Volvo V60 Twin Engine T8 Hybrid AWD R-Design

Álles wat je van een Volvo mag verwachten!

(rijimpressie door Anjès Verhey/foto’s PR)

Volvo. Een vaste waarde in mijn bestaan. In zijn vaders Volvo leerde ik mijn man kennen. Grote onverzettelijke stationversies brachten me later naar verre Formule 1 Grand Prix’. Dat blijft me bij en nu zit ik trots achter het prachtige in leder gevatte multifunctionele stuur van opnieuw zo’n grote imposante Volvo stationwagen. De nieuwe Volvo V60 om precies te zijn.

Met twee energie-werelden...
Deze in Chrystel White Metallic gelakte auto (die de importeur te Beesd mij beschikbaar stelde) verenigt twee energiewerelden in zich. Een hybride oplossing dus met de mogelijkheid om hem ‘plug-in’ ook thuis of bij de zaak op te laden. Die taak vervult de wagen zelf tijdens rijden en gebruikmaking van bij afremmen opgewekte kinetische energie.

Gecombineerd staan er 303 plus 87 pk voor je klaar. Die zijn voldoende voor adembenemende acceleratie-orgieën (zo je daar prijs op stelt). Alsmede een afgeregelde maximum snelheid van 250 km/u. Ondanks dit geweld laat de forse Volvo V60 zich moeiteloos managen. Dankzij de onvolprezen 8-traps automaat en onbesproken traktie op elke ondergrond (o.a te danken aan de permanente vierwielaandrijving). De wagen heeft een licht maar doelbewust stuurkarakter. Een goed doseerbare snel werkende verwarming/ventilatie.

In urbane omgeving neemt de E-motor de vooruitgang voor zijn rekening. Voor mij en omstanders een stille actie. Met name als brullende verbrandingsmotoren je nog vers in het geheugen staan.

Geanimeerde conversatie!
Rijden in deze Volvo is een belevenis. Vanwege het power-overschot en de goede set-up van het rollend gedeelte beweeg je de wagen met speels gemak door druk stadsgewoel. Je kunt hem op twee manieren bevelen geven. Ofwel middels het royale touch-screen, centraal boven de niet
meer ‘zwevende’ console geplaatst, óf via voice-control. Dan ontspint zich een geanimeerde conversatie tussen jou en je auto. Mits je je wensen kort en goed gearticuleerd uitspreekt zal de auto daaraan direct en met een bevestiging voldoen.

Het klopt allemaal
De instrumentering, de bedieningshendels en -knoppen, je zitpositie in de met soepel nappa bespannen multi verstelbare E-stoel en het zicht uit en over de Volvo V60… het klopt allemaal. Belangrijk aspect van welbehagen is de vorstelijke ruimte die ook de twee á drie achterin zittenden verrasten. De reusachtige berging voorzien van een elektrisch openende klep vormt het sluitstuk van deze, mede door het R-design, bijzonder gave auto. Hij rolt op (wat lastig te reinigen) 19-inch 5-spaaks lichtmetalen wielen voorzien van brede banden. De auto voert E-label A, vergt 22 % bijtelling en trekt in 4,9 seconden van 0 naar 100 km/u. U zult denken is er dan helemaal geen minpuntje aan deze duurzaam geproduceerde nieuwe Volvo V60 te bespeuren? Ook al deed ik mijn best, geloof me, de auto voldeed aan alles wat je van een Volvo mag verwachten.

Raadpleeg voor meer informatie www.volvocars.nl