De nieuwe generatie smart: Baanbrekend. Digitaal. Urban.

smart presenteert zijn visueel en digitaal volledig herziene fortwo en forfour tijdens de IAA 2019 in Frankfurt. Een progressief design wordt gekoppeld aan intelligente connectiviteit en 100% elektrische aandrijflijnen met accu. De nieuwe smart fortwo coupé, cabrio en forfour modellen bieden daarmee een duurzaam en uitgebreid mobiliteitsconcept.
Consequent elektrisch

Het origineel was al elektrisch. Al in 1972, tijdens de eerste besprekingen over een auto die specifiek voor het stadsverkeer zou worden ontwikkeld, werd ingezet op een elektrische aandrijflijn met accu’s. Ook visionair Nicolas Hayek had van meet af aan een smart met een emissievrije aandrijflijn voor ogen. Sinds 2007 biedt smart in elke generatie een volledig elektrische variant. smart is de eerste autofabrikant ter wereld die voor het hele gamma van verbrandingsmotoren overgegaan is op elektrische aandrijflijnen.

Spannend rijplezier
De volledig elektrische rijervaring voegt een nieuwe dimensie aan rijplezier toe met een direct beschikbaar koppel, naadloze acceleratie en bijna volledige stilte. De nieuwe smart modellen blijven systematisch inspelen op alle sterke punten van de EQ-technologie. Dankzij de slimme lay-out en de terugkeer naar de kern van het merk blijft het concept gericht op een laag gewicht en milieuvriendelijkheid en biedt het duurzame mobiliteit voor stedelijke omgevingen.

Snel en overal laden
Met de standaard 22 kW-boordlader met snellaadfunctie worden de nieuwe modellen, afhankelijk van de plaatselijke omstandigheden, in iets minder dan 40 minuten opgeladen van 10% tot 80% actieradius als driefase laden mogelijk is.

Raadpleeg voor meer informatie www.smart.nl