Cursussen bij The Autosport Company populair

Cursussen bij The Autosport Company populair

Cursussen bij The Autosport Company populair

Cursus nieuws
Onder de noemer “TAC Academy” geven wij als The Autosport Company diverse cursussen / workshops en opleidingen gerelateerd aan de automotive. Wij hebben voor aankomende periode weer een aantal interessante cursussen en praktijkdagen op het programma staan.

De cursussen “Uitlijnen en Uitwegen”, “Revisie draaiend gedeelte”, “Werking van een Differentieel” en “Autotechniek voor vrouwen” zijn allen vol en is het helaas niet meer mogelijk om voor in te schrijven. Binnenkort maken wij nieuwe datums bekend. Regelmatig merken wij dat sommige mensen te lang wachten met inschrijven met als gevolg dat het niet meer mogelijk is om deel te nemen aan een cursus. Tip! Wil jij graag deelnemen aan een cursus wacht dan niet te lang met inschrijven want vol=vol!

Onderstaand een greep uit ons actuele aanbod. Alle cursussen worden gegeven bij ons in Waalwijk.

agenda

Andras Király prolongeert kampioenschap Conrad Mazda MaX5 Cup op Zandvoort

Andras Király prolongeert kampioenschap Conrad Mazda MaX5 Cup op Zandvoort

Andras Király prolongeert kampioenschap Conrad Mazda MaX5 Cup

IL Motorsport Racing was afgelopen weekend tijdens de Finaleraces op Circuit Zandvoort het meest dominante team. Met twee keer de hoogste twee treden op het erepodium sloeg het team een dubbeslag waarmee hun snelste rijder Kiraly de leider in de tussenstand van het kampioenschap tit op drie punten wist te naderen. Met nog twee races te gaan, komend weekend, is daarmee alles nog mogelijk, omdat de rijders hun slechtste resultaten mogen aftrekken. Opnieuw zal de Conrad Mazda MaX5 Cup beslist worden in het laatste raceweekend van het seizoen.

Király was als beste weg bij de start van de eerste race, evenals Remy Fallakha vanaf de vijfde plek. Zowel Turcu als Koh hadden in de eerste twee ronden moeite om het tempo bij te houden en waren bij de tweede doorkomst terug te vinden op posities vier en zes. In de tussentijd waren ze gepasseerd door onder meer Christiaan Frankenhout, bij IL motorsport dit event de vervanger voor zowel Rudy Schilders als de Brit Chris Woodger, die beiden verhinderd waren. Frankenhout was als vierde gestart en reed na twee ronden al bumper aan bumper met Király, inmiddels ruim 2 seconden weg van de rest van het veld. Op dat moment stond de Duitser Sven-Olav Homann opnieuw met pech in de pit met een motor die op drie cilinders liep. Ook bij gastrijder Kalff ging het niet bepaald van een leien dakje. Hoewel hij inmiddels was opgeklommen naar de 19e plek moest hij na zes ronden de strijd staken met een opgeblazen motor. Kampioensleider De Backer reed voor wat hij waard was, maar ontbeerde de juiste snelheid dit weekend. Hij klom gedurende de race op van zijn 10e startpositie naar nummer 7 in de race, maar vanaf de zesde ronde kwam hij niet meer verder dan deze positie. Bart Kramer had daarentegen een goede race, hij klom van startplek 6 naar de derde plek in de race. De twee auto’s van IL Motorsport Racing waren echter ongenaakbaar. Király won met een halve seconde voorsprong op Frankenhout en een gat van 4,5 seconde naar Kramer. Vierde werd Fallakha, daarachter finishten Turcu en Kevin van der Slik.

Bij de start van de tweede race bleek dat het niet gelukt was om de auto van Kalff tijdig te repareren. Hij moest vanaf de kant toekijken maar kreeg als doekje voor het bloeden nog de mogelijkheid om mee te rijden in de race van de HARC NK 82-90, later op de dag. Na één ronde was het opnieuw het duo Király – Frankenhout dat aan kop het tempo bepaalde. Na vier ronden reden ze al ruim drie seconden los van de achtervolgers, Kramer en Fallakha. Homann had geen gelukkig weekend, opnieuw moest hij de pit opzoeken, probeerde het nog even, maar hield het in ronde twee voor gezien. In de zesde ronde was er bij het ingaan van de Hans Ernst bocht een onbezonnen actie van De Backer, die de voor hem rijdende Niels Quist torpedeerde. De laatste kon zijn weg vanuit de grindbak nog wel vervolgen, maar zijn MaX5 bleek dusdanig beschadigd dat hij de strijd een ronde later moest staken. De Backer kreeg van de wedstrijdleiding een fikse straf voor zijn gedrag op de baan en werd beboet met 30 seconden tijdstraf, wat hem uiteindelijk de 14e plaats in de einduitslag van deze race opleverde. Kiraly wist redelijk onbedreigd te winnen, al maakte Frankenhout hem af en toe het leven nog even zuur door zijn auto er naast en even voor te zetten. Achter dit duo finishten ook de volgende vier in exact dezelfde volgorde als in race 1: Kramer, Fallakha, Turcu en Van der Slik.

