Peugeot 3008 SUV Blue Lease 1.5 HDi 6H GT-line

Bonvivant!

(door Anjès Verhey/foto’s PR Int.)

Een grote Peugeot. Geheel in de actuele trend een SUV. Sports Utility Vehicle voor wie zo langzamerhand de weg kwijt is in die benamingen. De wagen voert trots GT-Line waarbij je in eerste instantie toch even aan razendsnelle laagvliegende sportlimousines denkt. Samen met de pittige dieselaandrijving, de correcte wegligging en het accurate stuurgedrag onderstreept het groot formaat echter zijn plezierige ‘voor alles in’ karakter.

Zeker, na een aantal compacte auto’s te hebben gereden moet ik wennen aan het ‘er komt een schip gevaren’ gevoel. Maar dat lukt snel en niet in de laatste plaats door de gebruiksvriendelijke bediening. Je hebt een geweldig goed overzicht over de gebeurtenissen in het verkeer om je heen. Dat nog geassisteerd wordt door attentiepiepen en back-view-camera. Kortom, gezeten in je royale commandostoel kan eigenlijk niets verkeerd gaan.

4,1 l/100 km.
1.5 liter viercilindermotor en 130 pk moeten klaarkomen met 1.392 kilo leeggewicht. Nog maar relatief kort geleden zouden die waarden tot enige twijfel over de vooruitgang van de wagen hebben geleid. Inmiddels is alles anders. We geloven in aardopwarming, schadelijke scheikundige stoffen en hebben eindelijk de materialen en kennis om daar iets aan te verbeteren. Daarom ben ik niet verbaasd dat deze Peugeot-reus maximaal 192 km/u haalt en bij geciviliseerd gedrag een fossiele brandstofverbruik van door elkaar 4,1 liter/100 km. scoort. Trekken van een geremde aanhanger (naar keuze) vormt tot 1.500 kilo geen probleem.

Zorgeloos en ontspannen
Al deze eigenschappen bijeen geteld laten je echt zorgeloos en ontspannen genieten van deze ook binnen indrukwekkend mooi ontworpen auto. Het rijgeluid op hogere snelheid valt echt mee en langere ritten aan een stuk leiden niet tot vermoeid- of verveeldheid. Je hebt de beschikking over een enorme berging met handsfree bediening, keyless entry en start (dus sleutel in je zak of tas), een bagageruimte-vloer die je in twee standen kunt benutten, extra getinte achtervensters, 19 inch lichtmetalen Washington velgen.

Kleine draaicirkel
Een bijzonder asset van deze auto voor het goede leven is zijn verrassend kleine draaicirkel die slechts 10,7 m. vraagt en bijdraagt aan de fijne wendbaarheid. Tenslotte voert de Peugeot 3008 SUV CO 2 label D met 106 gr/km en kost hij in de door mij gereden versie 42.760 euro waar in mijn geval 800 euro bijkwam voor de Gris Amazonite kleur en de solide binnenbekleding combinatie Imila Mistral zwart, stof met kunstlederafzetting.

Raadpleeg voor meer informatie www.peugeot.nl