Renault stap verder?

Renault stap verder?

Renault stap verder?

De Franse Grand Prix staat voor de deur, 23 juni op Paul Ricard. Het Renault R.S. F 1 Team kondigt aan een ingrijpende upgrade aan hun Renault RS19 te hebben doorgevoerd. De power-unit had geen extra aandacht nodig gezien de resultaten die McLaren er momenteel mee behaalt. Maar het chassis en aero-pakket des te meer. Na een tegenvallende seizoenstart met klachten van rijders Nio Hülkenberg en nieuwkomer Daniel Ricciardo over de instabiliteit van de wagen vertelt teamchef Cyril Abiteboul dat het totale aero-pakket is aangepakt, de neus, de voorvleugel, de luchtgeleiders en de bodempartij. Tevens installeerde men een computer-koelsysteem waardoor een smaller toelopende achterkant van de wagen is gerealiseerd. ‘Wij verwachten met dit alles per ronde zo’n halve seconde van onze huidige tijden te kunnen afknabbelen.’ Halve seconden zijn zoals we weten in de Formule 1 een eeuwigheid! Dus kijken Nico, Daniel én wij allen vol verwachting uit naar Renault op Paul Ricard waar het zijn tweede hoofdstuk in hun wederopstanding zal introduceren.

De 24 uur van Le Mans 2019: de Super Finale

De 24 uur van Le Mans 2019: de Super Finale

De 24 uur van Le Mans 2019: de Super Finale

Duizenden Nederlanders waren aanwezig afgelopen weekend op Le Mans om hun landgenoten aan het werk te zien tijdens de 24 uur van Le Mans. De 87e editie van de 24 uur van Le Mans vormde de afsluiting van het Super Season, het World Endurance Championship van de FIA, waarin 8 lange afstandsraces zijn opgenomen verspreid over 2018 en 2019.

Vreugde en verdriet liggen op Le Mans dichtbij elkaar, dat ondervonden de Nederlandse coureurs aan den lijve. Job van Uitert zag een goede klassering met zijn team G-Drive Racing in de LMP2-klasse in rook opgaan toen kort voor het einde van de wedstrijd zijn team te maken kreeg met technische problemen.

Vreugde was er bij Jeroen Bleekmolen die met zijn team Keating Motorsport de GTE-AM klasse won, maar de vreugde was van korte duur. De FIA beoordeelde de benzinetank van de gereden Ford als illegaal. Iets te groot en daarmee zou het team voordeel hebben behaald. De desillusie nadat je je 24 uur sterk hebt gemaakt zal enorm zijn.

Racing Team Nederland kende ook een moeilijke 87e, door diverse lekke banden en een crash van Nyck de Vries, waardoor een lange reparatie uitgevoerd moest worden, finishte het team als 26ste waar men op meer had gehoopt.

Toyota won de 24 uur van Le Mans 2019. Bij gebrek aan echte concurrentie kwam dat niet als een verrassing. Tijdens de 6 uur van Spa-Franchorchamps in mei stelde men als de titel van het kampioenschap veilig

Toyota wint tweede keer op rij de 24 uur van Le Mans

Toyota wint tweede keer op rij de 24 uur van Le Mans

Toyota wint tweede keer op rij de 24 uur van Le Mans

oyota GAZOO Racing heeft in het afgelopen weekend de 24 uur van Le Mans gewonnen, de laatste race uit het World Endurance Championship (WEC) 2018/2019. Het is het tweede jaar op rij dat de racedivisie van Toyota de legendarische langeafstandsrace op zijn naam schrijft.

De Toyota TS050 HYBRID met startnummer 8 is de glorieuze winnaar van de 24 uur van Le Mans. De raceauto van de Toyota coureurs Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima en Fernando Alonso legde in 24 uur in totaal 385 rondes af, de meeste van alle deelnemers. De snelste rondetijd op het 13,6 kilometer lange Franse circuit bedroeg 3 minuten en 17,297 seconden. Deze rondetijd werd echter door de TS050 HYBRID met startnummer 7 gereden.

1-2-overwinning
De Toyota met startnummer 7 en coureurs Mike Conway, Kamui Kobayashi en José Maria López reed lange tijd aan kop maar moest in het laatste uur van de race vanwege een langzaam leeglopende band de pits in. Toen de auto weer de baan op reed, bleek door een sensor de verkeerde band te zijn geïdentificeerd. Hierdoor kon de auto niet op volle snelheid rijden en moest hij opnieuw de pits in waar voor de zekerheid alle vier de banden werden gewisseld. Ondertussen pakte de Toyota met startnummer 8 de koppositie. Deze auto won ook vorig jaar de 24-uursrace. Toen behaalde Toyota als eerste Japanse autofabrikant ooit een historische 1-2-overwinning.

