Hoogtijdagen van de Formule 2 gevierd met tientallen auto’s

Hoogtijdagen van de Formule 2 gevierd met tientallen auto’s

Hoogtijdagen van de Formule 2 gevierd met tientallen auto’s

De HSCC Historic Formula 2 International Series bloeit als nooit tevoren – en daar gaat de Historic Grand Prix volgende maand ook alles van merken. Maar liefst 30 F2-auto’s uit de bloeiperiode van 1967 tot 1978 zullen op Zandvoort aantreden voor twee races op het scherpst van de snede. Bekende constructeurs als March, Ralt en Chevron zijn uiteraard vertegenwoordigd, maar ook diverse ontwerpen van Lotus en Brabham, toen die F1-renstallen ook nog auto’s voor de Formule 2 en Formule 3 bouwden.

De toeloop in het historische F2-kampioenschap is groter dan ooit nadat vorig jaar de stekker uit de rivaliserende klasse van Peter Auto werd getrokken. Dat het kampioenschap in 2019 zó’n succes zou worden, had echter niemand verwacht. Met 30 auto’s werd recent op Magny-Cours een record verbroken, waarna op de Silverstone Classic – waar alles groter dan grootst is – maar liefst 50 auto’s aan de start verschenen. Ook Zandvoort profiteert van die hausse in de Formule 2, want voor de Historic Grand Prix hebben zich opnieuw 30 auto’s ingeschreven.

De afgelopen jaren is de F2 bij het Zandvoortse publiek een publieksfavoriet geworden – en omgekeerd is het circuit zeer geliefd bij de coureurs, die daarom graag elk jaar terugkeren naar de duinen. In 2019 krijgt de liefdesrelatie tussen de Nederlandse toeschouwers en het F2-circus een vervolg, want na het succesvolle optreden van 2018 is het spektakel een jaar later meteen terug. De liefde is begrijpelijk, want de Formule 2 van de jaren zeventig kenmerkt zich door een grote variatie aan eigenzinnige ontwerpen in de wilde kleuren van die periode – heel wat anders dan de eenheidsklasse van nu.

Bovendien geven alle favorieten in de klasse acte de présence op Zandvoort. Martin O’Connell is erbij, in de jaren negentig Brits F3-kampioen in de National Class, en vandaag de dag teambaas voor diverse coureurs in de FIA Masters Historic Formula 1, FIA Masters Historic Sports Cars en Masters Gentlemen Drivers. Zelf verschijnt hij op Zandvoort dus ook aan de start, in een fraaie lichtblauwe Chevron B40. Hij neemt het op tegen onder meer Miles Griffiths (Ralt RT1), die we kennen uit de F1-auto’s tot 1966, en Matthew Watts, die in zijn March 772 al diverse keren won op Zandvoort.

Ook van de March 742’s van Mark Charteris en Mark Dwyer kunnen we voorin verwachten, net als de March 722 van Darwin Smith. Ook Smith won eerder op Zandvoort, en dat in een auto uit 1972!

In de klasse tot 1971 moet Martin Stretton (March 712) in staat zijn om mee te komen met de koplopers, terwijl ook zesvoudig kampioen Roger Simac (March 712M) en Luciano Arnold (Brabham BT36) tot de podiumkandidaten in die klasse behoren. Auto’s uit de Noord-Amerikaanse Formule B en Formule Atlantic zijn eveneens welkom in het kampioenschap. Denk daarbij aan de March 74B van Richard Ellingworth, in schitterende Harry Stiller-kleuren.

En alsof dat nog niet genoeg variatie is: Stephen Weller brengt zijn Elfin 600B mee, een F2 uit het vleugelloze tijdperk van eind jaren zestig. Ook Dan Eagling helpt de startopstelling aan een minder bekende naam dankzij zijn GRD 273 van Franse makelij. Verder is de Lotus 69 van Roger Bevan de aandacht waard: in deze auto brak Emerson Fittipaldi in Europa door.

