Panasonic Jaguar Racing onthult Jaguar I-TYPE 4 Formule E-auto

Panasonic Jaguar Racing onthulde vandaag de geheel nieuwe en volledig elektrische Jaguar I TYPE 4, die de strijd aangaat in het zesde seizoen van het ABB FIA Formule E-kampioenschap. Jaguar onthulde zijn nieuwe Formule E-auto in de nieuwe geavanceerde Jaguar Design Studio in Gaydon.

De nieuwe Jaguar I TYPE 4 is voorzien van een nieuwe componenten als de elektromotor, de versnellingsbak, de omvormer, de achterwielophanging en de schokdempers. Het resultaat is een lager gewicht en een verbeterd rijgedrag en dito prestaties.

Verlaagd zwaartepunt
De nieuwe aandrijflijn is de lichtste en efficiëntste die Panasonic Jaguar Racing ooit ontwikkeld heeft. Het verlaagde zwaartepunt van de Jaguar I TYPE 4 moet de coureurs in staat stellen meer punten en podiumplaatsen te behalen in het zesde seizoen van het ABB FIA Formule E-kampioenschap, dat uit vijftien races bestaat.

Nieuw besturingssysteem
De nieuwe aandrijflijn omvat ook een nieuw besturingssysteem, dat sneller werkt en het team in staat stelt om de software sneller door te ontwikkelen. Daarmee behoort Jaguar tot de top in de ontwikkeling van batterij-elektrische voertuigen.