1-2 voor Team Bleekemolen bij opening Renault Clio Cup

1-2 voor Team Bleekemolen bij opening Renault Clio Cup

1-2 voor Team Bleekemolen bij opening Renault Clio Cup
Sebastiaan Bleekemolen en Melvin de Groot sterk bij dubbele race in Spa

Team Bleekemolen is vrijdag uitstekend gestart in de Renault Clio Cup Central Europe. Sebastiaan Bleekemolen pakte op het circuit van Spa-Francorchamps pole position en won de eerste race en de tweede race werd een prooi voor teamgenoot Melvin de Groot. Met respectievelijk 54 en 52 punten is De Groot de eerste leider in het strijd om het kampioenschap, waarin Bleekemolen de titel verdedigd.

De eerste krachtmeting in de Clio Cup volgde voor Sebastiaan Bleekemolen snel op het eerste raceweekend in de NASCAR Whelen Euro Series van afgelopen weekend in Valencia. “Het zijn drukke tijden, maar ook mooie tijden”, zegt Sebastiaan. “We hebben in Valencia zo genoten dat ik er de rest van de week veel aan teruggedacht heb. Bijna direct door naar Spa en dit verliep zeer succesvol. We hebben alles gewonnen dat we konden winnen.”

De Groot werd tweede en eerste, Bleekemolen eerste en derde en pakte twee extra punten voor de pole position. “Spa is een echt slipstream circuit. Op het rechte stuk kun je met een goede slipstream zo 10 km/uur sneller gaan dan je voorganger. Dan kun je verdedigen wat je wilt, maar dan komt hij er toch echt voorbij. In de eerste race ging dat goed voor mij, in de tweede race viel het wat ongelukkig uit. Het was echt stuivertje wisselen, maar ik ben heel tevreden met de snelheid van de auto. We zijn super snel, met het hele team.”

Dat Bleekemolen voorlopig tweede staat achter teamgenoot De Groot deert hem niet. “De eerste punten zijn binnen. Het teamklassement zie ik als kers op de taart, het gaat natuurlijk om het individuele klassement. Dat telt. Alle coureurs willen winnen. Er zijn er zo’n 6 à 7 coureurs die voor het kampioenschap kunnen gaan. Melvin en ik zijn teamgenoten en ook goede vrienden, maar op de baan kan het er soms hard aan toe gaan.”

China, Shanghai…. Podium voor Max?

China, Shanghai…. Podium voor Max?

China, Shanghai….
Podium voor Max?

Na de grip- en balansproblematiek die beide Red Bull coureurs Max Verstappen en Pierre Gasly in Bahrein ondervonden is er inmiddels duidelijkheid waarom de juiste snelheid door hen niet kon worden behaald. Een fout in de mechanische set-up van de wagen(s) RB15 was de boosdoener en is nu opgelost. Max verwacht in China, komende zondag 14 april, over de juiste snelheid te beschikken om dichter aan te sluiten bij Mercedes-AMG en Ferrari. ‘Een podiumplaats is naar ik verwacht best mogelijk en dat zou natuurlijk top zijn.’

Dubbel Porsche programma voor Jaap van Lagen

Dubbel Porsche programma voor Jaap van Lagen

Dubbel Porsche programma voor Jaap van Lagen

Na 10 podiumplaatsen vorig seizoen hengelden meerdere teams naar de diensten van Jaap van Lagen. De beloning is een fraai dubbelprogramma voor de 41-jarige routinier uit Ede. In de Porsche Supercup verdedigt Jaap de kleuren van Almeras, in de Duitse Porsche Carrera Cup heeft Förch Racing hem dit keer voor het hele seizoen vastgelegd.

“Ik ben echt mega blij. Het is wel even geleden dat ik vanaf het eerste weekeinde aan de start stond in zowel de Supercup als de Carrera Cup. Ik mag racen in twee Porsche cups en ook nog bij topteams”, vertelt Jaap enthousiast.

De Porsche-specialist zat met meerdere teams uit de Porsche Supercup om tafel. Dit kampioenschap met de Porsche 911 GT3 Cup (485 pk) rijdt in het voorprogramma van de Formule 1. Uiteindelijk besloot Jaap in zee te gaan met het team van de Fransman Philippe Alméras: Martinet by Alméras. Zijn teamgenoten zijn de Turkse rookie Ayhancan Güven en de gentlemen Clement Mateu (Frankrijk) en Roar Lindland (Noorwegen).

‘Volop kansen’
“Philippe en zijn team wisten vorig jaar drie races te winnen en wonnen bovendien het rookie kampioenschap. Alles is dus aanwezig om voorin mee te racen.” Hetzelfde geldt voor de verlengde samenwerking met Förch Racing in de Duitse Porsche Cup, waar Jaap vorig seizoen vanaf het derde raceweekeinde instapte. Reece Bar uit Ierland en de Zweed Gustav Malja zijn dit seizoen zijn teamgenoten.

