Karters Team Nederland succesvol in Brazilië: twee wereldkampioenen en nog drie podiumplaatsen!

De Rotax Max Grand Finals in Brazilië is voor Team the Netherlands een grandioos succes geworden! Op het Circuit International Paladino in Conde brachten de talentvolle Oranje-karters een monsterscore tot stand met twee wereldtitels, een tweede plaats en twee derde plaatsen. Niet eerder haalde het Nederlands team zoveel podiumplaatsen in de jaarlijkse strijd om de wereldtitel.

In de Rotax Max Junioren-klasse denderde de twaalfjarige rookie Robert de Haan uit Eerbeek op dominante wijze naar de wereldtitel. Mike van Vugt maakte het feest compleet voor Nederland. De dertienjarige Europees kampioen uit Wognum haalde met zijn derde plaats eveneens het podium.

In de Rotax Max Senioren-klasse zorgde Senna van Walstijn uit Amsterdam opnieuw voor een Nederlands feestje. Racend met een helm in de kleuren van de legendarische Ayrton Senna stormde hij in een waanzinnige race naar de overwinning!

Nog was het Oranjefeest niet voorbij, want in de Rotax Max Micromax-klasse stuurde de tienjarige Mitchell van Dijk uit Harderwijk zijn kart in een spannende race naar de derde plek. In de Minimax-klasse werd veel verwacht van Dani van Ruiten (12). De Nederlands kampioen uit Tegelen leek even buiten het podium te vallen, maar beet zich vast in zijn stuur en knalde naar een zwaar bevochten tweede plek. Vijf podiumplekken voor Team Nederland, een ongekende luxe!

De Rotax Max Grand Finals geldt als het jaarlijkse wereldkampioenschap karten voor Rotax Max-rijders. Aan de negentiende editie van het evenement deden afgelopen week 365 rijders uit ruim vijftig landen mee.