai-fabrieksteam met onder meer kopman Thierry Neuville in de Hyundai i20 WRC hoge ogen gooit, is op nationaal niveau Bob de Jong met zijn Hyundai i20 R5 een van de smaakmakers in de rallysport. Nadat Bob de Jong vorig jaar al kennismaakte met de Hyundai i20 R5, reed hij in 2018 zijn eerste volledige rallyseizoen met dit indrukwekkende rallywapen. Samen met zijn Belgische navigator Bjorn Degandt begon hij in februari het seizoen tijdens de Circuit Short Rally in Zandvoort, maar de nadruk lag uiteraard op de drie wedstrijden van de mede door De Jong geïnitieerde Eurol R5 Rally Challenge, de ELE Rally, de GTC Rally en de Eurol Hellendoorn Rally. Tijdens de toprally van Nederland, de Eurol Hellendoorn Rally, overtuigde De Jong samen met gelegenheidsnavigator Kees Hagman, door als tweede te eindigden. Ook in België, tijdens de Rally van Kasterlee, wist De Jong beslag te leggen op de tweede plaats.

Tijd voor een kort vraaggesprek met de Hyundai-coureur. F1 Racefan sprak Bob de Jong vlak na het rallyseizoen.

Anjès: Hoe is jouw seizoen verlopen?
Bob: De eerste seizoenshelft was niet best. En dat terwijl ik hoge verwachtingen had, omdat in de Twente Rally vorig jaar mijn debuut met de Hyundai i20 R5 meteen resulteerde in een tweede plaats in het algemeen klassement. Maar gelukkig scoorde ik na de zomer twee goede resultaten. Maar overall ben ik zeker niet tevreden en dat terwijl ik mij enorm op mijn gemak voel in mijn nieuwe rallywapen.

Anjès: Wat was de reden van de problemen aan het begin van het seizoen?
Bob: Zoals zo vaak in de autosport moet het hele pakket kloppen en zijn er vaak meerdere redenen als het niet helemaal loopt zoals verwacht. In de Circuit Short Rally en in de Zuiderzee Rally had ik mede vanwege de extreem lage temperaturen problemen met de grip en in de ELE Rally hadden we een mechanisch probleem toen we juist weer in het juiste ritme begonnen te komen. Toen hadden we voor mijn thuis rally, de GTC Rally, hoge verwachtingen en de eerste drie klassementsproeven werden die volledig ingelost. We streden op het scherpst van de snede met Hermen Kobus (Skoda) en Hans Weijs jr (Ford) en het ging om tienden van seconden. Helaas werd de rally beroofd van een spannende strijd tot de finish toen zowel Hans Weijs als ik op een slecht stuk onverhard onze radiatoren beschadigden en we beiden uitvielen. Dat was een lelijke streep door de rekening.

Anjès: Wat is het hoogtepunt van het seizoen geweest?
Bob: Na de teleurstelling in de GTC Rally moesten wij niet alleen de auto ‘resetten’, ook bij mijzelf moest de knop weer om. De Eurol Hellendoorn Rally wordt nog steeds gezien als de belangrijkste rally van Nederland en daar wilde ik dus eindelijk een goed resultaat behalen. Daarom ging ik eerst nog in België de Rally van Kasterlee rijden om weer het juiste ritme te vinden. Daar finishte ik als tweede, een prima resultaat en een opsteker voor Hellendoorn. Daar reden we een puike wedstrijd, wat resulteerde in de tweede plaats achter de ontketende Hermen Kobus die met zijn Skoda R5 ook al in de ELE en de GTC Rally zegevierde en daarmee niet alleen de basis legde voor prolongatie van zijn Nederlandse titel, maar en passant ook de Eurol R5 Rally Challenge opnieuw won. Dus Hellendoorn mag wel als hoogtepunt van het seizoen worden betiteld.

Anjès: En nu?
Bob: Nu is het tijd om samen met mijn sponsors Hyundai Nederland en Eurol te evalueren en naar volgend seizoen te kijken. Het rijden in Nederland, met misschien ook nog 2 buitenlandse rally’s, past het beste bij mijn ambitieniveau, budget en tijd! Want uiteindelijk is het rijden van rally’s vooral een leuke hobby, maar wel eentje die ik graag professioneel aanpak. Dat betekent ook dat ik gedurende de winter mijn conditie op peil houd, onder andere door 2 keer in de week een flink stuk te gaan mountain biken.

Anjès: Tot slot, waar droom je van om nog te bereiken in de rallysport?
Bob: Ach, eigenlijk wil ik vooral plezier aan de sport beleven, maar af en toe denk ik: het zou toch mooi zijn om net als mijn vader indertijd (redactie: 1995 en 1996) het Open Nederlands Rallykampioenschap te winnen na een spannende strijd met gelijkwaardige auto’s! Ik ben blij dat ik mijn steentje heb mogen bijdragen aan het feit dat de relatief nieuwe R5 klasse in korte tijd in Nederland is uitgegroeid tot de koningsklasse van de rallysport – dus het platform is er al, nu de persoonlijke resultaten nog.