Kia Proceed GT-Line én GT

Dynamisch Dubbel!

(door Anjès Verhey/foto’s PR)

Voor wie een trendy SUV te ver gaat maar droomt over een sterk gelijnde grote sportswagon heeft KIA nu het antwoord. De KIA Proceed die leverbaar is als dynamische GT-Line óf superieure echte GT. Tijdens de ontwikkeling van het concept stonden Duitse voorbeelden als bijv. Porsche en Mercedes niet ver van het CAD-centrum. Invloeden ervan zie je terug in de shootingbrake-achtige totaalaanpak en de bijzonder geslaagde achterkant. Het resultaat vindt weerklank bij een breed publiek. Parkeren van de auto betekent dan ook vaak meteen een gesprek. Men vindt het een mooie auto en schat hem veel duurder in dan hij in werkelijkheid is.

Beide bovengenoemde uitvoeringen zijn aantrekkelijk compleet ingericht en volkomen state of the art uitgerust met de allermodernste communicatieve features.

Lange benen, geen klagen!
Binnen gezeten op riant goed steungevend meubilair waan je je in een grote ‘klasse’wagen. De Proceed biedt veel interne ruimte. Ook lange benen hoeven niet te klagen!. Het rustig getekende dashboard is mooi sportief geïnstrumenteerd, de monitor perfect geplaatst en de totale bediening paniekbestendig op de juiste goed bereikbare locaties aangebracht. Veilig handelen voor de bestuurder stond bij KIA’s ontwerp voorop.

Het voert te ver om in dit bestek op alle ins en outs van de vele actieve en passieve alsmede assisterende systemen in te gaan. Ik noem wel even ABS, AEB, DAB, LFA, LKAS, HAC, DAW, SCC, ESC, TPMS, HBA en intelligent Start/Stop.

Primair telt voor mij ‘Voel ik me op mijn plaats happy. Reageert de auto zonder aarzelen op mijn bevelen. Zit ik ook van Scheveningen naar Arnhem steeds even ontspannen achter dat fraaie stuur. Bij al die overwegingen telt ook de
hoeveelheid inspanning. De tijd dat schakelen synoniem was voor sportief is lang voorbij. Beide snelle KIA Proceed’s trakteerden me dus op een onvolprezen automaat. Die draagt samen met airco en (normale) cruise-control bij aan het algehele happy gevoel dat ik in de twee verschillende uitvoeringen ondervond. Rest nog de motorisering, de ontbrandingsmotor beleeft zo goed als zeker een revival nu er volop discussie is ontvlamd over de wel of niet haalbaarheid van E-rijden.

Motoren en meer….
In de GT-Line is er keuze uit een 120 pk sterkte driecilinder (172 Nm). De GT uitvoering kan alles beter met zijn 1.6 Turbo GDi en 204 pk. De trekkracht daarvan bedraagt 265 Nm bij slechts 1.500 tpm. Beide motoren hiervan (viercilinder) kunnen met handgeschakelde 6-bak of genoemde 7-traps automaat voor je deur komen te staan. De driecilinder kent uitsluitend het 6-traps handwerk. Bij de automaten tref je schakelwipjes achter het stuur aan en 18-inch lichtmetalen velgen. De berging kan variabel van 594 tot 1.545 dm3 bepakking aan en je aanhanger mag van 1.410 tot 1.500 kg. (geremd) mee. Volstaat nog dat de grote banden hun oprolgeluiden, afhankelijk van het soort wegdek, goed laten horen. De prijslijst loopt van 30.995 tot 45.295 euro.

Raadpleeg voor meer informatie www.kia.nl