Toyota Aygo X-Cite

Stiller, sterker, kleuriger….

(door Anjès Verhey/foto’s PR)

Compact, betaalbaar, rap en wendbaar. ‘Onderin’ wat meer power, binnen weer iets rustiger geworden dan zijn voorganger. Twee opwindende nieuwe kleuren en binnen twee nieuwe bekledingsstoffen voegde Toyota aan de Aygo toe.

Opvallend X-gezicht
De nieuwe Aygo, in Reddish Purple gelakt, kijkt me met zijn opvallende X-gezicht assertief aan als ik ‘m voor een rijimpressie in Raamsdonksveer bij Louwman ophaal. Toyota liet het bij consumenten geliefde model in zijn waarde. Door de sportief uitgetrokken wielkasten komt de auto in alle beschikbare kleuren dynamisch over. Behalve de gangbare kleuren zijn er nog vijf tweekleuren-versies. Zogenaamde bi-tones. Daaronder valt ook onze fraaie X-Cite met zijn zwarte dak. De buitenlak vind je binnen terug in enkele fraaie details. Verder is de symbolisering en lettering in het display aangepakt en geactualiseerd.

Ongecompliceerde bediening
De totale bediening van de vijfdeurs auto is ongecompliceerd en echt voor ontspannen en veilig rijden opgezet. Dat is tegenwoordig wel een uitzondering te noemen. Want hoewel telefoneren/communiceren tijdens het rijden eindelijk zwaar bestraft wordt zou je ze niet de kost willen geven die al bijregelend en in verwarrende menu’s verdwalend een ernstig ongeluk tegemoet rijden.. Ik ben dan ook in no time helemaal vertrouwd met de Aygo.

Hoewel daarvoor niet bedoeld blijkt het, ondanks de kleine zuinige 1 liter puntenslijper voorin, een echt scheurijzertje te zijn. Hij stuurt licht en precies. Reageert, als je een vlotte hand van schakelen hebt, alert op het gaspedaal en laat al dat plezier ook nog eens bijna niets kosten! De 3,8 liter brandstof op 100 kilometer die Toyota belooft zul je nét niet scoren maar veel meer zal het niet worden.

Eye catcher
Onderwijl ben je duurzaam bezig volgens Euro 6 en met een Co2 uitstoot van slechts 86 gram/kilometer. De uitvoering die wij reden stond en rolde op trendy hoogglans zwarte wielen en trok, maar niet alleen daardoor, onderweg heel wat blikken naar zich toe. En ja, eenmaal op de snelweg merk ik dat hij tot ca. 120 km/u behoorlijk stiller is dan zijn voorganger. Wat de Aygo je laat horen is natuurlijk ook afhankelijk van mee- of tegenwind en van de hoedanigheid van het wegoppervlak.

Vanafprijs en leasen kan ook….
Tot slot, er is al zo’n hebbe Aygo X vanaf 11.695 euro De extra mooi uitgevoerde versie die wij ter beschikking kregen met een aantal toeters en bellen komt uit op 15.245 euro. Dan heb je ook elke rit zo’n big smile om je mond! Overigens biedt Toyota aantrekkelijke lease-mogelijkheden aan.

Raadpleeg voor meer informatie www.toyota.nl