Mini’s Cooper en John Cooper Works

Mindblowers

(door Anjès Verhey/foto’s PR)

Tot voor kort veronderstelde ik na kennismaking met het brute oergeweld van de 5.0 Ford Mustang GT (1.818 kg., 450 pk, 250 km/u, 0-100 in 4,5 sec.) dat er geen andere auto meer bestond om me op te winden. Forget it! Want na elkaar vielen mij twee Mini’s uit het goede huis BMW ten deel. De importeur te Rijswijk stelde ze ons ter beschikkin

Prachtige kleinere auto’s met liefde voor het vak gemaakt en tot in de puntjes afgewerkt en verzorgd.

Dat was de ene kant van de medaille. De andere kant hield het tweetal goed verborgen. Slechts kleine aanduidingen, wat wildere wielen en – wat een vondst – de Union Jack in de achterlichten.

Speelgoed
Hoe opwindend dat blitse interieur, hoe pakkend die sportief geprofileerde stoelen. Ik stel het nauwgezet passende meubilair in en maak me bekend met het management. In chroom gevatte bedieningslipjes op de dashrand en het plafond doen me wat. Eenmaal alles goed bij me ingeprent zal bedienen noch progressie een probleem vormen. De handling van de selectie-hendel voor de automatische transmissie is wat omstandig gelukt. (Helaas is Mini niet de enige fabrikant die meende de selectiehendel nieuw te moeten uitvinden). Maar alle lof voor het lef om in dit soort sportwagens een automaat in te zetten!

‘Rode lap’ effect
Welgemoed gaan we op weg. Al snel blijkt dat beide watervlugge schoonheden over het ‘rode lap’ effect beschikken. Geen Audi, BMW of zelfs Porsche is te goed om niet even met de spierballen te rollen. In ‘mijn geval’ Cooper been ik ze dan best een stukje bij. Maar gezeten achter de trots 260 km/u aanwijzende teller in de ‘Works’ uitvoering geef ik ze ‘klop’. Brullend van plezier, in ons land helaas al zo lang verboden, hollen we ervan tussen. Wegligging als een steen. Keihard, onverstoorbaar en millimeter precies dirigeer ik deze viermanskapel over de weg, de Autobahn wel te verstaan. De Cooper ‘normaal’ is niet zó snel maar biedt wel een tikje meer comfort. De ‘Works’ geeft je harde schoppen, laat geen richel, bobbeltje of weggeworpen lucifer onbemerkt. Ik zou niet anders willen. Want dat is laagvliegen in zijn aller-opwindendste vorm. En zonder het inspannende hand- en voetenwerk genieten van de automatische voortgang door de versnellingen.

Indoen je kunt…..
Stap dan eens vanuit een Cooper in de Cooper S en ‘durf’ tenslotte de Works…. Jazeker, dit plezier met een bijbehorend financieel plaatje is niet voor iedereen haalbaar. Want netto 27.793,– euro ligt ook bij mij niet ergens in de kast. De Works was bovendien voor een kleine 26 mille extra aangekleed. Daarvoor telt dat je je dan wel elke dag een beetje Max Verstappen voelt. En…. af en toe net als je trouwe hond even uitlaten op de Autobahn houdt hem scherp!

MINI Cooper 1.499 cc//136 pk//leeggewicht 1.210 kg.//0-100 km/u 8,2 sec.//207 km/u top//nettoprijs 16.673 euro
MINI John Cooper Works 1.998 cc/231 pk//leeggewicht 1.330 kg.//0-100 km/u 6,9 sec.//228 km/u top//nettoprijs 27.793 euro

Raadpleeg voor meer informatie www.mini.nl