Yelmer Buurman met racewinst naar kampioenstitel

Yelmer Buurman met racewinst naar kampioenstitel

Yelmer Buurman met racewinst naar kampioenstitel

De strijd om de kampioenstitel in de Blancpain GT Series Endurance Cup, waarschijnlijk het belangrijkste GT-kampioenschap ter wereld, werd pas beslist tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen, de drie-uursrace op het Circuit de Barcelona-Catalunya in het Spaanse Montmeló. De overwinning in de race was voor coureur Yelmer Buurman en zijn teamgenoten in de Black Falcon-Mercedes-AMG GT3, de Duitsers Maro Engel en Luca Stolz, genoeg om de titel voor zich op te eisen. “We hebben er in de race keihard voor moeten werken, dus de voldoening is des te groter”, verklaarde Buurman na afloop. De titelwinst is echter nog voorlopig in afwachting van de uitslag van een beroepszaak.

“Bij de start van de race hield Maro de leiding en dat bleek achteraf de sleutel tot het succes te zijn”, vertelde Yelmer naderhand. “Aanvankelijk konden we een aardig gat slaan, mede omdat de rest van het veld vast zat achter een auto, die de boel flink ophield. Na Maro nam Luca het stuur over en tijdens zijn stint was er een ‘full course yellow’ (neutralisatie, red.), die al snel werd omgezet in een safety-car-fase, waardoor het hele veld weer bij elkaar kwam. Ik stapte in voor de slotstint, maar net nadat wij onze pitstop hadden gemaakt, was er weer een ‘full course yellow’, waardoor teams die op dat moment stopten, een voordeel hadden, omdat ze relatief minder racetijd verloren. Zo kwam ik heel even op de tweede plaats terecht, maar na de herstart kon ik snel de leiding weer heroveren. Vervolgens was er nog drie keer een ‘full course yellow’, gevolgd door safety-cars, maar ik kon telkens de aanvallen afhouden en onze positie verdedigen, waardoor we uiteindelijk als winnaars werden afgevlagd. We hebben het bepaald niet cadeau gekregen!”

Met de overwinning in Spanje zijn Yelmer en zijn teamgenoten kampioen in de Blancpain GT Series Endurance Cup, de hoogst aangeschreven internationale GT-competitie. “Een prestatie waar we met elkaar enorm trots op kunnen zijn”, aldus Yelmer. “Voor mij is dit mijn eerste kampioenstitel in de autosport,na afzonderlijke successen als de beide overwinningen in de 24 Uur van Dubai in 2015 en dit jaar, ook met Black Falcon.”

Naderhand kwam vanuit de wedstrijdleiding het bericht, dat de winnende Black Falcon-Mercedes-AMG GT3 van Yelmer en zijn teamgenoten uit de uitslag was gehaald vanwege een stukje tape onder de motorkap. Yelmer: “Een detail, waarbij er geen sprake is van enig voordeel. Vandaar dat het team dan ook in beroep is gegaan tegen deze beslissing.” Totdat in de beroepszaak een uitspraak is gedaan, blijft de uitslag voorlopig.

DTM Finale op Hockenheim: Gary Paffett kampioen

DTM Finale op Hockenheim: Gary Paffett kampioen

DTM Finale op Hockenheim:
Gary Paffett kampioen

(Door Jan van Oostende/Foto’s DTM)

Met twee klinkende overwinningen van René Rast (Audi) kon deze niet voorkomen dat Gary Paffett (Mercedes) er met de titel vandoor ging. Gary Paffett (37) had aan een derde plaats genoeg om zijn tweede DTM te behalen. In 2005 behaalde hij zijn eerste titel en moest vervolgens 13 jaar wachten op zijn 2e. Paul Di Resta (Mercedes) streed lang mee om het kampioenschap maar kwam er totaal niet aan te pas. Moest genoegen nemen met de derde plek in de eindstand. Landgenoot Robin Frijns (Audi) liet zien van het juiste racehout gesneden te zijn en scoorde een 2de plek op zaterdag en een 5de op zondag nadat hij als laatste startte!!

