Peugeot 508 SW GT Diesel automaat:
Een echte Gran Turismo!

(rijimpressie door Anjès Verhey/Foto’s PR)

Wanneer komt het voor dat je, verwend als we zijn, nog onder de indruk raakt van een auto? En dan nog wel van een weliswaar enorme, maar dan toch een stationwagon. Welnu, het lot bepaalde dat hij me niet alleen van het ene naar het andere hitterecord, maar ook nog naar de Formule 1 in de gevreesde altijd al oververhitte kom van het Duitse circuit te Hockenheim zou brengen. In loodgrijs getint, serieus, langgerekt, voorbeeldig gestroomlijnd en je ziet de Peugeot 508 SW van buiten al zijn grote binnenmaten aan.

Wat een kanjer!
Na het beladen van onze ‘race’bepakking moeten we die bij het op onze bestemming gekomen uitladen bijna met een zaklampje in de diepe uiteraard elektrisch openende Sesamgrot achter terugzoeken. Voorin deze Peugeot SW beleef je modern times waarvoor wel enige studie en gewenning gevraagd is. Maar eenmaal door de acht verzetten van de briljante automaat jagend gaat er een nieuwe wereld, die van het grote reizen, voor mij open.

Easy rider
We rijden op schone. heldere diesel-brandstof, gelouterd en gefilterd en in ons land helaas nog steeds in het verdomhoekje belast. Zelfbewust koersen we over volkomen verouderde tweesporige Duitse Autobahnen richting Hockenheim. De beste automobilisten van het westelijk halfrond (zoals de Duitsers zich noemen) stoven me elke kool waarover ze beschikten. Voor ons vertrek nam ik echter kennis van de reuze-remschijven op onze Franse metgezel en die kwamen mij geregeld goed van pas. De auto laat zich easy rijden en het is puur genieten en bijna onvermoeid uitstappen na een trip van toch ruim 400 kilometer. Peugeot heeft aan alles gedacht wat zich de alerte automobilist actueel wenst. Veilgheidsmaatregelen staan daarbij als eerste op de lijst.

Ook nog zuinig!
Het tempo op onze reis lag hoog en naarmate de SW meer aan ons went krijgt hij er ook sportief plezier in. Intussen, buiten is het inmiddels 42 o Celsius, laat de prachtig op de grote duidelijk afleesbare monitor regelbare airco ons niet in de steek. Fris als twee hoenen stappen we zodoende in Hockenheim de hitteschok in. Een blik op de brandstofmeter doet ons humeur goed. We halen onze elektronische toegangstickets op en kijken eigenlijk al uit naar een snelle koele thuisreis!

Alle informatie over uitvoeringen, technische gegevens en de prijzen van deze Peugeot 508 SW kunt u vinden op www.peugeot.nl

Voor de Formule 1 liefhebbers…. Max won deze hitteslag! Tenslotte, zoals je weet rijden er heel wat brave hatchbacks rond met de beladen titulatuur GT. Dat is leuk maar neem van mij aan dat deze Peugeot een echte Gran Turismo is.