Coureur Joey Alders wint ook in Abu Dhabi in Asian F3-kampioenschap: leiding verder uitgebreid

Coureur Joey Alders wint ook in Abu Dhabi in Asian F3-kampioenschap: leiding verder uitgebreid

Coureur Joey Alders wint ook in Abu Dhabi in Asian F3-kampioenschap: leiding verder uitgebreid

Met opnieuw een overwinning breidde coureur Joey Alders zondag zijn toch al riante voorsprong in het Asian F3-kampioenschap verder uit. De twintigjarige inwoner van Anna Paulowna was tijdens de tweede race van het weekeinde op het circuit van Abu Dhabi opnieuw de beste. In negen wedstrijden pakte hij al vier overwinningen en zeven podiumplaatsen in totaal. Joey heeft nu 48 punten voorsprong op de nummer twee in het kampioenschap.

De derde ronde van het kampioenschap volgde een week na de tweede die op het circuit van Abu Dhabi werd gehouden. Ook daar was Joey succesvol. De rijder van BlackArts Racing won er ook een race. “Het waren twee geslaagde weken”, zei Joey, die vorig jaar kampioen werd in de Formule Renault 2L. “We hebben goede zaken gedaan voor het kampioenschap.”

Gekwalificeerd als tweede in de eerste kwalificatie en zevende in de tweede kwalificatie (Joey had veel last gehad van verkeer in zijn pushronde), begon hij de eerste race van de tweede plek. “Tijdens race 1 hadden we veel last van blokkerende wielen, zowel voor als achter. Dat maakte het verdedigen van P2 lastig. Uiteindelijk dook Nikita Mazepin na het rechte stuk op aan mijn binnenkant, maar hij miste, net als in Dubai, zijn rempunt. Hierdoor moest ik over de escape road en zakte ik terug naar P5.”

In race 2 startte Joey van P3. Bij de start verloor hij weliswaar een positie, maar die had de talentvolle Noord-Hollander een ronde later herwonnen. “Na de safety car halverwege de race kreeg Doohan motorproblemen waardoor ik opschoof naar P2.”

Jamie Chadwick had voor deze race als enige nieuwe banden door problemen in de kwalificatie. De winnares van het eerste seizoen van de W Series (2019) kwam als eerste over de finish, maar hoorde achteraf dat ze vanwege een jumpstart een penalty van twintig seconden had gekregen. Daardoor kreeg Joey, die als tweede was gefinisht, de overwinning toegewezen. Hij had daarmee prompt 25 punten voor het kampioenschap te pakken.

“Voor race 3 mocht ik door een gridstraf van Tatiana Calderón van P6 starten in plaats van P7. Het was de warmste wedstrijd die we tot nu toe hadden gereden, dus het was belangrijk de banden niet oververhit te laten worden. Hierdoor hadden we op de ouder wordende banden steeds de beste rondetijd. Helaas kwam er tot tweemaal toe een safety car op de baan. Dat gaf iedereen de kans gaf de banden af te laten koelen en verloor ik mijn voordeel. Door de combinatie van de warme temperaturen en de oude banden was het moeilijk om in te halen. De eerste zeven rijders waren dan ook gefinisht op de positie tijdens de start.”

Ferrari en het broertje van Charles Leclerc….

Ferrari en het broertje van Charles Leclerc….

Ferrari en het broertje van Charles Leclerc….

Ferrari F1 heeft de jongere broer van stamrijder Charles Leclerc aangetrokken in het opleidingsprogramma van Ferrari opgenomen. De 19 jarige Arhur Leclerc rijdt momenteel voor het PREMA-team in de Formula Regional European Championship. ‘Grote’ broer Charles verlengde onlangs zijn contract bij Ferrari tot en met 2024. Sebastian Vettel’s contract loopt eind dit jaar bij de Scuderia af. De kansen voor de zoon van Michael Schumacher, Mick, om überhaupt dit seizoen al een stoeltje als test- of reserverijder te krijgen in de Formule 1 lijken daarmee voorlopig verkeken. Formule 1 team Alfa Romeo bood hem ook geen job aan.

Beste Dakar ooit voor Tim en Tom Coronel

Beste Dakar ooit voor Tim en Tom Coronel

Beste Dakar ooit voor Tim en Tom Coronel

Na twee weken afzien konden de gebroeders Coronel elkaar op vrijdag juichend in de armen vallen: de Dakar-missie van 2020 is volbracht. En dat niet alleen: het duo bereikte met de 27e plaats in de eindrangschikking het beste resultaat ooit.