Het Poolse team en Jaap van Lagen bleken in 2018 een sterkte combinatie, goed voor 2 overwinningen en in totaal 7 podiumfinishes. “Heel fijn om de samenwerking met Robert Lukas en Förch Racing door te zetten. We hebben vorig jaar laten zien waartoe we in staat zijn. Nu sta ik vanaf de eerste race aan de start, dus dat geeft volop kansen.”

Constantheid wordt beloond
In beide kampioenschappen start Jaap met de ambitie om mee te strijden om de titel. “Zowel in de Supercup als de Carrera Cup klopt het pakket. Om hoog te eindigen is het zaak om constant te scoren. Als je naar de afgelopen seizoenen kijkt, dan zie je dat rijders die iedere race in de top 5 eindigen aan het eind meedoen om het kampioenschap. Ik weet dus wat me te doen staat.”

Audi’s teambaas McNish bekijkt racen nog steeds door de bril van een coureur

Audi’s teambaas McNish bekijkt racen nog steeds door de bril van een coureur

Audi’s teambaas Allan McNish bekijkt racen nog steeds door de bril van een coureur

De Formule E, ’s werelds eerste volledig elektrische raceserie, is voor de volgende stratenrace (aanstaande zaterdag vanaf 16.00 uur op Ziggo Sport en Eurosport) uitgeweken naar Rome. Audi’s teambaas Allan McNish denkt tevreden terug aan de eerste ePrix van een jaar geleden in de eeuwige stad: met twee stipnoteringen in de top-4 veroverde Audi er een misschien wel beslissende berg punten voor de latere constructeurstitel.

McNish (49) kijkt vanzelfsprekend uit naar de hernieuwde kennismaking met de 2,84 kilometer lange stratenomloop in de Italiaanse metropool, die liefst 21 bochten telt. De Schot, voormalig Formule 1-coureur en winnaar van de 24 uursrace van Le Mans, is bij Audi steeds beter in zijn rol als teambaas gegroeid. Toch was de overgang van de cockpit naar de pitmuur voor hem, zo beweert hij, even wennen.

De juiste balans
“Ik voel dat ik soms nog steeds als een coureur denk en racen door het vizier van Luca (Di Grassi) en Daniel (Abt) bekijk”, zegt McNish. “Fysiek en geestelijk is de intensiteit nu als teambaas weliswaar iets minder. Als coureur hoef je maar aan één persoon te denken: jezelf. Nu moet ik over drie dingen nadenken: mijn twee coureurs en Audi. In dat opzicht is het vinden van de juiste balans soms zwaar.”

Ongelooflijk trots
De energie die McNish als teambaas krijgt is anders, stelt hij, dan die als coureur. Maar de passie is er niet minder om, zo verzekert de Schot. “Ik besefte niet hoe gepassioneerd ik ben tot ik vorig jaar videobeelden van mijzelf terugzag.” Lacht: “Ik werd er zelf een beetje bang van. Toen ik bij de slotrace in New York op het podium die constructeurstrofee in mijn handen had, was dat voor mij een van de mooiste successen die ik heb gekend. Ik was ongelooflijk trots op de manier hoe wij dit met Audi als team voor elkaar hadden gekregen.”

Tom Coronel: Eerste punten in FIA WTCR 2019

Tom Coronel: Eerste punten in FIA WTCR 2019

Tom Coronel:
Eerste felbevochten kampioenschapspunten in FIA WTCR 2019

De opening van het FIA World Touring Car Cup (WTCR) 2019 vond plaats op het Circuit Moulay El Hassan in Marokko. Samen met 25 andere rijders uit 13 landen nam de inmiddels 47-jarige Tom Coronel met zijn door het Belgische Comtoyou DHL Team Cupra Racing ingeschreven bolide deel aan de drie races op het 2.971 meter lange stratencircuit in Marrakesh.

Op zaterdagmiddag verschenen de deelnemers aan de start van de 18 ronden tellende eerste race. Voor Tom Coronel eindigde die al snel, nadat hij een tik kreeg en kansloos in de muur belandde. Daarmee werd het zondag en verscheen de Nederlander met een volledig herstelde CUPRA aan de kwalificatie voor de tweede en derde race. Mede door de extreem kleine onderlinge verschillen (vrijwel het hele veld binnen een seconde) resulteerde dat in een dubbele zestiende plaats. In de tweede race leek het even mis te gaan, maar Tom Coronel wist de -tot een maximale sliphoek uitbrekende- CUPRA op te vangen en kon verder. Na de tot 20 ronden opgelopen race ging hij als veertiende onder het zwart-wit geblokt door. Race nummer 3 ging voor hem goed van start, maar ok nu kende hij een moment waarop de auto fors uitbrak. Ook nu leverde dat geen problemen op en kon hij verder. Met de nodige belagers achter zich wist de DHL-rijder zijn zeventiende positie rond na ronde te behouden en pakte drie plaatsen winst door tegenslag bij anderen. De race werd achter de Safety Car uitgereden en eindigde voor Tom Coronel met een tweede veertiende plaats en weer twee kampioenschapspunten, waarmee zijn totaal op vier staat.