Gemengde gevoelens
Hisatake Murata, Team President: “We hebben gemengde gevoelens over de overwinning. We zijn ontzettend blij met onze tweede Le Mans-overwinning, maar vinden het jammer voor Mike, Kamui en José die de race eigenlijk hadden moeten winnen. In de komende dagen gaan we precies onderzoeken wat er misging, zodat dit niet meer kan gebeuren. Niettemin ben ik trots op onze overall prestatie en de teamspirit, vooral tijdens het laatste uur van de race. We kijken ernaar uit om de wereldtitel in het nieuwe seizoen te verdedigen.”

Toyota wereldkampioen
Al na de voorlaatste race uit het WEC Super Season – de 6 uur van Spa-Francorchamps op 4 mei jl. – was de voorsprong van koploper Toyota GAZOO Racing zo groot dat het team al werd uitgeroepen tot wereldkampioen. Het totaal aantal behaalde punten na acht races bedraagt 216. Dat zijn 82 meer punten dan de nummer twee op de lijst, Rebellion Racing.

Uniek Le Mans debuut Job van Uitert niet beloond

Uniek Le Mans debuut Job van Uitert niet beloond

Uniek Le Mans debuut Job van Uitert niet beloond

Het debuut van Job van Uitert in de 24 uur van Le Mans, ’s werelds grootste en meest bekende endurance race, is er een van twee verhalen. De Brabantse coureur verraste de autosportwereld door in zijn allereerste grote langeafstandsrace de LMP2 klasse, samen met Gdrive Racing teamgenoten Roman Rusinov en Jean-Eric Vergne, compleet naar zijn hand te zetten. Het team werd echter niet beloond voor een sterk optreden toen na ruim 18 uur racen de startmotor weigerde en gerepareerd moest worden. Verder dan een zevende plaats in de klasse kwam de Russische Aurus 01 uiteindelijk niet.

Een lange stint van de Fransman Vergne bracht het team naar voren maar het was de eerste rijbeurt van Van Uitert, met zijn 20 jaar de jongste deelnemer in het veld, die meteen het verschil maakte. Ruim anderhalf uur vocht hij onder andere met voormalig winnaar Nicolas Lapierre en bij het invallen van de avond lag de #26 op kop van het LMP2 veld.

Daar bleef de auto gedurende de nacht, waarbij de constante en sterke rondentijden van de Dongenaar opvielen, zowel bij de concurrentie als de internationaal verzamelde pers. “Ik racete voor het eerst in het donker maar ik moet zeggen dat het me echt goed afging. We bleven op kop en slaagden er zelfs in om de voorsprong uit te breiden”, aldus Job over zijn nachtstint.

De debutant leek daarmee op weg naar een sensationele zege. Sensationeel omdat een zege bij een eerste deelname ongehoord is. “We maakten veel los in deze race, en dat is iets wat ik me de komende tijd ga realiseren, dat het bijzonder was wat we deden.”

De wedstrijd viel dankzij superstint van de drie coureurs en een goed uitgekiende strategie meer en meer de kant op van Van Uitert totdat de voorsprong maar liefst drie minuten bedroeg. Juist op dat moment sloeg het noodlot toe want na een routine pitstop weigerde de Auris 01 om te herstarten. “De startmotor ging ter plekke kapot en dat kostte ruim 20 minuten om te repareren. Superzuur want we waren echt op weg naar een ongelofelijk resultaat”, aldus Job die zijn auto zag terugvallen tot buiten de top vijf.

De opgelopen achterstand was zo groot dat een podiumplaats er ineens niet meer inzat. “Dat was wel even slikken. Maar het hoort bij autosport. Je moet doorgaan en doorvechten in de hoop dat er nog een podium inzit.” Dat lukte niet maar in het vervolg van de race, bleef de jongeling sterk rijden, was hij vrijwel continue de sterkste op de baan en ondanks de zevende plaats in de klasse kon hij dan ook niet anders dan tevreden zijn met het behaalde resultaat.

“Wat een ervaring. Ongelofelijk! De race hebben we dan wel helaas verloren maar de indruk die ik heb kunnen achterlaten is denk ik goed. Het was in ieder geval een ongelofelijke ervaring!”, besluit Job na een slopende achtbaan van emoties waarin zijn reputatie internationaal gevestigd is.

Antonio Giovinazzi ontvangt Trofeo Bandini

Antonio Giovinazzi ontvangt Trofeo Bandini

Antonio Giovinazzi ontvangt Trofeo Bandini

Alfa Romeo rijder Antonio Giovinazzi ontvangt zaterdag 15-6 de Trofeo Bandini Award tijdens het evenement Emilia Romagna in het Italiaanse stadje Brisighella. Er zullen ongeveer 15 duizend toeschouwers aanwezig zijn om Antonio te zien rijden over de wegen door het stadje

Antonio is de eerste Italiaans sinds 2011 de eerste Italiaan in de Formule 1. Hij behoort nu tot een selectie groep die deze Trofeo Bandini hebben gewonnen, waaronder Schumacher, Alonso en Button. Max Verstappen mocht de Trofeo in 2016 in ontvangst nemen voor zijn verdienste bij Toro Rosso

Pinksterraces zorgen voor spannende autosport op circuit Zandvoort

Pinksterraces zorgen voor spannende autosport op circuit Zandvoort

Pinksterraces zorgen voor spannende autosport op circuit Zandvoort

Bij de Pinksterraces op Circuit Zandvoort kregen de bezoekers een gevarieerd autosportspektakel te zien. Twee dagen lang werd volop gestreden om de zeges in verschillende wedstrijden. In totaal werden er op zaterdag en zondag maar liefst twaalf races verreden.

