Ford Mustang GT-5.0 V8-451 pk-10 traps automaat

Grote Kerels, glimmende ogen…

(Door Anjès Verhey/foto’s Rob Verhey/PR)

In mijn ogen heeft deze flink geschapen beul nog maar weinig te maken met de slanke bijna argeloos ontworpen oer-Mustang. Bijgaand een beeld van onze ’68er, een van de drie die wij in het verleden bezaten. Maar ook destijds sloeg Ford al snel de gespierde weg in. De tijd van de zware musclecars brak aan en de PK-wedstrijd ging van start. In onze ’70er stond dan ook een dikke 5.0 V8 te grommen. Maar goed dat was toen en dit is nu!

De sprankelend blauwe GT uitvoering die ik van Ford Nederland ter beschikking kreeg is binnen Amerikaans, lees heavy duty, ingericht. Ami’s zijn niet voorzichtig met auto’s zoals bijvoorbeeld Europese fabrikanten dat wel zijn. De Mustang is geheel up to date ingericht en uitgerust. Je denkt of roept het en hij doet of kan het! Zo’n auto. Veel fijngevoel spreekt er niet uit de merendeels in zwart gehouden cockpit. Wel goed afleesbare instrumenten en een racy stuurwiel, multifunctioneel, waarvan de cruise control van het gevaarlijke (mijn overtuiging) adaptieve soort is.

Monstermotor….
Het echte ‘ouderwetse’ Mustang gevoel komt nog niet bij me op. De grootste attractie van deze two-door convertible is, behalve dat fraaie linnen zonnedak, natuurlijk de in onze inmiddels 1 liter-ogen vijfliter monstermotor. Ik bedoel dan de wijze waarop deze hoogst moderne V8 de bijna twee ton kunststof en metaal naar voren jaagt. Ik was gewaarschuwd dat de 275/40 R 19 achterbanden bij teveel snoepen van de PK’s vlugger op zouden zijn dan een ijsco smelt in de zon.

Onverdund oergeweld
Met 450 PK en begeleid door een T-rex brul sleurt de ‘Stang’ je mee naar een ander land waar verkeer nog niet zo consequent wordt gehinderd en waar snelheden niet telkens lukraak worden beteugeld. Want zelfs een ‘milde’ verkeershinder-drempel betekent in mijn blauwe beul al snel een nieuwe frontspoiler halen. Maar het onverdunde oergeweld op de, u raadde het al, Duitse Autobahn maakte alles goed. De benzine-consumptie houdt dan wel gelijke tred. Voordeliger dan 12 kilometer per liter kom je niet uit. Maar dat is het alleszins waard want het genieten houdt niet op. Pas op een langere reis begin je volop waardering voor dit overblijfsel uit de oertijd van de automobiel te krijgen Moeiteloos neemt de wagen grote stappen naar een verre avontuurlijke horizon. In ons land betekent elke te ver ingetrapte gaspedaal-beweging een blauwe brief op je deurmat.

Een gesprek
Anderzijds is de Mustang een gesprek! Zodra je hem langs de stoep zet is er een gesprek. Met grote kerels, handen in de zakken, buik vooruit. Die nog nét niet tegen je dikke banden schoppen. Maar wel met glimmende ogen herinneringen beginnen op te halen aan de tijd dat ze zo graag zo’n woeste wagen wilden maar de centen er niet voor hadden. Nu hebben ze die centen wel maar kopen toch maar veilig een Golf of Fiesta, meer geschikt voor alledag. Maar ze blijven wel dromen, zo verzekeren ze mij!

Raadpleeg voor meer informatie www.ford.nl