Renault Twingo TCe 95 Intens
Running maatje!

(door AnjèsVerhey/Foto’s Rob Verhey/PR)

Een kleine Renault voor het grote werk. Want ben jij al eens ‘even’ heen en weer naar Monza gereden? Ik wel en daarom kan ik je uit eerste hand bijna alles over deze sportieve Twingo vertellen. Bij thuiskomst staat er zo’n 2.000 kilometer meer op de teller. Daarvoor had Twingo ca. 119 liter nodig. Zo’n trip komt je dus met gemiddeld 1:17 beslist niet te duur uit. Let wel, ik heb hem niet en nergens gespaard en waar het kon flink op de staart getrapt. De nieuwe Twingo die wij reden, Hatchback, 4 persoons, beschikt over een driecilindermotor met een inhoud van 898 cm.

Celsius
Temidden van de overwegend zwart-grijze massa was zijn verkeersveilige Mango-gele lak een verademing. Een schot in de roos van Renault. Want die tilde het toch al kwieke model overal extra in de aandacht. Onze hele reis op weg naar de Formule 1 race stormde het uit alle richtingen en dat laat Twingo je wel weten. De besturing is relatief neutraal met een idee van overstuur. Dus wel steeds ogen op de weg en aandacht bij het verkeer houden. Ideaal is zijn verrassend kleine draaicirkel die de handling van de compacte auto extra onderstreept.

Wat is er zoal aan boord?
De kleine motor met 5 pk meer dan zijn voorganger blijkt een pittig en onvermoeibaar juweel dat in goede Renault-traditie de vele honderden kilometers probleemloos aan elkaar reeg. We vertrokken van huis in de eerste herfstkou maar verderop hield de uitstekend doseerbare airco onze hoofden koel. Op Italiaans grondgebied aangekomen genoten we bij 25 graden Clesius van het grote panorama vouwdak dat het cabriogevoel heel dichtbij brengt. Om de mooie lichtmetalen spaakvelgen spannen brede banden, helaas zonder protectieril. Dus wel oppassen geblazen met parkeren etc. De afrolgeluiden, het windgeruis plus het motorbrommen vormen een begeleidend totaalgeluid dat ook op hoge snelheid binnen redelijke grenzen blijft. Voorin vind je twee hoofdsteun-geïntegreerde sportstoelen in twotone ‘leder’, niet traploos verstelbaar, wél de hoogte voor de bestuurder. Achterin een ruime bank voor twee personen. Onder de grote zwarte glazen klep heb je een ‘2 vliegtuigkoffer + wat andere spullen’ grote berging. Binnen helaas geen handgreep voor de passagier en geen kledinghaakje achterin.

Een automaat met stuurwipjes zou deze sportieve, fijne en mooie Twingo goed passen. Maar de alerte 5-bak en de niet te straffe koppeling zijn prima te managen. De remmen zijn top zoals we van Renault mogen verwachten. Ze grijpen soepel en zo nodig brutaal aan. Zo’n lange reis in korte tijd gaat je niet in de koude kleren zitten. Niet door deze Twingo maar wel door de ontelbare Baustellen die we met name op het sterk verouderde Duitse wegennet tegenkwamen. En de voortdurend wisselende toegestane snelheden. Twingo bood soelaas met een gelukkig niet adaptieve cruise-control (te gevaarlijk is onze mening) en spaarde bij stilstand met een steeds perfect werkend start/stop systeem mee om de brandstofkosten te beperken.

De nieuwe Twingo als door ons gereden is standaard al behoorlijk compleet uitgerust. Komt fiscaal op 15.900 euro. Renault had er zelf plezier in en deed er nog een schep van 3.540 euro bovenop aan mooie en nuttige extra’s. Die, dat kan ik je verzekeren, geen invloed hebben op het ‘kaal’ al fijne sportieve rijkarakter. Je rijdt al in een nieuwe Twingo vanaf 12.390 euro!

Raadpleeg voor meer informatie www.renault.nl