PETRONAS start zoektocht naar Trackside Fluid Engineer voor F1

PETRONAS start via zijn dochteronderneming PETRONAS Lubricants International (PLI) een wereldwijde zoektocht naar een PETRONAS Trackside Fluid Engineer. Deze zal het Mercedes-AMG PETRONAS Motorsport-team voorzien van on-site technische support tijdens het FIA F1™ World Championship van 2020.

Giuseppe D’Arrigo, Managing Director en Chief Executive Officer bij PLI: “Bij PLI blijven we het ontwerp en de prestaties van onze PETRONAS Fluid Technology Solutions continu verbeteren, zodat het team in staat is de race te winnen. We drijven onze talenten en ons topteam tot het uiterste om te voorzien in producten en services die voldoen aan de behoeften van onze motorsportpartners, OEM’s en ook onze dagelijkse klanten. Deze zoektocht is een unieke kans en ik raad gekwalificeerde kandidaten aan hem te grijpen als ze deel willen uitmaken van een team dat baanbrekende vloeistofoplossingen ontwikkelt voor toekomstige kampioenstitels.”

De zoektocht in 2018 leverde wereldwijd zevenduizend sollicitanten op. Slechts vijf kandidaten bereikten na een streng selectieproces, videomotivatie en casestudypresentatie de een-na-laatste ronde. Drie scoorden een sollicitatiegesprek met D’Arrigo in Kuala Lumpur, en uiteindelijk werd de 24-jarige Stephanie Travers uit Zimbabwe gekozen als de nieuwe PETRONAS Trackside Fluid Engineer.

Travers: “Het is altijd een droom van mij geweest om in de F1 te werken, dus ik ben erg dankbaar voor deze kans. Er zijn genoeg uitdagingen, maar ik leer elke dag mijn hoofd koel te houden en mijn beste beentje voor te zetten. De andere teamleden zijn fantastisch en een plezier om mee te werken, dus ik zorg ervoor dat ik van deze ervaring geniet.”

Toto Wolff, Team Principal en CEO van Mercedes-AMG PETRONAS Motorsport: “De brandstof en oliën van PETRONAS zijn al tien jaar het levensbloed van onze wagen. Ook heeft PETRONAS een waardevolle rol gespeeld in het genereren van consistente prestaties en betrouwbaarheid, twee zaken die essentieel zijn geweest in de laatste vijf World Championship-overwinningen. De PETRONAS-vloeistofexperts voorzien ons van realtime analyses en vroege opsporing van mogelijke uitdagingen, oftewel cruciale technische expertise. Stephanie is een uitstekende toevoeging aan het team, en we kijken ernaar uit het team uit te breiden met het nieuwe talent dat zich in 2020 bij onze trackside-familie zal voegen.”

De zoektocht naar een PETRONAS Trackside Fluid Engineer sluit op woensdag 25 september 2019. Solliciteren? Ga naar de LinkedIn-pagina van PETRONAS Lubricants International of stuur een e-mail naar ptfe2020@pli-petronas.com.