Werelddebuut Hyundai i30 N Project C op IAA

Hyundai presenteert op de IAA Frankfurt Motor Show de nieuwe Hyundai i30 N Project C; een lichtere, lagere en scherpere versie van de 5-deurs Hyundai i30 N. De Project C zorgt ervoor dat de rijbeleving van de i30 N – het eerste high-performance model van Hyundai – nog intenser is. De Hyundai i30 N Project C is 50 kilo lichter, ligt 6 millimeter lager bij de weg en heeft een krachtiger design. Bekijk de video.

Sinds zijn debuut in 2017 heeft de Hyundai i30 N lovende recensies gekregen en verschillende prijzen gewonnen. Hyundai heeft de i30 N, het eerste high-performance model van Hyundai met N-label en geïnspireerd op de autosport, van de grond af aan opgebouwd om er zeker van te kunnen zijn dat de auto maximaal rijplezier biedt – op de openbare weg én op het circuit. Het N-label van Hyundai biedt zuivere emotie voor de meest toegewijde Hyundai-klanten – de nieuwe Project C is hier de puurste vorm van.

Tot de unieke specificaties van de Hyundai i30 N Project C behoren duidelijk zichtbare en met koolstofvezel versterkte kunststof carrosseriedelen (CFRP, Carbon Fiber Reinforced Plastic). Zowel de voorbumperspoiler, de diffuser achter, de motorkap en de zijskirts met N-logo zijn uit dit lichte materiaal vervaardigd. De Project C weegt hierdoor minder dan de i30 N en rijdt bij hoge snelheden strakker over het asfalt. Bovendien is het design van de gelakte carrosseriedelen prachtig om te zien. Ondanks de grotere oppervlakte van de voorzijde en het feit dat hij dichter bij de weg ligt, is de Cw-waarde van de Project C net zo laag als die van de i30 N, namelijk 0,32. Diverse aerodynamische aanpassingen zorgen ervoor dat de gelimiteerde uitvoering Project C sneller rijdt en stabieler op de weg ligt – twee ingrediënten voor het betere bochtenwerk.

Raadpleeg voor meer informatie www.hyundai.nl