Zondag 3 mei 2020?!

Zondag 3 mei 2020?!

Zondag 3 mei 2020?!

Misschien heb je het al via Dé krant gelezen?! Volgens betrouwbare bronnen zal de Nederlandse Grand Prix in 2020 op 3 mei plaatsvinden. Geweldig nieuws en natuurlijk vooral super mooi voor alle Max Verstappen fans. Circuit Zandvoort zou prioriteit genieten en het circuit Assen zou als reserve op de tweede plaats staan.

Max Verstappen blijft cool!

Max Verstappen blijft cool!

Max Verstappen blijft cool!

De Nederlandse Formule 1 coureur is blij met de komst van Honda als motorenleverancier bij zijn Red Bull Racing Team. Echter staat de 21-jarige wel met beide benen op de grond. Max gaat ervan uit dat het misschien wat tijd gaat kosten voordat zijn team met de Honda power in de voorste gelederen kan meekomen. ‘Die mogelijkheid houd ik voor ogen. Het kan zijn dat we wat geduld moeten inbouwen maar zelf zal ik me voor 100% concentreren en inzetten om zo snel als mogelijk tot het gewenste resultaat te komen. Evenals ons hele team dat natuurlijk zal doen.’ Verstappen was voor enige tijd opgelucht dat de Renault krachtbron zou worden ingeruild voor die van de Japanse fabrikant. Hij uitte nogal eens harde kritiek naar de Franse motorenbouwers toe. Toch won hij dit jaar 2 races met Renault, Oostenrijk en Mexico, en stond een aantal keren op het podium.

Fernando Alonso kijkt achterom…

Fernando Alonso kijkt achterom…

Fernando Alonso kijkt achterom…

De Spaanse (37) voorheen tweevoudig Formule 1 wereldkampioen (2005 en 2006) kijkt terug op succes en een aantal teleurstellende laatste jaren. ‘Genoten heb ik wel. Maar dat is niet waarvoor je racet. Je wilt de beste zijn en winnen. Dat ik dat niet meer heb mogen meemaken na mijn eerder behaalde twee titels is natuurlijk deprimerend. Maar mijn race-leven gaat door! In 2019 hoop ik werkelijk met veel succes de series (o.a. 24h van Daytona, WEC en Indy 500) waaraan ik ga deelnemen af te kunnen ronden. Als eerste onder de finishvlag doorrijden heeft alle prioriteit. Wat ik jammer vind voor mijn McLaren teammaat Stoffel van Doorne (26) is dat hij in 2019 niet meer deel kan uitmaken van de Formule 1. Tenslotte is hij een van de grootste talenten. Evenals overigens Charles Leclerc (21) die nu naar Ferrari gaat. Stoffel Vandoorne verdient beter. Beide rijders hebben records gebroken in de Formule 2, zowel met hun poles als overwinningen.’

Karters Team Nederland succesvol in Brazilië: twee wereldkampioenen en nog drie podiumplaatsen!

Karters Team Nederland succesvol in Brazilië: twee wereldkampioenen en nog drie podiumplaatsen!

Karters Team Nederland succesvol in Brazilië: twee wereldkampioenen en nog drie podiumplaatsen!

De Rotax Max Grand Finals in Brazilië is voor Team the Netherlands een grandioos succes geworden! Op het Circuit International Paladino in Conde brachten de talentvolle Oranje-karters een monsterscore tot stand met twee wereldtitels, een tweede plaats en twee derde plaatsen. Niet eerder haalde het Nederlands team zoveel podiumplaatsen in de jaarlijkse strijd om de wereldtitel.

In de Rotax Max Junioren-klasse denderde de twaalfjarige rookie Robert de Haan uit Eerbeek op dominante wijze naar de wereldtitel. Mike van Vugt maakte het feest compleet voor Nederland. De dertienjarige Europees kampioen uit Wognum haalde met zijn derde plaats eveneens het podium.

In de Rotax Max Senioren-klasse zorgde Senna van Walstijn uit Amsterdam opnieuw voor een Nederlands feestje. Racend met een helm in de kleuren van de legendarische Ayrton Senna stormde hij in een waanzinnige race naar de overwinning!

Nog was het Oranjefeest niet voorbij, want in de Rotax Max Micromax-klasse stuurde de tienjarige Mitchell van Dijk uit Harderwijk zijn kart in een spannende race naar de derde plek. In de Minimax-klasse werd veel verwacht van Dani van Ruiten (12). De Nederlands kampioen uit Tegelen leek even buiten het podium te vallen, maar beet zich vast in zijn stuur en knalde naar een zwaar bevochten tweede plek. Vijf podiumplekken voor Team Nederland, een ongekende luxe!

De Rotax Max Grand Finals geldt als het jaarlijkse wereldkampioenschap karten voor Rotax Max-rijders. Aan de negentiende editie van het evenement deden afgelopen week 365 rijders uit ruim vijftig landen mee.

Lance Stroll teamgenoot van Sergio Pérez

Lance Stroll teamgenoot van Sergio Pérez

Lance Stroll teamgenoot van Sergio Pérez

Wat iedereen al wist is nu officieel. Lance Stroll neemt plaatst in de Racing Point F.I. naar Sergio Pérez. Na de overname van het Force India F1 Team door Lance Stroll zijn vader Lawrence wist men dat Lance Stroll plaats zou gaan nemen bij het team. Alleen liet het even op zicht wachten. Met deze bekendmaking zijn alle stoeltjes gevuld voor het seizoen 2019 dat op 17 maart van start gaat in Australië. Lance Stroll reed de afgelopen 2 seizoenen voor het Williams Mercedes F1 Team

Valtteri Bottas  zoekt rust…

Valtteri Bottas zoekt rust…

Valtteri Bottas  zoekt rust…

Na zijn teleurstellende 2e seizoen voor het team van Mercedes-AMG trekt de Finse coureur zich de komende tijd thuis terug om te ontspannen en alles op een rijtje te zetten voor komend Formule 1 jaar. Volgens teammanager Toto Wolff beleven meer rijders zodra ze weten geen kans meer te maken op de titel een inzinking waaronder hun prestaties lijden. Wolff staat dan ook helemaal achter zijn rijder die hij in 2019 graag fit en vol energie aan start ziet komen. Valtteri won dit jaar geen enkele race en dat ging hem niet in de koude kleren zitten!