DTM Misano
BMW en Audi winnnen

Dit weekend streek het DTM circus neer in het Italiaanse Misano voor het derde DTM weekend. De race op zaterdag kende een zeer verrassende winnaar. De vanuit de pitstraat gestarte Marco Wittmann won de race. Mede geholpen door een Saftey-Car omdat de stilgevallen wagen van Joel Eriksson niet snel genoeg verwijderd kon worden. De zondag werd een prooi voor Nico Müller doordat René Rast (Audi) een lekke band kreeg nadat hij comfortabel aan de leiding reed.

De race van zaterdag was niet erg spectaculair. De van Pole gestarte René Rast (Audi) behield de leiding. alleen kwam de man naast René Rast, Jonathan Aberdein (Audi) niet goed van zijn plek en zag hij al snel de een na de andere rijder aan zich voorbij gaan. Mede hierdoor kwam onze landgenoot Robin Frijns (Audi) ook niet goed van zijn vierde plek weg en moest als zevende aansluiten de eerste bocht in. In de eerste ronde besloot de vanuit de pitstraat gestarte Marco Wittmann (BMW) gelijk de gok te nemen door zijn verplichtte bandenwissel te laten doen. Na 7 ronden viel de wagen van Joel Eriksson stil en kwam de Safety-car er aan te pas zodat men de wagen veilig kon bergen. Na een aantal ronden werd de race weer vrijgegeven en na de herstart behield René Rast de leiding, maar iedereen moest zijn verplichte pistop nog doen. Terwijl de meeste halverwege naar binnenging voor nieuwe banden reed Marco Wittmann (BMW) zijn rondjes, omdat hij niet meer hoefde te stoppen en zodoende kwam hij aan de leiding om deze vervolgens net meer af te staan. René Rast kwam nog wel redelijk snel genoeg in de buurt, maar vormde geen bedreiging meer voor Marco Wittmann die als winnaar over de streep ging, gevolgd door René Rast en Loic Duval (Audi). Robin Frijns (Audi) haalde de finish niet omdat zijn wagen tijdens de pitstop niet meer aan wilde slaan vanwege een defecte sensor.

De zondag gaf een ander beeld van de wedstrijd en was boeiender om te zien. De start van race twee was spectaculair. René Rast (Aud) vertrok van Pole in zijn Audi, maar kwam niet helemaal lekker weg en onze landgenoot Robin Frijns haalde hem in en ging als eerste de bocht in gevolgd door Nico Müller in zijn Audi. Daarachter was het duwen en trekken en met als grootste slachtoffer Macro Wittmann (BMW) die een tik kreeg van René Rast en met schade moest uitvallen. Robin Frijns (Audi) reed comfortabel aan de leiding, maar al snel kwam René Rast opzetten en Robin Frijns liet de leiding in het tussenstand van het kampioenschap voorbij. Ook Nico Müller kwam de Nederlander snel voorbij en zo reed Robin Frijns binnen een paar ronden op plek 3 ronde. Even later probeerde Loic Duval Robin Frijns ook te verschalken, maar deze tikte de Nederlander aan en die spinde vervolgens, maar kon zijn weg vervolgen op positie zeven. Loic Duval kreeg een drive-through penalty van de wedstrijdleiding en zag een mooie klassering hierdoor als sneeuw voor de zon verdwijnen. René Rast leek op weg naar een overwinning maar het noodlot sloeg toe, zijn linkerachterband was lek en hij moest naar binnen voor zijn pitstop. Nico Müller kwam aan de leiding en stond deze niet meer af. Robin Frijns maakte nog veel terrein goed en finishte uiteindelijk keurig als vierde waar misschien een podium mogelijk was geweest. Nico Müller won de race voor Philipp Eng (BMW) en René Rast (Audi).

Uitslag race 1:

1. Marco Wittmann (BMW)
2. René Rast (Audi)
3. Loic Duval (Audi)
4. Bruno Spengler (BMW)
5. Nico Müller (Audi)
6. Mike Rockenfeller (Audi)
7. Philipp Eng (BMW)
8. Jonathan Aberdein (Audi)
9. Sheldon van der Linde (BMW)
10. Timo Glock (BMW)

Uitslag race 2:

1. Nico Müller (Audi)
2. Philipp Eng (BMW)
3. René Rast (Audi)
4. Robin Frijns (Audi)
5. Pietro Fittipaldi (Audi)
6. Joel Eriksson (BMW)
7. Jonathan Aberdein (Audi)
8. Bruno Spengler (BMW)
9. Sheldon van der Linde (BMW)
10. Mike Rockenfeller (Audi)

Stand kampioenschap DTM rijders:

1. René Rast (Audi) 93 punten
2. Philipp Eng (BMW) 83 punten
3. Nico Müller (Audi) 76 punten
4. Marco Wittmann (BMW) 68 punten
5. Mike Rockenfeller (Audi) 51 punten
6. Robin Frijns (Audi) 45 punten
7. Bruno Spengler (BMW) 40 punten
8. Loic Duval (Audi) 38 punten
9. Joel Eriksson (BMW) 28 punten
10. Jamie Green (Audi) 25 punten

Stand kampioenschap DTM merken:

1. Audi 272 punten
2. BMW 231 punten
3. Aston Martin 15 punten