De 24 uur van Le Mans 2019: de Super Finale

Duizenden Nederlanders waren aanwezig afgelopen weekend op Le Mans om hun landgenoten aan het werk te zien tijdens de 24 uur van Le Mans. De 87e editie van de 24 uur van Le Mans vormde de afsluiting van het Super Season, het World Endurance Championship van de FIA, waarin 8 lange afstandsraces zijn opgenomen verspreid over 2018 en 2019.

Vreugde en verdriet liggen op Le Mans dichtbij elkaar, dat ondervonden de Nederlandse coureurs aan den lijve. Job van Uitert zag een goede klassering met zijn team G-Drive Racing in de LMP2-klasse in rook opgaan toen kort voor het einde van de wedstrijd zijn team te maken kreeg met technische problemen.

Vreugde was er bij Jeroen Bleekmolen die met zijn team Keating Motorsport de GTE-AM klasse won, maar de vreugde was van korte duur. De FIA beoordeelde de benzinetank van de gereden Ford als illegaal. Iets te groot en daarmee zou het team voordeel hebben behaald. De desillusie nadat je je 24 uur sterk hebt gemaakt zal enorm zijn.

Racing Team Nederland kende ook een moeilijke 87e, door diverse lekke banden en een crash van Nyck de Vries, waardoor een lange reparatie uitgevoerd moest worden, finishte het team als 26ste waar men op meer had gehoopt.

Toyota won de 24 uur van Le Mans 2019. Bij gebrek aan echte concurrentie kwam dat niet als een verrassing. Tijdens de 6 uur van Spa-Franchorchamps in mei stelde men als de titel van het kampioenschap veilig