Maar om diverse redenen is de Motul M1 van David Tomlin misschien wel de meest bijzondere F2-auto op de grid. Niet alleen vanwege zijn uitbundige kleurenpracht – echt seventies! – maar ook omdat niemand minder dan Ron Dennis deze auto ooit op de baan bracht. Nog ver verwijderd van zijn Project 4- en McLaren-dagen bestierde een piepjonge Dennis samen met zijn oud-Brabham-collega Neil Trundle de F2-renstal Rondel – en dat was de drijvende kracht achter de Motul. Die eerder dit jaar op Magny-Cours in handen van Tomlin trouwens twee keer de hoofdprijs pakte, dus snel is de auto nog steeds!

Historic Grand Prix 2019
De Historic Grand Prix op het circuit van Zandvoort vindt dit jaar plaats op 6, 7 en 8 september. De vrije trainingen en kwalificaties zijn op vrijdag en zaterdag, de races op zaterdag en zondag. Op zaterdagavond 7 september is er bovendien een parade door het centrum van Zandvoort.

Een dagkaart voor het duinterrein kost in de voorverkoop slechts € 18,99 (32,50 euro voor drie dagen). Het prijskaartje van een paddockkaart, inclusief toegang tot de hoofdtribune en het duinterrein, bedraagt in de voorverkoop 32,50 euro (dagkaart) en 55 euro (drie dagen). Voor wie de Historic Grand Prix op VIP-niveau wil beleven, is er de exclusieve Paddock Club.

Chauffeursdag van Mercedes-Benz Trucks!

Chauffeursdag van Mercedes-Benz Trucks!

Chauffeursdag van Mercedes-Benz Trucks!

Op zaterdag 28 september 2019 organiseert Mercedes-Benz Trucks de chauffeursdag voor de nieuwe Actros op Vliegveld Twenthe in Enschede. De hoofdrolspeler van het evenement is de nieuwe Actros. Tijdens het dagvullende programma kunnen chauffeurs en liefhebbers van dichtbij zien welke innovaties en bijbehorende mogelijkheden het nieuwste Mercedes-Benz truckmodel met zich meebrengt. Chauffeurs en liefhebbers kunnen zich, al dan niet samen met enkele introducees, tot 13 september aanstaande aanmelden via www.chauffeursdag-actros.nl

Heerlijke tweede plaats voor Jaap van Lagen

Heerlijke tweede plaats voor Jaap van Lagen

Heerlijke tweede plaats voor Jaap van Lagen in thuiswedstrijd

Op een zeer winderig Circuit Park Zandvoort legde Jaap van Lagen zondagmorgen beslag op zijn vierde podiumfinish in de Duitse Porsche Carrera Cup. In de Porsche van het Poolse Förch Racing hoefde de routinier uit Ede alleen Supercup-kampioen Michael Ammermüller voor te laten.

Niet alleen de wind tot wel 100 km/u, maar ook de regenbuien kruidden het vijfde raceweekeinde van de Carrera Cup. Een kolfje naar de hand van Jaap van Lagen, die in alle sessies en races voorin te vinden was. Na een tweede tijd in de vrije training manoeuvreerde hij de oranjeblauwe Porsche met startnummer 9 naar de tweede startrij in de kwalificaties: vierde voor race 1, plaats 3 voor race 2.

“Ik heb op Zandvoort natuurlijk heel veel rondjes liggen. Hoe lastiger de omstandigheden, hoe meer voordeel ik van de baankennis heb. En al die kleine dingetjes kon ik gebruiken in de kwalificatie.” Zijn snelheid zorgde ervoor dat Förch Racing zich weer bij de besten meldde in de Porsche Carrera Cup en Jaap dit zondagmiddag verzilverde met weer een podiumresultaat.

Aangezien inhalen zeer lastig is op het duinencircuit, is de start zeer belangrijk. Met het doven van de rode lichten won Jaap van Lagen op reactievermogen een positie. Door een bliksemstart dook hij als tweede de Tarzanbocht in, vlak op de achterbumper van Michael Ammermüller. Tijdens de openingsronde plaatste Jaap zelfs een aanval op de eerste plaats in de Hans Ernst Bocht.

