Ford presenteert jubileumversie Mustang55 en verbeterde Mustang 2.3 EcoBoost 

Ford presenteert de nieuwe, speciaal voor de Europese markt ontwikkelde Mustang55 met 5.0-liter V8-motor, ter ere van de 55ste verjaardag van de iconische sportwagen.

De Mustang55 is gebaseerd op de 331 kW (450 pk) sterke Ford Mustang GT. De jubileumversie is voorzien van unieke stijlelementen voor de carrosserie, zoals kenmerkende striping op de motorkap en flanken, speciale badges en optionele achterspoiler. Bovendien is het interieur extra luxueus uitgerust.

Tegelijk presenteert Ford de verbeterde Mustang 2.3 EcoBoost. Die is niet alleen verfraaid met exterieurdetails geïnspireerd op die van de legendarische Mustang Shelby-versies, maar ook standaard voorzien van een Active Valve Performance Exhaust. Daarmee kan de bestuurder de intensiteit van het uitlaatgeluid aanpassen.

Het aanbod wordt verder uitgebreid met nieuwe carrosseriekleuren, zoals Iconic Silver, Lucid Red, Twister Orange en Grabber Lime. Met de geïntegreerde FordPass Connect-modemtechnologie is de Mustang nu een mobiele wifi-hotspot waarmee tot tien apparaten tegelijk kunnen worden verbonden.

“De Ford Mustang is een van de weinige auto’s die meer dan een halve eeuw in productie is. En de vraag naar de Mustang – ‘s werelds bestverkochte sportauto – houdt aan”, aldus Nederlander Roelant de Waard, vice president Marketing Sales & Service van Ford of Europe. “De nieuwe Mustang55 is de ultieme Mustang met zijn indrukwekkende performance, design en comfortverhogende technologie, zoals FordPass Connect en het B&O Sound System.”

Raadpleeg voor meer informatie www.ford.nl