Hyundai ontwikkelt ’s werelds eerste Active Shift Control voor hybrideauto’s

Hyundai heeft ’s werelds eerste Active Shift Control (ASC) transmissietechnologie ontwikkeld. Deze innovatieve vinding monitort maar liefst 500 keer per seconde de schakelmomenten van de transmissie en kan hierdoor de efficiency van de transmissie optimaliseren. De transmissie schakelt sneller op, met voor de bestuurder tal van voordelen: een snellere acceleratie, een lager verbruik en een langere levensduur door minder slijtage. De nieuwe technologie maakt zijn debuut in de Hyundai Sonata Hybrid, op termijn zullen ook andere hybridemodellen van Hyundai van de technologie profiteren.

Met ASC voegt Hyundai nieuwe besturingssoftware toe aan de Hybrid Control Unit (HCU) die, door de rotatiesnelheden van de elektromotor en transmissie uit te lijnen, de schakeltijden van de transmissie met 30 procent kan verminderen. De technologie zorgt voor soepeler schakelen, ondanks de snellere schakeltijden.

‘De ontwikkeling van ’s werelds eerste ASC-technologie is een opmerkelijke innovatie die een precieze motorbesturing koppelt aan de automatische transmissie’, aldus KyoungJoon Chang, Vice President en Head of Powertrain Control System Group van Hyundai Motor Group. ‘Behalve dat daarmee brandstof bespaard wordt, ervaart de bestuurder ook meer rijplezier.’

Raadpleeg voor meer informatie www.hyundai.nl