Ford Fiesta ST 3

Need for speed ?!

(door Anjès Verhey/Foto’s Rob Verhey)

De snellere Fiesta’s kijken terug op 38 jaar historie. De eerste, de XR2 van 1981 bracht het met zijn 1.6 – 84 pk viercilinder op maximaal 170 km/u. Voor toen een heel acceptabele topsnelheid. De in mijn geval heftig in Race Red uitgevoerde (3e generatie) ST 3 kan letterlijk alles beter. Voor diens 232 km/u maximaal heeft de racy driecilinder 1.5 EcoBoost Turbomotor 200 echte pk’s achter de hand. Voldoende om in 6,5 seconden de ‘100’ te bereiken. Dat is leuk en opwindend. Vooral vanwege de Active Noise Control die mijn ‘acties’ dan hoorbaar onderstreept…!

Drie rijstijlen mogelijk
Je kunt deze vrijwel circuit-klare sportuitvoering van de Fiesta in drie rijstijlen berijden. In de stand Normaal is het een actief reagerende aangenaam op je gemoedsrust werkende alerte auto. In de stand Sport pakt het stuur wat preciezer, directer aan. De uitlaatklep opent zich (ANC) en de auto reageert een tik scherper op je gaspedaal-bewegingen. Tenslotte de stand Circuit. Nu spitst de totale techniek zich toe op snelle rondetijden, maximale bochtvastheid en optimale grip. Traction control is nu uitgeschakeld. Je bent als bestuurder op jezelf aangewezen en de elektronische stabiliteitsregeling staat gedurfde, maar door jou gecontroleerde acties toe.

200 pk uit 1,5 liter
Wat een auto, wat een sensatie! Over het ophangen van de voor- en achterwielen is al een heel boek te schrijven. De Ford ingenieurs grepen er immers voor terug op de uitgebreide race-ervaring die het concern in vele jaren in vele race-klasses heeft opgedaan. Speciale force vectoring schroefveren, twin tube dempers, mechanisch sperdifferentieel (dat van Quafe is optioneel verkrijgbaar), launch control tegen wheelspin bij de start, unieke stuurhuis calibratie – de snelste van alle Ford Performance modellen -, enorme voor geventileerde remschijven en dan natuurlijk die ronduit fraaie motor. 200 pk uit anderhalve liter! Dat hield je in 1981 niet voor mogelijk in een auto die je voor nog nét geen 33 mille kunt kopen. Ford meende met deze racy-aangepaste en -aangeklede variant van de ‘gewone’ Fiesta de sportievere ingestelde consument te plezieren.

290 NM trekkracht
Samen met innovatieve cilinder-uitschakeling maken directe en indirecte brandstofinjectie dit pure genot ook nog eens 11% zuiniger dan generatie 2 van de Fiesta ST. Met een korte pook ‘jas’ je kort door de zes serieus inklikkende versnellingen. Tussen reeds 1.600 en 4.000 toeren heb je de beschikking over 290 Nm trekkracht. Bijna voldoende om het asfalt op te rollen óf je banden kaal te draaien, nietwaar…

Racen en grommen!
Dan ga ik het nu eens niet hebben over hoeveel elektronische en andere, communicatieve, wonderen hij je te bieden heeft. Of hoe stevig die full race kuipjes je bij alles vasthouden. Hoe blits hij op al die openmondige omstanders overkomt op zijn standaard 17 en extra 18 inch lichtmetaal met wide-track rubbers. Want deze Fiesta is om mee te rijden, te racen, te grommen en te genieten. Zoals men dat 38 jaar geleden met die eerste XR 2 ook al (in verhouding) deed. De Fiesta ST hoeft niet in Race Red want er zijn nog zeven andere even spannende kleuren leverbaar. Uitsluitend vijfdeurs en ze heten allemaal ST hetgeen betekent Sports Technologies.

Raadpleeg voor meer informatie www.ford.nl