Mitsubishi Eclipse Cross 1.5 CVT 4WD Instyle

Voor alles in!

(door Anjès Verhey/foto’s PR)

Voor de toch al door milieu-hypes onder druk staande auto-industrie valt het momenteel niet mee om nog origineel uit de hoek te komen. Bovendien is de moderne automobilist erg verwend en snel op alles uitgekeken. Desondanks is het Mitsubishi met haar serie ‘grote’ auto’s gelukt om een opwindend ‘face in the crowd’ te zetten. Zoals de Eclipse Cross die ik met de nieuwe 1.5 turbo-benzinemotor en de op acht trappen geprogrammeerde CVT-automaat kon rijden.

Denkt vooruit…
De riant ruime wagen beschikte bovendien over intelligente dynamische vierwielaandrijving. Dit systeem denkt als het ware vooruit en kiest naar aanleiding van de weg-/weersomstandigheden steeds de juiste veilige aandrijving en remverdeling. Kortom, wat kan me gebeuren als ikzelf ook mijn best doe?!

Ik kan u nu over alle overige beveiligings- en assistentie-voorzieningen die mee aan boord zijn doorzagen. Neemt u maar van mij aan dat alles wat anno 2018 mogelijk is in de Eclipse Cross aanwezig is. Maar je kunt, gezeten in je uitermate stevig geprofileerde veelvuldig verstelbare stoel ook gewoon genieten van ouderwets autorijden. Dat plezier wordt niet bedorven door een te hoog brandstofverbruik (tussen 6 en 7 liter/100 km.) noch door een te ingewikkeld managemeent van de vooruitgang en het leefklimaat van de werkplek.

Heel wat aanzien
Maar loop eerst even met mij om de Cross heen. Met bijna 4,5 meter lengte en (zonder spiegels gerekend) 1,80 meter breedte een forse auto die door zijn hoogte heel wat aanzien heeft. Enkele bijzondere kenmerken zoals de tweegedeelde backwing, de geventileerde side-skirts, de machtige groot formaat lichtmetalen two-tone velgen maar vooral de indrukwekkende ‘starwars’ frontpartij maken dat je even stil bent. Beide diffusers achteronder ronden deze plaat af. Geen wonder dan ook dat deze riante in Oriënt Red Metallic gelakte wagen heel wat handen van omstanders op elkaar kreeg.

Voorste hanen!
Voor de start vraag ik me af hoe zo’n niet gering postuur zich in de dagelijkse drukte weert. Dat blijkt reuze mee te vallen. Behendig en precies in het stuur, moeiteloos parkeren middels een backview camera en lenig door het verkeer. Dankzij direct parate kracht en goed overzicht behoort de Cross ook op de snelweg tot de voorste hanen. Te mooi voor modderbaden maar niet te goed voor drassige avonturen. Regen, modder, sneeuw noch hagel deren ‘m.

Voor het je inprenten van de bediening heb je even tijd nodig, maar alles is duidelijk bewegwijzerd en al gauw onder je controle. Dat is belangrijk in paniek situaties. Het interieur is aangenaam rustig, slechts bandengerol en wat grotere gaten in het wegdek dringen door.

Tot slot: vermelding verdient het royale hoog op het dashboard geplaatste wide touchscreen waarop je easy door het menu kunt laveren. Nog wat ins en outs: 163 pk, 0 tot 100 km/u in 9,8 seconden, maximum snelheid 200 km/u, E-label F, Co2 154gr/km., bijtelling 22%, bagageruimte 341-448 dm3.

Raadpleeg voor meer informatie www.mitsubishi-motors.nl