Op Zaterdag moest Mercedes rijder Luca Auer van pole vertrekken, maar de opdracht was helder. Gary Paffett (Mercedes) helpen aan het kampioenschap. Een aantal bochten verder ging hij opzij om Gary Paffett voorbij te laten. Die bouwde gestaag zijn voorsprong uit en leek op weg naar een zege. Maar René Rast (Audi) had andere plannen en al snel haalde hij Lucas Auer (Mercedes) in. Na een aantal ronden sloot hij aan achter Gary Paffett (Mercedes) en er ontstond daarna een zeer mooi en boeiend duel waarbij de heren regelmatig elkaar inhaalden maar uiteindelijk waas René Rast in zijn Audi de sterkste en reed langzaam weg van Gary Paffett (Mercedes). Op een geven moment moest de Safetycar de baan op om de deur van de wagen van Augusto Farfus (BMW) op te ruimen, hoe deze was losgeraakt bleef onduidelijk. De heren hervatten de race in Nascar stijl en daarna gebeurde er zo veel dat de toeschouwers op het puntje van hun stoel zaten en toen alle stofwolken voorbij waren ging René Rast als eerste over de streep gevolgd door onze landgenoot Robin Fijns (beide Audi) en Timo Glock (BMW). Gary Paffett wist de schade te beperken door toch nog als vierde te finishen. De derde titelkandidaat Paul Di Resta zag de vlag als 8ste.

De zondag was minder spectaculair als de zaterdag. Marco Wittman (BMW) vertrok van pole maar René Rast (Audi) kende een betere start en ging als eerste de bocht in voor Marco Wittmann (BMW) en Gary Paffett (Mercedes). René Rast (Audi) stelde snel orde op zaken door dankzij DRS Marco Wittmann in te halen. Rast (Audi) moest de race winnen om nog kans te hebben op de titel. Gary Paffet (Mercedes) reed op dat moment als derde en dit was genoeg voor de titel. Paul Di Resta (Mercedes) speelde geen rol van betekenis. Reed in het middenveld zijn rondjes. Na alle pitstops was de grote smaakmaker van de race toch wel onze landgenoot Robin Fijns (Audi) die als een warm mes door de boter veld doorsneed en iedereen inhaalde. Robin Frijns werd uiteindelijk vijfde en kende daardoor een zeer goed weekend en zijn laatste voor Audi. Robin Frijns gaat weer naar het Formule-E kampioenschap. René Rast (Audi) wint de race voor Marco Wittmann (BMW) en de nieuwe kampioen is Gary Paffett (Mercedes). Zo kwam er een eind aan een mooi en spectaculair seizoen en na 30 jaar verlaat Mercedes het DTM om zich te gaan richten op het Formule-E kampioenschap.

Uitslag race 1:

1. René Rast (Audi)
2. Robin Frijns (Audi)
3. Timo Glock (BMW)
4. Gary Paffett (Mercedes)
5. Loic Duval (Audi)
6. Mike Rockenfeller (Audi)
7. Nico Müller (Audi)
8. Paul Di Resta (Audi)
9. Bruno Spengler (BMW)
10. Edoardo Mortara (Mercedes)

Uitslag race 2:

1. René Rast (Audi)
2. Marco Wittmann (BMW)
3. Gary Paffett (Mercedes)
4. Nico Müller (Audi)
5. Robin Frijns (Audi)
6. Bruno Spengler (BMW)
7. Augusto Farfus (BMW)
8. Philipp Eng (BMW)
9. Joel Eriksson (BMW)
10. Timo Glock (BMW)

Eindstand DTM kampioenschap:

1. Gary Paffett (Mercedes) 255 punten
2. René Rast (Audi) 251 punten
3. Paul Di Resta (Mercedes) 233 punten
4. Marco Wittmann (BMW) 164 punten
5. Timo Glock (BMW) 144 punten
6. Edoardo Mortara (Mercedes) 140 punten
7. Lucas Auer (Mercedes) 121 punten
8. Pascal Wehrlein (Mercedes) 108 punten
9. Philipp Eng (BMW) 102 punten
10. Nico Müller (Audi) 96 punten
13. Robin Frijns (Audi) 84 punten

Eindstand DTM kampioenschap merken:

1. Mercedes 903 punten
2. BMW 623 punten
3. Audi 599 punten

Mick Schumacher kampioen!

Mick Schumacher kampioen!

Mick Schumacher kampioen!

De 19-jarige zoon van de legendarische Formule 1 coureur Michael Schumacher, Mick, behaalde dit weekend in de zaterdagrace in Hockenheim, de Europese Formule 3 titel. De jonge Schumi is heilig van plan het hier niet bij te laten zitten. ‘Het hoogste doel is de Formule 1 natuurlijk. Daar doe ik het allemaal voor. De eerste stappen zijn met succes gezet, ik heb bereikt wat ik wilde in de Formule 3. Nu verder plannen en de juiste weg inslaan.’

Formule 1, 21 races in 2019

Formule 1, 21 races in 2019

Formule 1, 21 races in 2019

Dat was al wel bekend maar de openingsrace van het nieuwe seizoen is op 17 maart in Melbourne (zoals gewoonlijk), Australië. De laatste Grand P5rix valt op zondag 1 december in Abu Dhabi en daarmee wordt 2019 het tot nu toe langste Formule 1 seizoen dat op de kalenders heeft gestaan.