Land Rover Discovery 2.0 TD4 – 9 AT SPORT

See me, hear me, feel me…

(door Anjès Verhey/foto’s PR)

De Discovery Sport is in alle opzichten een zintuiglijke auto. Je kijkt er niet zomaar overheen, je hoort slechts aangenaam gedempt geluid en eenmaal binnen voel je je direct thuis. Alles valt meteen op zijn plaats. De Discovery Sport uitvoering is, zo benadrukte de functionaris van importeur Land Rover te Vianen tegenover mij, een geheel op zichzelf staand model.

Niets aan te merken?!
Dit is niet de zoveelste grote auto van het slag dat momenteel volkomen trendy is. Het voert wat ver om over zwelgen in luxe te spreken maar in mijn hart doe ik dat wel… Wat een ruimte en wat een weelde. Dan al die fijne mooie details zó functioneel opgelost, het tadeloze materiaalgebruik en de schitterende afwerking. Over het ruimte-aanbod: niet alleen op de veelvuldig verstelbare stevig geprofileerde zetels voorin maar ook de speelruimte op de eveneens perfect steungevende achterbank. Soepel leder, brushed metal, piping rond de naden en we rijden nog geeneens! Optioneel is een derde zitrij mogelijk. De berging via een handsfree ‘schopje’ te openen kan van 981 tot 1.698 dm3 bagage aan. Kortom er valt (nog?) niets aan te merken.

Heel belangrijk in Discovery kringen – bij een kogeldruk 100/100 mag de paardentrailer tot 2.500 kilo mee.

Negentraps automaat
Voor me, achter het aangenaam grijpgrage niet té overladen multi-stuurwiel duidelijke instrumenten, evenals het wide-touch-screen en head-up in de voorruit perfect gepositioneerd op een strak, functioneel opgezet dashboard. Uit de brede eveneens ‘kan-niet-simpeler’ console rijst de ‘commandant’ voor de negentraps! automaat op. Vergt enige gewenning maar blijkt al snel een asset dat zich instinctief in je geheugen nestelt. Op genoemde touchscreen vind je snel de weg in de schier onbeperkte mogelijkheden die de auto je op mechanisch, technisch, audio- en connectiviteitsgebied aanreikt.

Aanbevolen door…
Alle denkbare veiligheidsvoorzieningen heeft de Discovery meegekregen. Door toepassing van solide maar ultralichte componenten wist Land Rover deze door Hare Majesteit de Queen en enkele andere Britse edelen aanbevolen auto een all-round karakter mee te geven. Als een MINI lichtvoetig in de stad, koersvast op de snelweg en onverslaanbaar als je in terrein van voor- naar vierwielaandrijving schakelt.

Milieubewust
Roetgefilterd en gekatalysatord snelt de 2.0 liter turbodiesel in 8,9 seconden naar de 100 km/u en wil als dat al mag best door naar 188 km/u. Mooie waarden die, als je je bezighoudt met de milieukwesties, ook nog eens met een schoon geweten worden gerealiseerd. Mijn oordeel: een imposante royale wagen ín voor alle denkbare avonturen en die mooi opgepoetst overal reçu is. En dat mag best wat kosten. Nee, niet bij de pomp…. daar is ca, 5,5 liter door de bank genomen voldoende voor langdurige rijvreugde.

Raadpleeg voor meer informatie www.landrover.nl