Nieuwe generatie SUV Peugeot 2008

De nieuwe PEUGEOT 2008 heeft een krachtige en onderscheidende stijl. Het is de nieuwe stap in de geschiedenis van PEUGEOT SUV’s. Hij combineert een geheel eigen stijl met het herkenbare familiegezicht van PEUGEOT.

De uitgebalanceerde verhoudingen en langere, horizontalere motorkap geven de 2008 een krachtigere uitstraling. De SUV oogt veilig en gespierd door zijn schouderpartij en de verhouding tussen de wielen en de carrosserie.

Op het stijlvolle front prijkt een indrukwekkende grille (in carrosseriekleur op de elektrische uitvoeringen) die wordt aangevuld door de prominente motorkap. De LED-dagrijverlichting op de hoeken van de voorbumper dragen bij aan het herkenbare familiegezicht.

Het stoere zijaanzicht valt direct op door de verschillende driehoekige lijnen. Ze geven de nieuwe 2008 een pittige en volumineuze uitstraling. De lijnen vloeien over in de bagageklep, waardoor een harmonieus design ontstaat

Het design wordt nog eens extra benadrukt door de 18-inch lichtmetalen wielen. Dankzij het spaakdesign wegen de wielen slechts vier kilogram per stuk. De sportieve inborst van de 2008 komt terug in GT Line- en GT-uitvoering. Die onderscheiden zich met unieke badges op de C-stijl en de in twee kleuren gespoten carrosserie. Het dak is voorzien van de lakkleur Black Diamond. De versies met PureTech 130 en PureTech 155 benzinemotor, alsmede de BlueHDi 130 dieselmotor zijn uitgerust met een dubbele uitlaat.

De achterlichten worden door de kenmerkende zwarte bies met elkaar verbonden. De standaard aanwezige LED-achterlichten zijn voorzien van een uitgesproken lichtsignatuur met drie ‘klauwen’. De LED-achterlichten branden zowel overdag als ’s nachts voor een optimale herkenbaarheid. De luxere uitvoeringen van de 2008 zijn van LED-koplampen voorzien.

De nieuwe 2008 is ook achterin zeer ruim en veelzijdig (een record voor het nieuwe CMP-platform). Dankzij de lengte van 4,30 meter en een wielbasis van 2,60 meter heeft hij een grote bagageruimte van 434 liter (VDA- en V210-norm). Dat geldt voor alle motoren, inclusief de 100% elektrische versie! De bagageruimte is praktisch in te delen door de laadvloer met twee niveaus (afhankelijk van de versie). Het bovenste niveau zorgt voor een nagenoeg vlakke laadvloer bij een neergeklapte achterbank.

De vele opbergmogelijkheden, waarvan sommige geheel nieuw, bieden ruimte voor alle dagelijkse spullen. Naast de portiervakken en het dashboardkastje is er een riante opbergruimte onder de centrale armsteun. Deze wordt aangevuld door een ruimte voor de versnellingshendel en een opbergruimte onderin de middenconsole. Die is voorzien van een inductielader voor smartphones.

Inzittenden genieten van een licht en ruimtelijk interieur dankzij het optionele panoramische schuif-/kanteldak. Dat opent naar buiten toe, waardoor de hoofdruimte voor de inzittenden achterin behouden blijft.

Raadpleeg voor meer informatie www.peugeot.nl