Suzuki Swift 1.2 Sportline 5-bak

Sportief Statement

(door Anjès Verhey/foto’s PR)

Deze gaaf getekende Suzuki kun je op twee manieren benaderen. Als een royale, comfortabele alledagvriend met veel vrijetijdskarakter. Of als je persoonlijke sportieve statement dat veel meer dan braaf woon/werk en shoppen in zijn mars heeft.

De naam zegt dat al, Sportline, en behalve met decente striping onderstreept deze Swift dat met de functionele dubbele verchroomde uitlaat pijpen.

Sportieve aspiraties
Het stoer stevige ontwerp oogt van alle kanten bekeken éven opwindend. Wilde lightweights met 14-inch 43’er rubbers ronden het plaatje passend af. En jazeker, je sportieve aspiraties komen volop aan hun trekken. De 90 reële PK’s die de nieuwe viercilinder Dualjet motor op de weg zet maken je bij verkeerslichten vanaf de pole al winnaar. Het lage rijklaargewicht, 915 kilo, helpt daarbij een flinke hand. Het is de lichtste, tevens sterkste Swift óóit op het gloednieuwe ultrastevige platform.

Zijn sportieve opzet bevestigt de Sportline daarna met flitsend bochtenwerk waarbij ook op minder goede bestrating alle wielen keurig op de grond blijven. Het gaat hard en desondanks komt er geen moment twijfel bij me op of-ie dat wel aankan. Wat ik durf doet deze Swift zonder slag of stoot! 180 km/u. Een getal dat de Sportline meesterlijk inkleurt én spannend zo’n sprintje vanuit stilstand naar de spreekwoordelijke honderd in nét geen 12 seconden. Tijdens deze actie houden de goedgevormde verwarmde! stoelen me stevig vast.

‘Let’s do it nice and easy’!
Kortom dit is de sportieve kant van de medaille. De Sportline kan ook anders. ‘Let’s do it nice and easy.'(Tina Turner). Dan relax je achter het afgeplatte sportstuur. Je hebt overigens goed zicht op de geplaatste instrumenten om je werk relaxed te doen. Uiteraard ontbreekt het ook deze Suzuki niet aan alle moderne ‘haves’ en ‘wants’. Te managen op het royale display met alle state of the art functies. Suzuki heeft de totale bediening simpel, functioneel en voor instinctief handelen opgezet. Er is niet voor het design gedesigned, maar voor jou achter het stuur.

In deze Swift Sportline die wij van importeur Nimag BV in Vianen ter beschikking kregen moet er 5 keer met de hand en voet worden geschakeld. Een continu variabele transmissie is ook leverbaar. Kost 2.000 euro extra op de vanaf prijs van 19.899 euro maar is met alle fileleed echt een aanrader om meer ontspannen onderweg te zijn. De auto stoot 106 gr/km Co2 uit, goed dus voor onze groene planeet. Voert E-label C. De bijtelling bedraagt 22%. Tenslotte er staan 12 tinten ter beschikking en in de variabele berging kan van 265 tot 579 liter vakantiebepakking mee.

Raadpleeg voor meer informatie www.suzuki.nl