De voorbereidingen op de Dakar Rally 2020 begonnen al in het vroege voorjaar van 2019. Tom Coronel had zoals gebruikelijk weer een flinke lijst met verbeterpunten. Broer Tim ging daar samen met een enthousiast team monteurs en helpers mee aan de slag. Het resultaat mocht er zijn: de Beast 3.0. Op alle vlakken een betere versie dan de voorganger, zo bewees de praktijk. De eerste week verliep vlekkeloos, in de tweede week gooide een koprol wat roet in het eten. Dat mocht de pret niet drukken: de finish was wederom gehaald.

“Het is ons weer gelukt, geweldig!”, zegt Tom met een grote lach op zijn gezicht. “Ons doel was om ergens rond de top-20 te eindigen. Dat zit er zeker in met deze Beast, dus dat geeft absoluut hoop. We hebben een paar problemen gehad maar dit was gewoon onze beste Dakar ooit. Qua resultaat, maar ook met de minste problemen. Het was jammer van de koprol want daarna begonnen er allemaal dingen omheen kuren te vertonen. Dat hoort erbij, dat foutje heeft ons een beetje pijn gedaan. Maar ik heb het weer ontzettend naar mijn zin gehad en de potentie is enorm. Op naar een nog beter resultaat.”

Tim voegt toe: “We hebben weer enorm genoten. We arriveren hier met wat minder onderdelen op de wagen maar de Beast is zo krachtig en sterk als een paard. Wat mij betreft echt Coronel-proof. Wat was het weer een mooi avontuur, ongelofelijk. Ik ben trots op het team wat ze dit jaar weer voor elkaar hebben gekregen. Op naar 2021!”

Bernhard ten Brinke evenaart beste prestatie in Dakar Rally

Bernhard ten Brinke evenaart beste prestatie in Dakar Rally

Bernhard ten Brinke evenaart beste prestatie in Dakar Rally

Bernhard ten Brinke is met navigator Tom Colsoul als zevende geëindigd in de Dakar Rally 2020. De Nederlandse coureur en de Belgische navigator hadden gehoopt een plek hoger te eindigen, maar na uren vergaderen werd hun protest tegen de onterechte compensatietijd voor Orlando Terranova niet ingewilligd. “Boven alles ben ik heel erg tevreden over hoe Tom, Toyota Gazoo Racing, de Hilux en ik hebben gepresteerd”, vertelt de Toyota-coureur.

Op de ingekorte slotetappe (167 in plaats van 374 km) eindigde de Nederlands/Belgische fabrieksequipe van Toyota Gazoo Racing als achtste. Bernhard en Tom gaven 4min40 toe op teamgenoot Nasser Al-Attiyah, die Toyota op de laatste special stage een fraaie dagoverwinning bezorgde.

“De proef van vandaag was niet heel lang, maar toch heel lastig. Snelle pistes en veel navigeerwerk. Dus ik ben heel tevreden dat we hier aan de finish staan”, geniet Bernhard ten Brinke na het volbrengen van de loodzware wedstrijd door Saudi-Arabië. “Evenaren van de zevende plaats uit 2015, ook met Tom, voelt heel goed. Zeker omdat de competitie heftig is geweest deze twee weken!”

Het palmares van de Toyota-equipe uit de lage landen na twee weken rallysport in Saudi-Arabië is indrukwekkend. Bernhard en Tom tekenden met de Toyota Hilux voor 10 top tien resultaten in 12 etappes, waaronder twee vierde plaatsen in het dagklassement. “Tom heeft geweldig genavigeerd, de Hilux was fantastisch, waarbij het team van Toyota Gazoo Racing iedere dag weer een superauto voor ons klaar had staan.”

De eindzege in het autoklassement ging naar Carlos Sainz (Mini), voor Toyota Gazoo Racing-coureur Nasser Al-Attiyah en nummer drie Stéphane Peterhansel (Mini). Met ook Toyota’s Hilux op de plaatsen 4, 5 en 7 was Toyota het dominante merk in de top 10 van het eindklassement. Als snelste Nederlander en snelste Belg gaven Bernhard ten Brinke en Tom Colsoul in de rally over zo’n 7500 kilometer uiteindelijk 1u18min34 toe op winnaar Sainz.

The Ultimate Race Festival

The Ultimate Race Festival

The Ultimate Race Festival

Super Friday in samenwerking met Jumbo
Jumbo is vanaf het eerste uur trotse sponsor van Max Verstappen. Dat heeft geleid tot vier edities van de Jumbo racedagen met 100 duizenden raceliefhebbers op Circuit Zandvoort. Nu de koningsklasse van de autosport met Verstappen weer naar Nederland komt, kan Jumbo niet ontbreken. Jumbo omarmt de vrijdag en DGP organiseert samen met Jumbo de Super Friday op 1 mei. Jumbo zou Jumbo niet zijn als er niet een grote publieksactie georganiseerd wordt om deze dag voor een groot publiek bereikbaar te maken. Jumbo maakt in een latere fase de details van deze actie bekend.

