Hyundai onthult conceptauto 45

Hyundai heeft het doek getrokken van de Hyundai 45, een elektrische conceptauto. Dat gebeurde op de Internationale Automobilausstellung van Frankfurt (IAA), die van 10 tot 22 september 2019 wordt gehouden.

De Hyundai 45 is een eerbetoon aan het erfgoed van Hyundai. Het studiemodel luidt een nieuw tijdperk in voor Hyundai’s design, waarbij de focus ligt op elektrificatie, technologieën die autonoom rijden mogelijk maken en intelligent design. De 45 is een knipoog naar een icoon uit de geschiedenis van Hyundai; de Pony Coupé Concept die 45 jaar geleden voor het eerst van de band rolde.

Om vooruit te kunnen, is het belangrijk om naar het verleden te kijken. De opvallende exterieurstyling van de 45 spreekt tot de verbeelding en is geïnspireerd op de auto die de basis legde voor Hyundai’s design-DNA; de Pony Coupé Concept uit 1974. Het iconische karakter van de 45 wordt bepaald door zijn monocoque-carrosserie en aerodynamische en lichtgewichtdesign geïnspireerd op vliegtuigen uit de jaren 20. De naam 45 is ook een verwijzing naar de hoeken van 45-graden aan de voor- en achterzijde, die samen een diamantvormig silhouet vormen dat een verdere voorbode is voor de designrichting voor de toekomstige elektrische modellen.

Het nieuwe concept neemt alle complexiteit weg en eert de heldere lijnen en minimalistische structuur van de originele Coupé Concept. De 45 verkent tegelijkertijd de evolutie van Hyundai’s designtaal volgens het thema ‘Sensuous Sportiness’, waarbij Sensuous staat voor ‘sensueel’, oftewel de grotere emotionele waarde die klanten ervaren door design, en Sportiness voor ‘sportiviteit’ en de toepassing daarvan in innovatieve mobiliteitsoplossingen.

Batterijen en aandrijflijn slim weggewerkt
De ruimte in de 45 wordt optimaal benut doordat de batterijen en aandrijflijn slim zijn weggewerkt. De batterijen in het concept zijn over de gehele vlakke vloer van de auto geplaatst, wat ten goede komt aan de interieurruimte. De vlakke vloer waar de batterijen zich bevinden, maakte het mogelijk een ruimte te creëren die voelt als een woonkamer met nieuwe meubels. De vloer is voorzien van een comfortabel tapijt om het gevoel van een leefruimte verder te versterken en daarnaast rijgeluiden te reduceren. Om gemakkelijk in- en uit te kunnen stappen, draaien de stoelen naar de passagiers zodra zij het portier openen. Heldere lijnen en ergonomische geplaatste bedieningselementen vergroten het ruimtelijke gevoel in de 45. Boeken en zelfs tablets kunnen eenvoudig worden opgeborgen in slimme, doorzichtig opbergruimtes.

Raadpleeg voor meer informatie www.Hyundai.nl