“Michael kwam de Bocht zonder naam niet helemaal goed uit en opeens zat ik ernaast bij het ingaan van de Hans Ernst Bocht. Helaas raakte ik de curbs aan de binnenzijde net iets te hard, waardoor de auto iets opsprong. Ik kwam er net niet voorbij”, vertelt Jaap van Lagen.

Na de eerste safety car situatie (Sandro Kaibach was zonder lichamelijk letsel op zijn dak beland) dook Jaap opnieuw in de achterbumper van zijn concurrent, maar dit keer kwam de gelegenheid niet. Toen de safety car voor de tweede keer op de baan verscheen, was het gedaan met de actie. Met nog drie minuten te racen eindigde de race achter de safety car.

“Ik had er nog graag om willen knokken, maar een tweede plaats is een mooi resultaat. Ook voor het team. Zeker na mijn 11e plaats van zaterdag, waarbij ik door te enthousiast racen te ver ben teruggevallen. Ik ben blij dat ik het vandaag recht heb kunnen zetten”, aldus een blije Jaap van Lagen.

Albon vervangt Gasly

Albon vervangt Gasly

Albon vervangt Gasly

Alexander Albon (23) zal na de zomerstop instappen bij het Red Bull Racing team. Albon komt over van Toro Rosso. Vanaf de Grand Prix van België zal hij de nieuwe teamgenoot worden van Max Verstappen. Pierre Gasly zal vanaf de Grand Prix van België terugkeren in de Toro Rosso. Het team waarin hij zijn F1 debuut maakte in 2017. Gasly kon niet imponeren vanwege teleurstellende resultaten waardoor zijn positie bij Red Bull al enige tijd onder druk stond.

Bob de Jong met ups en downs in Rallye Sulingen

Bob de Jong met ups en downs in Rallye Sulingen

Bob de Jong met ups en downs in Rallye Sulingen

Met een knappe snelste tijd op de eerste klassementsproef opende de Nederlands-Belgische equipe Bob de Jong/Bjorn Degandt verrassend de vierde ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap (ONRK), de Rallye Sulingen in Duitsland. Mede door de wisselende weersomstandigheden werd de 13 klassementsproeven tellende tweedaagse rally een uitdaging voor de deelnemende equipes, waarbij de bandenkeuze en lokale kennis van groot belang zou blijken te zijn. Kampioenschapsleider Bob de Jong hield zich knap staande in het sterke deelnemersveld en stuurde zijn snelle Hyundai i20 R5 naar een solide 7e plaats in het eindklassement, waarbij hij Kevin van Deijne (Skoda) gemakkelijk achter zich wist te houden en zo scoorde De Jong opnieuw de meeste punten in de titelstrijd.

“Het was zeker geen gemakkelijke wedstrijd, maar wel een mooie,” concludeerde Bob de Jong zaterdag aan de finish. “De snelste tijd op de eerste proef kwam voor iedereen, ook voor onszelf, als een verrassing, maar we waren wel scherp en hadden de juiste bandenkeuze en set-up van de auto voor de natte omstandigheden.” Vrijdagavond werden er 4 klassementsproeven verreden (2 rondes van 2), waarbij in de tweede ronde de snel opdrogende proeven voor de Hyundai-equipe verkeerd uitpakte: “Omdat we hier geen terreinkennis hebben zoals de Duitse top pakte de bandenkeuze later op de avond verkeerd uit,” analyseerde Bjorn Degandt de situatie. “Maar met de vijfde plaats op 18 seconden van de leider kunnen wij goed leven.” Bob de Jong vulde nog aan: “Met twee verkenningsrondes slaagden wij er in goede pacenotes te maken en daardoor bleven we uit de problemen.”

