Porsches zorgen voor spannende actie tijdens Pinksterraces

Porsches in diverse varianten waren dit weekeinde de smaakmakers tijdens de traditionele Pinksterraces op Circuit Zandvoort. Voor het eerst dit seizoen kwam de Porsche Carrera Cup Benelux op Nederlandse bodem in actie. De hoog aangeschreven merkencup met de raceversie van de Porsche 911 GT3 Cup zorgde in de beide races voor volop spektakel. Daarnaast was er de Nederlandse racepremière van de dit jaar nieuwe Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport in het kader van de Cayman Clubsport Trophy, een onderdeel van de Porsche Endurance Trophy Benelux. De 718 Cayman GT4 Clubsport bewees op Circuit Zandvoort eens te meer zijn kwaliteiten als ideale ‘gentlemen-raceauto’, met name voor lange-afstandsraces.

In de Porsche Carrera Cup Benelux zette zich het beeld voort, dat ook tijdens de eerste twee raceweekeinden van het seizoen in België al te zien was: enerzijds zijn er de nodige geroutineerde rijders met heel wat Porsche-ervaring, anderzijds is er een flink aantal jonge en ambitieuze rijders dat het de gevestigde orde vaak knap lastig maakt en voor aantrekkelijke competitie op de baan zorgt.

Max van Splunteren wint op opdrogende baan
Voor de eerste race kregen de deelnemers te maken met lastige omstandigheden, want na een regenbui was de baan weliswaar nog nat, maar het zag ernaar uit dat die relatief snel zou opdrogen, wat de bandenkeuze lastig maakte. Uiteindelijk wist Max van Splunteren, uitkomend voor het team GP Elite, de eerste wedstrijd op zijn naam te schrijven. Het pas 17 jaar jonge talent Loek Hartog (Bas Koeten Racing) nam de gok door op regenbanden te starten en wist op een opdrogende baan de tweede plaats nog maar net vast te houden. Oud-kampioen Xavier Maassen (DVB Racing) eindigde als derde, voor Kay van Berlo (Bas Koeten Racing), die dit weekeinde zijn debuut in de klasse maakte. De Belg Dylan Derdaele (Belgium Racing) sloot de wedstrijd als vijfde af.

Tweede race voor Kay van Berlo
De tweede race werd op een droge baan verreden. Met een goede start nam Kay van Berlo binnendoor de leiding en hield die uiteindelijk tot aan de finish vast. Max van Splunteren, die mede met het oog op de punten in het kampioenschap een strategische race reed, kwam als tweede over de eindstreep, voor Dylan Derdaele, Xavier Maassen en Lucas Groeneveld (GP Elite).