Range Rover Evoque P250 AWD Dynamic S Automaat

Exclusief én anders!

(door Anjès Verhey/foto’s PR)

In ons tolerante land waar rangen, standen, religie, kleur, have en have not er weinig tot niets toe doen is de impact van mijn in Yulong White gelakte ‘Range’ op zijn minst opmerkelijk te noemen. Ik tel helemaal mee en krijg zelfs voorrang van BMW rijders…! En dat terwijl de SUV in rijk Nederland bijna gemeengoed is.

Hoewel de actuele Range Rover niet de absolute importantie van het vorige model uitstraalt ben ik met deze ‘gechopte’ versie beslist niet minder exclusief onderweg. Je weet je permanent vierwiel aangedreven onder alle omstandigheden heer en meester in het verkeer dat zich iets beneden mijn zitpositie afrolt. Wat eveneens afrolt en wel verrassend stil en comfortabel zijn de brede 21-inch banden die rond prachtige zilver/zwarte vijfspaaks lichtmetalen velgen spannen. Over de outillage van deze heavy loaded car valt, als je op alle details ingaat, zomaar een compleet boek te schrijven.

Op alles een antwoord!
Al rijdend openbaart de mooi ingerichte royale wagen me zijn state of the art technische, veilige en comfortabele voorzieningen. Mocht u in de (niet voordelige) markt zijn voor zo’n exclusieve ‘anders dan andere’ auto dan raad ik u aan om dat zelf tijdens een beslist opwindende proefrit te gaan beleven. Volsta ik ermee dat de auto op elke wens of gedachte een doeltreffend antwoord heeft.

De sublieme uitvoering die ik meekreeg van importeur Jaguar Land Rover in Beesd voorzien van diverse interessante opties komt uit op 93.400,– euro. Er is al een Range Rover D150 FWD leverbaar vanaf 56.700 euro.. Je kunt rekening houden met een brandstofverbruik van 7 tot 9 liter per 100 km. en met 179 gram/km. CO 2 almede E-label F.

Per pook, wip óf automatisch…..
Een zegen is de tevens per pook en stuurwippen te bedienen automatische trasmissie. Automatisch dimmend groot licht, een vast zonwerend panoramadak, een surround camerasysteem, gepolijste RVS pedalerie, widescreen navi, cruise control en Cloud Ebony leder op het in alle richtingen elektrisch verstelbare meubilair.

In de verte doet deze Range Rover Evoque me qua easy handling en afrit denken aan mijn onvergeten Landy TD4 die me met zijn onverwoestbare dieselmotor de halve wereld liet zien. Maar de nieuwe tijd heeft nu in optima forma intrede gedaan in het ondanks het laag aflopende dak van de wagen verrassend royale interieur. De auto is uiterst precies in het stuur, alert aan het gas en onder alle omstandigheden traktie. Dankzij de gezonde voorwaartsdrang was ik, zo ik daarvoor koos, vrijwel alles en iedereen heel vlug en uitermate exclusief
voorbij!

Raadpleeg voor meer informatie www.landrover.nl