Peugeot 5008 GT 2.0 Blue HDi 180 Aut 8

Seven up!

(door Anjès Verhey/foto’s pr)

Voor mij staat een grote zelfbewuste 5- tot 7-zitter die ik als ‘buitenstaander’ zijn handelbare, comfortabele rijkarakter beslist niet aanzie. Big blijft, tot de SUV in de stikstofban gaat, nog even beautiful en zo bezien is deze Peugeot 5008 wel heel erg mooi. Hij wacht mij op enorme 19 inch vijfspaaks lichtmetalen velgen voorzien van slijtvaste comfortabel afrollende Michelins op voor de deur van de PSA Groupe in Amsterdam Z.O. Inmiddels heeft deze importeur PSA vier merken onder zich. Dat zijn Citroen, DS, Peugeot en sinds kort ook Opel. Deze 5008 die ik meekrijg is all in all een droomcombinatie in diepzwart ‘Perla Nera’ gelardeerd met flonkerende chroomsier.

Perfect team
In het vooronder vormt de 2.0 liter viercilinder dieselmotor, 180 pk, een vrijwel perfect team met de schokvrije achttraps automaat. Er zit maximaal 208 km/u in het vat, Euro 6, en er gaat bij normaal Nederlands rijgedrag zo’n 4,9 liter voordelige (?) diesel per 100 km. door.

Moeiteloos
Het grote schip draait in 11,2 meter om z’n as en zit in 9,2 seconden van niks op 100 km/u. Geholpen door de backview camera en het lichte ontspannen stuurkarakter prik je de Peugeot 5008 moeiteloos in veilige havens. Naar voor en opzij is het zicht eveneens goed. Indien je het enorme panoramadak van de auto ontsluit blijven zelfs de Dutch Mountains niet voor je verborgen.

Als commandant….
Gezeten ben ik op een jolig met wit garen doorstikte leder beklede en veelvoudig verstelbare stoel. Met regelbare lendesteun. Ideaal op lange reizen waarvoor deze Gran Turismo als het ware is
geschapen. Alleen al de enorm ruimte roept een weelderig gevoel van comfort op. De ‘trekkracht’ van 400 Nm al bij 2.000 tpm maakt het GT-gevoel vervolgens helemaal waar. Je trekt, als je daar plezier aan beleeft, bij stoplichtstarts (na stop/start) alles voorbij…. Als commandant beschik je voorin over een uitgebreid en mooi ontworpen goed geplaatst werkterrein. Het informatie-aanbod is eenvoudig op te roepen en direct onder oog- en handbereik geplaatst.

In het begin even wennen aan de Peugeot typische ‘over ’t stuur’ opstelling van de goed afleesbare ‘meters’. Een duidelijk snelheidscijfer beperkt het oplopen van bonnen en al snel ga je mee in de gedachtengang van de bedenker van deze cockpit.

Vanaf 54.600,– euro
Zo’n vervoermiddel met variabel (seven-up) zitaanbod, representatief, niet bang voor business, graag op vakantie en trekker (1.500 kg.) voor je caravan. Wat kost dat wel niet?! Met enkele waardevolle nuttige extra’s zoals ik ‘m reed 61.750,– euro. Maar net zo groot, mooi, snel, comfortabel en handig is de Peugeot 5008 al vanaf 54.600,– euro. ‘Is dit niet wat teveel lof?!’ denkt u misschien. Al zochten we er bewust naar wij vonden geen noemenswaardige minpunten.

Raadpleeg voor meer informatie www.peugeot.nl