Citroën C5 Aircross Blue HDi 180 Aut.

Een Citroën avant la lettre

(door Anjès Verhey/foto’s PR)

De nieuwe C5 Aircross is een grote royale auto die qua model en design geheel in het beeld van kingsize SUV’s past waarvoor de Nederlandse automobilist momenteel warm loopt.

Volledig uitgerust
De wagen is ‘loaded’ ofwel volledig uitgerust met de aller-modernste must haves op veiligheids- en comfortgebied. Afgezien daarvan biedt hij mede dankzij de perfect agerende acht! traps automaat en de daar ideaal mee combinerende 2.0 liter viercilinder turbo-dieselmotor bijna ongeëvenaard rijplezier. Met 177 pk en al bij 2000 tpm 400 Nm trekkracht onder je rechtervoet ben je bovendien in de dagelijkse ratrace steeds haan de voorste. Die waarden dragen echter ook in rustiger vaarwater bij aan het ontspannen gevoel dat je in deze C5 steeds begeleidt

Nauwelijks studeren!
Ondanks alle technische nieuwlichterij valt mijn eerste start zonder veel studie erg mee. Weliswaar is verwarmings-/ventilatiebediening volgens het ouderwetse schuifje/draaiknop systeem mij liever. Maar deze op het duidelijke en centrale display te ‘touchen’ bediening heb je snel onder de knie. Datzelfde geldt voor het overige managen van primaire en secundaire rij- en veiligheidsfuncties.

Nog buitenstaand geniet ik even van de enorme 19 inch ‘Art’ lichtmetalen reuzewielen en de indrukwekkende decent chroomgesierde carros. Zijn bijna overrompelende aanwezigheid vormt bij omstanders onderwerp van gesprek. Je komt dan ook niet ‘ongezien’ met hem weg. Pas een beetje op bij in- en uitstappen van de auto. De ruim bemeten portieren hebben onderaan een nogal puntig uiteinde.

In het ‘verdomhoekje’
De C5 heeft een strak en niet nerveus stuurkarakter, vrijwel neutraal. Waarbij de afmeting geen rol speelt. Van hellen in bochten of naschommelen na die akelige verkeersdrempels is geen sprake. Bij ‘start’ reageert het start/stop systeem zeer direct en zonder aarzeling. En ja, de door Citroën Nederland aan ons ter beschikking gestelde C5 Aircross Blue HDi is een dieseluitvoering die dus ondanks dubbel gezuiverde lucht in het verdomhoekje zit. En waarvoor je dubbele belasting mag betalen. Maar dat haal je al rijdend terug door de plezierige omgang met de ‘voordelige’ diesel.

De auto heeft nog heel wat meer begeerlijke assets in de aanbieding. Zoals die handsfree achterklep (á 500 euro), het panoramadak (over de gehele daklengte, á 1.250 euro), de ideale onmisbare achteruitrijcamera en ga zo maar door. Na mijn proefperiode met deze C5 rest mij nog te zeggen: ‘Jawel, een Citroën zoals een Citroën  moet zijn. Avant la lettre dus.

raadpleeg voor meer informatie www.citroën.nl