Op zaterdag stonden nog eens 9 klassementsproeven op het programma, waarbij twee keer de bijna 25 km lange proef op het militaire oefenterrein IVG. Juist op die langste proef verloor de Hyundai-equipe kostbare tijd: “We reden beide keren te voorzichtig en hoewel het glad was bleek de grip vooral op de tweede doorgang veel beter dan verwacht, maar we wisten daar niet van te profiteren,” aldus een realistische Bob de Jong. Kevin van Deijne wist in die fase van de strijd wat van zijn achterstand op De Jong goed te maken, toch kwam de positie van ‘beste Nederlander’ niet echt in gevaar: “We moesten weliswaar even ‘achteruit’ kijken, maar konden Van Deijne vrij gemakkelijk achter ons houden en focusten vooral op een goed eindresultaat en met de 7e plaats in het eindklassement zijn we tevreden.” De Jong: “Sulingen is een prachtige en zeer goed georganiseerde rally en een mooie aanvulling op de kalender. De mensen zijn hier heel vriendelijk en zorgden ervoor dat wij ons thuis voelden.” Ondanks de natte omstandigheden werd ook de laatste ‘showproef’ onder grote publieke belangstelling afgelegd. Bij de finish ontvingen Bob de Jong en Bjorn Degandt uit handen van KNAF BSR voorzitter Bart Luijbregts een mooie beker als beste ONRK-deelnemer. Over vier weken staat de volgende ONRK-ronde op het programma, de Omloop van Vlaanderen, met start en finish in Roeselare.

Uitslag:
1. Christian Riedemann/Michael Wenzel (D/D), Volkswagen Polo R5, 1 uur 34 min 53,5 sec
2. Fabian Kreim/Tobias Braun (D/D), Skoda Fabia R5, op 28,4 sec
3. Hermann Gassner jr./Ursula Mayrhofer (D/D), Hyundai i20 R5, op 1 min 39,5 sec
7. Bob de Jong/Bjorn Degandt (NL/B), Hyundai i20 R5, op 3 min 52,9 sec
8. Kevin van Deijne/Hein Verschuuren (NL/NL), Skoda Fabia R5, op 4 min 16,3 sec

Stand ONRK (na 4 rally’s):
1. Bob de Jong, Hyundai, 154 punten
2. Kevin van Deijne, Skoda, 102 punten
3. Jasper van den Heuvel, Ford, 74 punten

Dubbel podium voor Tom Coronel

Dubbel podium voor Tom Coronel

Dubbel podium bij TCR Europe races voor Tom Coronel

Het vijfde evenement (race 9 & 10) van de TCR Europe Touring Car Series vond plaats op het 3,696 km lange circuit Motorsport Arena Oschersleben. Coureur Tom Coronel verscheen aan de start met de Boutsen Ginion Racing Honda Civic Type R TCR. Hij boekte hier, net als Honda-collega Max Verstappen in de Formule 1, een tweede plaats en deed dat zelfs tweemaal.

De voorgaande TCR Europe races op de Oostenrijkse Red Bull Ring gaven al aan dat de snelheid er bij de Honda Civic Type R met Tom Coronel absoluut was. Een positieve lijn die zich tijdens het vijfde raceweekend voortzette. Twee tweede plaatsen in de vrije trainingen onderstreepten dat, maar een gebroken aandrijfas in de kwalificatie verklaarde de uiteindelijke negende/achtste plaats. Op de startgrid voor de eerste race resulteerde dit overigens in een zevende startpositie. En bij de start van race twee stond Tom Coronel met zijn Honda in de ‘omgekeerde startvolgorde’ op de derde plaats. De problemen met de aandrijfas behoorden snel tot het verleden en daarmee kon de Nederlander de strijd ‘vol’ aangaan. Tijdens het eerste raceoptreden resulteerde dat aanvankelijk in een vierde plaats, maar na de uitspraken van de sportcommissarissen -waarbij meerdere rijders werden bestraft- pakte Tom Coronel een tweede plaats. Race twee kende hij weer een prima start en nestelde zich daarmee direct achter de Cupra van de Britse leider Alex Morgan. Die wist op zijn beurt de meerdere aanvallen van de Honda-rijder te weerstaan en ging als winnaar over de meet. Tom Coronel werd probleemloos als tweede afgevlagd.

