Mitsubishi Outlander PHEV Intense S

Big and Beautiful

(door Anjès Verhey/foto’s PR)

De Plug-in Hybride Outlander van Mitsubishi blijkt bij eerste confrontatie een grote, rustig gelijnde wagen in de stijl van Volvo, Audi en consorten. Dankzij de Starwars-frontpartij en de goed ontworpen achterkant springt hij wat uit de rij, is duidelijk herkenbaar Mitsubishi.

Kies maar…..
De mogelijkheden van deze technisch hoogst gecompliceerde Outlander PHEV Intense S zijn onbeperkt. Naast de ‘normale’ verbrandingsmotor kent hij aan voor- en achteras elk een elektromotor. Bij de benzinemotor gaat het over een nieuw ontwikkelde 2.4 liter die volgens de Atkinson-cycle niet alleen een gunstig verbruik heeft maar ook weinig CO2 uitstoot We spreken over 135 pk en 211 Nm trekkracht. Samen leveren de beide elektromotoren ook nog eens 177 pk. Je begrijpt dat indien alle krachtbronnen samenspannen er een dikke 312 pk onder de rechtervoet schuilt. Een uitgedokterd verdeelsysteem, S-AWC (Super-ALL Wheel Control) regelt echter feilloos en naar externe omstandigheden de juiste keuzes voor je. Wat er qua vooruitgang voor de chauffeur (of moet je zeggen electrificeur) overblijft is de keuze om ófwel geheel elektrisch vooraan te komen, ófwel een samenspel van verbrandings- en electromotoren te creëren, ófwel uitsluitend op de fossiele brandstof te vertrouwen Voorts neemt een voortreffelijk functionerende automatische transmissie het hand- en voetwerk met pook en pedaal van je over. Dat betekent uiterst ontspannen onderweg zijn en dat betekent rijden met plezier.

Superb rijkwaliteiten
Het blijkt ons al snel dat deze Outlander in genoemde uitvoering in stadsverkeer en op de autowegen een plezierige rustige en vrij stille metgezel is die ook nog eens over superbe rijkwaliteiten beschikt. Thuisgekomen pak je de kabels uit de stoffen koffer, die wel wat ruimte inneemt, in de variabele elektrisch te openen/sluiten berging. Maar verborgen onder de vlakke vloer ervan vind je nog extra bergruimte. Gezeten in een multi-verstelbare zetel achter een fraai multi-functioneel stuurwiel, waarop de Starwars-neus een tikje terugkomt, waan je je captain Space. Je dirigeert de reus gracieus door druk verkeer, onhoorbaar zo je wilt, en geeft hem op de snelweg ofwel elektrisch (135 km/u max.) ofwel verbrandend (170 km/u max.) de sporen.

Aanrader…..
Voorwaarde voor al dit hybride geluk is natuurlijk wel dat je die kabels thuis ’s nachts ergens in een stopkontakt kunt steken. Overigens deze auto beschikt over zoveel assisterende en beveiligende systemen dat voor noemen en uitleggen ervan meer dan XX pagina’s nodig zouden zijn. De nieuwste milieutechniek is daar ook onderdeel van. Paar gegevens: CO2 – 40gr/km. E-label A. Bijtelling 22%. Prijs van de uitvoering als door ons gereden 46.990 euro. De Mitsubishi Outlander is ons inziens een van de aanraders indien je op zoek bent naar een ruime van alle denkbare comfort voorziene auto. Big and beautiful en geheel in de tijd passend.

Raadpleeg voor meer informatie www.mitsubishi-motors.nl