Renault Captur TCe 150 EDC GPF Initiale Paris

De menselijke maat…..

(door Anjès Verhey/Foto’s PR)

Een hele mond vol voor een plezierige goed ontworpen Crossover. De auto houdt om te zien het midden tussen een flinke stationwagon en een compacte SUV. Valt daarmee dus midden in de actuele trend. Zijn menselijke maat maakt de Captur echter niet tot een onhandelbaar groot schip. Bij eerste kennismaking weet hij het nog niet, maar hij gaat een verre reis met mij maken. De Spaanse Grand Prix staat op ons programma. Nou, dan leer je een auto goed kennen.

Meer een cruiser
In de dagelijkse omgang overtuigt Renault’s Captur door zijn rustige rijgedrag. Dat wil niet zeggen dat ik er niet mee kan ‘racen’ maar uit zichzelf zal de auto je daar niet toe verleiden. Het is namelijk meer een cruiser die vier personen in uitstekend comfort naar hun bestemming kan brengen. Weersomstandigheden, razend stadsverkeer of dagelijks fileleed spelen hem geen parten. De Captur is werkelijk voor alles in, springt easy over drempels, lookt een tikje ‘terrein’ met skidpads voor en achter én met dat ietsje hoger op de wielen staan. Brede goed gevormde stoelen, dito achterbank houden vermoeidheid samen met de airco ver van je. Een asset dat ik iedereen in dit verband kan aanraden is de ideale vrijwel onmerkbaar schakelende automatische transmissie.

Stukje Formule 1
Leuk om te weten dat in de vernieuwde 150 pk EDC viercilindermotor een stukje Formule 1 techniek met me meerijdt. De zuigers zijn immers Diamond like van een koolstofcoating voorzien. De turbo direct benzine geïnjecteerde motor kent elektronische drukregeling en variabele kleptiming en spaart samen met een start/stop systeem flink met je mee! Start/stop reageert na stop ietwat traag met een soort ‘turbo-gat’ wat we vroeger kenden. Dit is echter het enige wat ik op deze ronduit fijne compacte Crossover kan aanmerken.

Geen gebrek aan opbergruimte
Het model spreekt kennelijk veel Nederlanders aan want ik ben beslist niet de enige Captur-rijder, zoals mij bleek. Op de commando-post vind je alle info die je maar wilt op duidelijke instrumenten weergegeven. Een flink centraal screen en de ventilatie/verwarming blinkt uit door simpele doeltreffende bediening. Er is volop afleg- en opbergmogelijkheid en de berging kan met simpele handgrepen van 377 tot liefst 1.235 dm3 bagage meenemen.

Luxe Initiale Paris….
De Renault Captur onderscheidt zich duidelijk van andere sportieverige ‘voor alles in’ auto’s door subtiele chroomsier en doordachte design-accenten. In mijn uitermate luxe Initiale Paris uitvoering kom je aan verwennerij niets te kort. Zelfs had Renault er á 695 euro nog een panoramadak ingezet. Dan over de centjes! Je rijdt al zo’n mooi uitziende Captur vanaf 20.989 euro. Mijn Captur, zeer compleet uitgerust, komt op 30.620 euro. Die lange reis? Geen centje pijn! Thuis gekomen de wasstraat opzoeken en daar stond hij weer met die
prachtige twotone Amethyste/Noir Etoilé diep donkerglanzende kleur klaar om terug naar Renault Nederland te worden gebracht.

Raadpleeg voor meer informatie www.renault.nl