“Eindelijk zijn de eerste bekers binnen”, verklaarde een tevreden Tom Coronel na afloop. “De vorige keer zaten we er al dichtbij, maar mocht het nog niet zo zijn. Nu wel! In de vrije trainingen ging het al lekker met een dubbele tweede plaats. We zaten er goed bij. In de kwalificatie pakte ik op oude banden een zeven/achtste plaats en op het moment dat wij banden wilden gaan wisselen ging de aandrijfas kapot. Gelukkig kon dat snel en goed hersteld worden, maar zat een verbetering van de tijd er niet meer in. Ik startte de eerste race vanaf de zevende plaats en kwam goed weg. Voor mij gebeurde er het nodige. Nelson Panciatici tikte Jessica Bäckman van de baan en kreeg daar na afloop een straf van 30 seconden voor. De als eerste geëindigde Andreas Bäckman werd gediskwalificeerd omdat zijn auto niet de juiste hoogte had. En hoewel ik wat problemen met de turbosensor had, kon ik het tempo prima bijhouden. Ik zat op het vinkentouw en volgde wat er voor mij gebeurde, maar dat vond dus pas na de race plaats. Jammer natuurlijk dat ik niet op het podium stond, want ik eindigde als vierde en schoof later twee plaatsen op door de besluiten van de sportcommissarissen.

In de tweede race kwam ik weer supergoed weg en volgde Alex Morgan met de Cupra op de bumper. Ik bleef constant prikken en kijken of ik erlangs kon, maar hij verdedigde sterk. Dus uiteindelijk zat er niet meer in dan die tweede plaats. De tweede van dit weekend en een goede bekroning voor de manier waarop het team en ik aan dit kampioenschap deelnemen. Echt lekker! Nu hopen dat wij die positieve swing voort kunnen zetten. Dat gaat volgende week verder met mijn allereerste Rallycross in Montalegre-Portugal. Nooit eerder gedaan dus, maar het lijkt mij hartstikke leuk. Eigenlijk koppelt deze TitanRX bolide mijn race-activiteiten aan die van de DAKAR. Ze vroegen mij er wel vaker voor, maar nu past het goed in het schema en heb ik er ‘ja’ op gezegd. Het gaat om een eenheidsklasse, waar ze met een vierwielaangedreven Pantera RX6 rijden. Die heeft een Ford Mustang 530 pk 2,3 liter turbomotor en het is dus iets waar ik echt naar uitkijk. Daarna race ik voor David Hart historisch op Circuit Zandvoort en gaan we voor de volgende W-TCR races met de Cupra naar China. Daarna verschijn ik weer een week later in Barcelona met de Honda weer in de volgende ronde van de TCR European Touring Car Series.”

Uitslag race TCR Europe race 1:
1. Daniel Lloyd (GBr) Honda Civic Type R, 16 ronden in 25:00,242;
2. Tom Coronel (NL) Honda Civic Type R op 0,810;
3. Josh Files (GBr) Hyundai i30 N TCR op 10,982;
4. Dominik Bauman (Oost.) Hyundai i30 N TCR op 11,354;
5. Gianni Morbidelli (It) Volkswagen Golf GTi TCR op 13,787
6. Mat’o Homola (Slo) Hyundai i30 N TCR op 19,318.

Uitslag race TCR Europe race 2:
1. Alex Morgan (GBr) Cupra TCR 16 ronden op 25:03,406;
2. Tom Coronel (NL) Honda Civic Type R op 0,346;
3. Josh Files (GBr) Hyundai i30 N TCR op 1,294;
4. Dominik Baumann (Oost) Hyundai i30 N TCR op 1,682;
5. Santiago Urrutia (Uru) Audi RS 3 LMS op 2,342
6. Jessica Bäckman (Zwe) Hyundai i30 N TCR op 2,923.