Restant kaarten in de verkoop
Vandaag 17 januari biedt de Dutch Grand Prix een klein aantal restant weekendkaarten aan voor zaterdag en zondag (2 & 3 mei). Deze kaarten zijn beschikbaar gekomen nadat de tribunes wat nauwkeuriger ingetekend en ingedeeld zijn en omdat een deel van onze operationele buffers vrijgegeven zijn voor de fans. Totaal gaat het slechts om een paar honderd kaarten. Van de zaterdagkaarten is 95% verkocht, het restant van de zaterdagkaarten komt ook op 17 januari in de verkoop op www.DutchGP.com.

Publiekscampagne en tv-commercial
Vanaf 17 januari start de Dutch Grand Prix ook met het uitzenden van een tv-commercial op de verschillende Talpa tv-kanalen voor een periode van tien dagen. Met deze commercial wil de organisatie kaartverkoop stimuleren en tegelijkertijd duidelijk maken wat de bezoekers kunnen verwachten van The Ultimate Race Festival.

Verbouwing
De werkzaamheden aan het circuit worden uitgevoerd zoals gepland. Op het moment wordt nog gewerkt aan de kombochten, de curbstones worden geplaatst en zeer binnenkort volgt de nieuwe asfalt laag. Deze grote operatie wordt uitgevoerd door eventpartner VolkerWessels.

De FIA en KNAF zijn sinds het begin van de verbouwingswerkzaamheden aangelijnd. Begin december heeft de FIA Race Director F1 een bezoek aan het circuit gebracht en begin januari nog een keer. FIA heeft het vertrouwen dat alle werkzaamheden op tijd en conform alle richtlijnen van de FIA worden afgerond. De feitelijke Grade-1 licentie zal worden verstrekt op het moment dat alle werkzaamheden zijn afgerond, mogelijk zal dit pas kort voor de start van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix zijn.

Bernhard ten Brinke valt aan in duinen en klimt naar zesde plaats

Bernhard ten Brinke valt aan in duinen en klimt naar zesde plaats

Bernhard ten Brinke valt aan in duinen en klimt naar zesde plaats

In de zwaarste duinenetappe van de Dakar Rally 2020 kozen Bernhard ten Brinke en Tom Colsoul vol de aanval in hun Toyota Hilux. Na 379 kilometer pushen hoefde de Toyota-equipe uit de lage landen alleen drie Dakar winnaars voor zich te dulden. Het bracht een vierde plaats in het dagklassement én een stijging in het algemeen klassement: van zeven naar plaats 6!

Deel twee van de marathonetappe van Shubaytah naar Haradh zullen de deelnemers niet snel vergeten. “Wát een lastige duinen vandaag. Hoog en met lastige afstappen. Tom en ik hebben heel wat klappen te verduren gehad”, vertelt Bernhard ten Brinke over de elfde Dakar etappe in Saudi-Arabië. Gestart als zesde kozen de Nederlandse coureur en zijn Belgische navigator meteen de aanval.

Al vanaf het eerste waypoint klokten Bernhard en Tom top 3 tijden in de lange duinensectie van liefst 80 kilometer. “Onderweg moesten we ons voortdurend aanpassen. We begonnen met harde duinen, maar later waren ze heel zacht van structuur.” Ondanks de serieuze beproevingen kende de Toyota equipe een probleemloze dag.

“Ik durf wel te zeggen dat we een foutloze stage hebben gereden. Tom heeft perfect genavigeerd, de Hilux deed het perfect en ikzelf heb ook geen fouten gemaakt. We zijn over de proef gevlogen.” In het dagklassement volgden Bernhard en Tom kort achter drie Dakar winnaars: Stéphane Peterhansel, die de dagzege pakte, Toyota-teamgenoot Nasser Al-Attiyah en Carlos Sainz.

Bovenop de imponerende vierde plaats (op 10min14 van Peterhansel) volgde zo’n driekwartier na hun finish een nog een veel mooiere beloning voor de aanvalsdrift: Bernhard ten Brinke en Tom Colsoul passeerden Orlando Terranova in het algemeen klassement. De Toyota-equipe met startnummer 307 stijgt door naar de zesde plaats algemeen! “We hebben gepusht om verder naar voren te rijden in het algemeen klassement. We zijn heel blij dat ons plan vandaag is geslaagd”, aldus een trotse Bernhard ten Brinke. 

Carlos Sainz gaat nog altijd aan de leiding in het autoklassement van de Dakar Rally 2020. Bernhard en Tom volgen op plek 6 op 1u17:50. Morgen wacht de laatste etappe van de rally: een afwisselde special stage naar Qiddiya over 374 km, waarbij navigeren opnieuw heel belangrijk zal zijn.