Tweede IndyCar-optreden voor Rinus van Kalmthout

Het succesvolle IndyCar-debuut van Rinus van Kalmthout tijdens een testdag in Portland krijgt een vervolg. De onlangs 19 jaar geworden TeamNL-rijder is door Ed Carpenter Racing uitgenodigd om op 15 oktober op Mid-Ohio Sports Car Course voor de tweede keer plaats te nemen achter het stuur van een van hun IndyCar-bolides. “Ik voel me echt vereerd dat het team mij opnieuw vraagt en het is een prachtige kans om te laten zien wat ik kan”, aldus een opgetogen Van Kalmthout.

Op basis van zijn uitstekende prestaties in de Road to Indy klassen en zijn ijzersterke optreden dit jaar in het Indy Lights Championship Presented by Cooper Tires, kreeg TeamNL-rijder Rinus van Kalmthout begin augustus door Ed Carpenter Racing een testdag aangeboden in een van de auto’s van dit gerenommeerde team uit de NTT IndyCar Series. De toen nog 18-jarige Hoofddorper maakte tijdens deze test op Portland International Raceway indruk door zich direct onder de snelste rijders te scharen en zelfs ervaren IndyCar-piloten achter zich te houden. Daarnaast was het team van Ed Carpenter onder de indruk van de constante snelheid, het foutloze rijden en de professionele houding van het jonge Nederlandse talent.

Dat VeeKay, de naam waaronder Van Kalmthout in Amerika bekend staat, indruk gemaakt heeft en de ogen van diverse IndyCar-teams op zich gericht kreeg, werd zeer recent duidelijk. De net 19 jaar geworden Nederlander is door Ed Carpenter Racing uitgenodigd voor een tweede testdag. Deze zal plaatsvinden op donderdag 15 oktober op Mid-Ohio Sports Car Course, Lexington, Ohio, een 3,6 kilometer lang traditioneel en zeer technisch circuit waar Van Kalmthout eerder dit jaar in de Indy Lights twee podiumposities scoorde, terwijl hij er in 2017 in de Indy Pro 2000 klasse zelfs twee overwinningen boekte. “Ik voel me zeer vereerd dat het team me voor de tweede keer uitnodigt voor een test. Het is een prachtige kans om opnieuw te laten zien wat ik kan en dat ik klaar ben voor de NTT IndyCar Series. Het aantal testmogelijkheden in de NTT IndyCar Series is heel beperkt, dus als ze je dan vragen is dat wel een blijk van vertrouwen”, aldus een enthousiaste Van Kalmthout, die niet kan wachten om weer achter het stuur van een IndyCar-bolide te kunnen kruipen.