Michael en Sebastiaan Bleekemolen in NASCAR Whelen Euro series!

Michael en Sebastiaan Bleekemolen in NASCAR Whelen Euro series!

Michael en Sebastiaan Bleekemolen in NASCAR Whelen Euro series!
Michael Bleekemolen oudste ‘rookie’ ooit. Tweede auto mogelijk voor geïnteresseerde rijders

Michael en Sebastiaan Bleekemolen komen in 2019 uit in de Europese variant van de Amerikaanse NASCAR, de NASCAR Whelen Euro Series. Na een uitgebreide test op het Italiaanse Autodromo di Franciacorta waren de routinier en zijn zoon helemaal verkocht aan de raceklasse die in juli ook Raceway Venray aandoet. Vader en zoon zullen de auto gaan delen, en zal Michael uitkomen in de Elite 2-klasse en Sebastiaan in de Elite 1. “Het is opvallend dat je een auto met zijn tweeën kunt delen”, zegt Michael Bleekemolen. “Het zijn twee competities die niks met elkaar te maken hebben. Je zou het met twee auto’s kunnen doen, maar dat doet geen enkel team.”

Michael Bleekemolen is met zijn 69 jaar de oudste ‘rookie’ ooit én na Amerikaanse NASCAR-legende Morgan Shepherd de op één na oudste rijder in NASCAR. Vader en zoon Bleekemolen rijden voor deze gelegenheid komend seizoen met het toepasselijke startnummer 69 op de auto en hopen daarnaast nog meer records op hun naam te schrijven.

“Rijden is NASCAR is echt back to basic”, zegt Michael Bleekemolen. “Tijdens de test heb ik echt genoten van de auto. We rijden zonder technische of elektronische hulpmiddelen. Het is bruut geweld. Op dit moment bouwen wij onze auto. Het is een soort bouwpakket en we zetten alles zelf in elkaar.” Sebastiaan Bleekemolen vult aan: “Ik vergelijk het met een oude Spartaanse auto, echt old school racen. Dat heb ik eigenlijk alleen in het begin van mijn carrière gedaan met de Dodge Viper in 2001. Dat was ook heel Spartaans, driften en zo, dat kan in andere klassen niet zo snel.”

Max Verstappen eerste testdag 5e tijd

Max Verstappen eerste testdag 5e tijd

Max Verstappen
eerste testdag 5e tijd

Op het circuit van Barcelona werden vandaag de eerste testen vooraf aan het nieuwe seizoen gerealiseerd. Snelste was Sebastian Vettel in zijn Ferrari, 1’18”161 sec., tweede werd Sergio Pérez (Racing Point) 1’19”944, Valtteri Bottas 3e voor Mercedes-AMG 1’20”127, Kimi Räikkönen 4e deed goede zaken voor Alfa Romeo, 1’20”160 én Max verstappen zette de 5e tijd neer 1’20”174 en reed 52 ronden in zijn RB15 met nieuwe Honda motor. Franz Tost van het dochterteam Toro Rosso voorspelt dat met deze combinatie dit jaar races te winnen zijn. Uiteraard moeten we afwachten wat de nog niet ingestapte coureurs van de verschillende teams de komende dagen voor tijden kunnen realiseren. Toto Wolff (Mercedes-AMG) was verrast door de snelheid van Ferrari.

McLaren ‘vangt’ grote sponsor

McLaren ‘vangt’ grote sponsor

McLaren ‘vangt’ grote sponsor

Het al jaren slecht presterende McLaren Formule 1 team heeft zich verzekerd van een grote sponsor. Oude bekende overigens: British American Tobacco (voorheen eigenaar van BAR Formule 1 team) sloot met de Britse stal een meerjarencontract. Eind 1997 nam BAR het Formule 1 team van Ken Tyrrell over. 2004 was hun beste jaar met de Brit Jenson Button achter het stuur die 10 podiumplaatsen behaalde en 3e werd in het rijderskampioenschap achter Michael Schumacher en diens Ferrari teamgenoot Rubens Barrichello. Eind 2005 kocht Honda het BAR team op. Wellicht dat deze verrassende samenwerking voor McLaren uitmondt in betere resultaten. Renault levert de power-units. Overigens onderstreept BAT de regels en wetgeving op tabaksreclame, die sinds 2007 gelden in de Koningsklasse, te zullen respecteren. Men wil streven naar een gezonder product voor de consument.

Christian Horner vindt….

Christian Horner vindt….

Christian Horner vindt….

De teambaas van Red Bull Racing meent dat de nieuwe eigenaars van de Formule 1, het Amerikaanse bedrijf Liberty Media, het besturen en verbeteren ervan te licht hebben ingeschat. Horner vindt dat er door hen al een paar goede stappen zijn gezet maar dat er nog veel meer moet worden gerealiseerd om de Formule 1 met show en spektakel aantrekkelijker te maken. De fans moeten volop kunnen genieten. Voor de teams is het van belang dat er binnenkort in goed overleg gekeken wordt naar een aantal passende verbeteringen op o.a. technisch vlak. Aldus de baas van Max Verstappen.

Max wikt en weegt nog eventjes….

Max wikt en weegt nog eventjes….

Max wikt en weegt nog eventjes….

Max Verstappen laat zich nog weinig ontlokken op de vraag of hij het met de Honda power helemaal gaat maken. De jonge Red Bull Racing topper vindt eerst te moeten afwachten hoe de nieuwe wagen met de Honda motor zal presteren. Vanaf 18 maart gaan de Formule 1 teams op Barcelona’s circuit testen en dan zal Max beslist meer weten en kunnen vertellen. Dr. Marko blijft intussen enthousiast en wil met Max dit jaar de titel behalen. Voorheen triomfeerde het team vier jaar aaneen met Sebastian Vettel als wereldkampioen (2010, 2011, 2012 en 2013).

Jan Lammers maakt zich sterk!

Jan Lammers maakt zich sterk!

Jan Lammers maakt zich sterk!

Niemand minder dan Jan Lammers maakt zich sterk om de Formule 1 race daadwerkelijk naar Circuit Zandvoort te halen. Ondanks dat Minister Bruno Bruins (Sportzaken) niet is ingegaan op de vraag van het circuit om 5 miljoen euro te willen bijdragen ziet de oud Formule 1 coureur nog een opening en wil proberen met onze overheid opnieuw in gesprek te gaan. Lammers behartigt de sportzaken voor Circuit Zandvoort. ‘Ook voor hen, ‘Den Haag’, is het van belang dat Nederland met een toprijder als Max Verstappen die alle handen van de autosportfans op elkaar krijgt de Grand Prix weer hierheen haalt.’ Volgens Lammers kan het zijn dat de minister niet voldoende goed is voorgelicht en dus hij wil meer duidelijkheid geven. Assen is volgens de 61-jarige geen optie meer. ‘Het zal Nederland (Zandvoort) worden en anders Amerika of Azie.’ 31 maart moet Circuit Zandvoort aan de FOM opgeven of men aan alle door hen gestelde voorwaarden tot het organiseren van de 2020 Grad Prix voldoet. Spannend, Zandvoort staat wel al op de provisorische kalender 2020 genoteerd. De FOM stelt als een van haar voorwaarden dat de landelijke overheid achter het event staat.