De nieuwe Williams en Racing Point

De nieuwe Williams en Racing Point

De nieuwe Williams en Racing Point

Vandaag hebben de teams van Williams en Racing Point hun nieuwe wagens gepresenteerd. Het team van Williams deed dit online en Racing Point presenteerde de wagen voor de aanwezige pers. Met de FW43 hoopt het team van Williams het beter te gaan doen dan het seizoen van 2019. Het team van Racing Point onthulde de RP20 aan Mondsee in Oostenrijk, daar waar sponsor BWT gehuisvest is. Aanstaande woensdag zullen beide teams de wagen volop gaan testen, dan gaat de eerste reeks van drie dagen testen van start in Barcelona. Beide team rijden ook dit seizoen met de Mercedes motor.

Glenn van Berlo debuteert in Formule 3

Glenn van Berlo debuteert in Formule 3

Glenn van Berlo debuteert in Formule 3

Autocoureur Glenn van Berlo maakt komend seizoen zijn debuut in de Formule 3. Het net achttien jaar geworden talent uit Veghel gaat daarmee opnieuw een stap hogerop in de autosport. Na een succesvol debuut in de Formule 4 in 2019 komt hij dit jaar uit in het Euroformula Open-kampioenschap. Hij gaat racen voor het Spaanse topteam Drivex.

Voor Glenn bleek de keus voor een Formule 3-kampioenschap al gauw de juiste. “Als je in deze auto hard kunt gaan, kun je in alle andere auto’s hard gaan”, legt de student International Business Management uit. “Het is een heel goede voorbereiding op andere klassen. We hebben ook gekeken naar de Formule Renault, maar ik denk dat ik als rijder beter word van het rijden in een Formule 3-auto vanwege alle techniek die erbij komt kijken en natuurlijk de hoeveelheid downforce die de auto heeft. De mate waarin je de auto kunt afstellen, komt dicht bij de Formule 1. Met zo’n auto ben je bijna nooit uitgeleerd.”

Eind vorig jaar, na afloop van het Formule 4-seizoen, testte Glenn al eens twee dagen met een Formule 3-bolide. “Ik heb toen redelijk wat rondes gereden. Ik was na mijn eerste stint meteen helemaal weg van de auto. Hij is echt indrukwekkend.”

De nieuwe Alpha Tauri AT01

De nieuwe Alpha Tauri AT01

De nieuwe Alpha Tauri AT01

Gisteravond heeft het team van Alpha Tauri de nieuwe wagen gepresenteerd voor het nieuwe seizoen. De presentatie vond plaats in Hangar-7 in het Oostenrijkse Salzburg. De AT01 ziet er heel anders uit dan de Toro Rosso van vorige seizoen. Alpha Tauri is het hippe kledingmerk van RedBull. Met de rijders Daniil Kyvat en Pierre Gasly zijn de rijders de achter het stuur plaats zullen nemen.

De nieuwe Mercedes

De nieuwe Mercedes

De nieuwe Mercedes

Vanmorgen heeft het Team van Mercedes de nieuwe wagen gepresenteerd. Met de FW11 hooft het team voor de 7de keer wereldkampioen te worden. De FW11 is een doorontwikkeling van de FW10 waarmee het team vorige seizoen de titel binnenhaalde. Lewis Hamilton gaat voor zijn 7de wereldtitel en Valtteri Bottas hoopt zijn 1ste wereldtitel te gaan scoren.

De nieuwe Mclaren

De nieuwe Mclaren

De nieuwe Mclaren

Vandaag heeft in navolging van Ferrari en RedBull het team van Mclaren de nieuwe wagen gepresenteerd voor het komende seizoen. De MCL35 zal dit seizoen nog worden voorzien van de Renault motor. Lando Norris en Carlos Sainz jr zullen de wagen gaan besturen en hopende de stijgende lijn van 2019 door te zetten.

Dit is de nieuwe RB16

Dit is de nieuwe RB16

Dit is de nieuwe RB16

Vandaag heeft RedBull de nieuwe RB16 onthult waarmee Max Verstappen en Alexander Albon zullen gaan rijden. Met deze RB16 hoopt het team wereldkampioen te worden met Max Verstappen. Max Verstappen heeft later deze dag met de wagen de eerste meters gereden. Volgende week zal het team volop gaan testen in Barcelona