“Wat tijdens dit weekend duidelijk werd, is dat de onderlinge verschillen nog kleiner zijn dan vorig jaar”, opent Tom Coronel zijn verhaal. “Het gaat tijdens de kwalificatie nu om tienden en soms zelfs om honderdsten van een seconde. Wij zitten er goed bij, de samenwerking met het team loopt goed en ik krijg steeds meer gevoel met de CUPRA. Waar ik nog iets meer uit kan halen is de piek in de banden. Het links remmen gaat lekker en ik heb de remmen hier ook prima kunnen managen. Op een stratencircuit als dit zijn de remmen echt essentieel. Zelf denk ik dat er ook nog wat meer bij de start te winnen valt. Dus voor de volgende race heb ik nog wat uitdagingen. Het is echt een superklasse met toprijders, waarin ik het prima naar mijn zin heb. In de eerste race inderdaad wat pech, omdat ik na 500 meter door Bennani werd aangetikt en in de muur belandde. Gelukkig viel de schade mee, maar die race was voorbij. In de andere twee races op zondag had ik meerdere malen een momentje, maar ving dat goed op en lekker mee blijven doen. In de laatste race tikte Rob Huff regelmatig op de achterbumper, maar kwam er niet voorbij. Aan het eind van de derde race profiteerde ik nog een keer van de fouten die anderen maakten. Twee keer in de punten, dat is ook fijn, maar de volgende keer wil ik tijdens de kwalificatie toch verder naar voren eindigen. Het zit er in en aan mij de taak om het ook waar te maken. Ik heb er zin in en kijk uit naar de races in Hongarije.”

Uitslag race 1 Marrakesh:
1. Esteban Guerrieri (Arg) Honda Civic TCR 18 ronden in 26:18,929;
2. Thed Björk (Zwe) Lynk & Co 03 TCR op 0,638;
3. Nestor Girolami (Arg)Honda Civic TCR op 2,181;
4. Gabriele Tarquini (Ita) Hyundai i30 N TCR op 2,965;
5. Andy Priaulx (GrBr) Lynk & Co 03 TCR op 4,298 en
Tom Coronel (Nld) CUPRA TCR uitgevallen.

Race 2:
1. Gabriele Tarquini 20 ronden in 31:45,772;
2. Jean-Karl Vernay (Fra) Audi RS3 LMS op 3.317;
3. Yann Ehrlacher (Fra) Lynk & Co 03 TCR op 3,991;
4. Estaban Guerrieri op 4,514;
5. Mike Azcona (Spa) Cupra TCR op 4,669 en
14. Tom Coronel (Nld) op 12,703.

Race 3:
1. Thed Björk 23 ronden;
2. Frederic Vervisch (Bel) Audi RS3 LMS op 0,680;
3. Mikel Azcona op 3,039;
4. Esteban Guerrieri op 6,182;
5. Gabriele Tarquini op 10,174 en
14. Tom Coronel (Nld) op 21,725.

Max Verstappen Hoopvol naar China!

Max Verstappen Hoopvol naar China!

Max Verstappen
Hoopvol naar China!

Max Verstappen verwacht in de derde race van dit seizoen, China (Shanghai) 14 april het gat naar de beide topteams Mercedes-AMG en Ferrari te kunnen dichten. ‘Shanghai is een echt race-circuit waar ook goed valt in te halen. Bijvoorbeeld in bocht 6. Van onze race in Bahrein hebben we een en ander geleerd en we hopen dat onze wagens nu sneller zijn.’ Dr. Helmut Marko, zoals bekend adviseur bij Max zijn team Red Bull Racing, geeft duidelijkheid. Volgens hem wordt er hard gewerkt aan de RB15 om de aerodynamica verder te verbeteren. In China zouden Verstappen en Pierre Gasly daarvan kunnen profiteren. Misschien dat het Max een podiumplaats oplevert. Na zijn 3e finishplek in Australië en 4e in Bahrein wil de Nederlander op Shanghai uiteraard een beetje meer bereiken. ‘De sfeer in Shanghai is heel apart en de fans enorm enthousiast. Dat stimuleert je als rijder.’