Een van de hoofdrollen bij de Pinksterraces werd vertolkt door de Porsche Carrera Cup Benelux. Beide wedstrijden stonden bol van de spanning, want in deze snelste merkencup van de Benelux kan elk klein foutje genadeloos worden afgestraft. Op zaterdag mocht Porsche Carrera-rookie Loek Hartog vanaf pole position starten. Helaas moest hij al snel Max van Splunteren voor zich dulden. In de daarop volgende wedstrijd werd het voor alle rijders niet alleen een strijd tegen de concurrenten, maar ook een strijd met de eigen auto. Dat kwam vooral doordat het circuit behoorlijk snel opdroogde en dus alternatieve racelijnen gereden moesten worden om daarmee de regenbanden te koelen. Van Splunteren werd uiteindelijk als winnaar afgevlagd, voor Hartog en Xavier Maassen. In de B-klasse werd de zege gepakt door Ziad Geris.

In de wedstrijd op zondag mocht Loek Hartog wederom vanaf pole starten, maar ook ditmaal lukte het hem niet om de overwinning te pakken, mede vanwege een tijdstraf voor een valse start. Uiteindelijk pakte zijn nieuwe teamgenoot Kay van Berlo met een uitstekende start de leiding, die hij met een keurige voorsprong zou omzetten in een klinkende overwinning. Max van Splunteren finishte als tweede, vlak voor Belgium Racing-coureur Dylan Derdaele. Ziad Geris won wederom de B-klasse.

Een andere smaakmaker van het weekend was de Clio Cup Central Europe. In het deze felle merkencup namen Sebastiaan Bleekemolen, Melvin de Groot en Michael Bleekemolen het op tegen een internationaal startveld. Op zaterdag vertrok Sebastiaan Bleekemolen vanaf pole position, maar al vroeg de race moest hij Sandro Soubek voor zich laten. Bij het ingaan van de laatste ronde ging het helemaal mis en eindigde de wedstrijd van Bleekemolen in de grindbak van de Tarzanbocht. Het podium werd hierdoor compleet gemaakt door Melvin de Groot (tweede) en Tomar Pekar (derde). Op zondag wist Sebastiaan Bleekemolen zich perfect te revancheren door een sterke zege te noteren.

Daarnaast werd er gestreden om de Marcel Albers Memorial Trophy. De wedstrijden, ter nagedachtenis aan Marcel Albers, trokken een interessant startveld met Formule Ford bolides. De race op zondagochtend werd gewonnen door Jaap Blijleven, die in 2017 al eens de bijzondere race wist te winnen. Na het vallen van de vlag bleek echter dat Blijleven een tijdstraf had gekregen, waardoor de zege in handen kwam van de Brit Chris Hodgen. De wedstrijd op zondagmiddag werd eveneens een prooi voor Hodgen. Niet alleen werd hij gehuldigd als racewinnaar, maar hij mocht ook de speciale trofee ter ere van Marcel Albers, uitgereikt door vader Jacques Albers, in ontvangst nemen.

In de STWC (Super ToerWagen Cup), de raceklasse die inmiddels een vaste plek in het Nederlandse autosportlandschap heeft weten te verdienen, stonden twee wedstrijden op het programma. De eerste wedstrijd werd gewonnen door de Red Ant Racing Porsche Cayman GT 4 Clubsport, ingezet door Bert, Ayrton en Yannick Redant. Met een verschil van slechts 0,1 seconde werd Paul van Splunteren als tweede afgevlagd, gevolgd door Jan Visser. In de tweede manche was het Lars Poell met de PG Motorsport Porsche die de winst pakte. De familie Redant werd wederom tweede, gevolgd door Paul van Splunteren.

Ook de Historic Monoposto Racing serie beleefde mooie races op de Zandvoortse duinenpiste. Albert Hiller won daarbij de zaterdagmiddag-race in zijn Chevron B43 F3 bolide. Chris Wittingham werd op zaterdag als tweede afgevlagd, voor Cédric Baeten. Op zondag klonk het Wilhelmus voor racewinnaar Leon den Hollander. Op het podium werd hij geflankeerd door Hans Meskes en Bert Smeets.

Met de twee wedstrijden van de FunCup UK serie kon het publiek genieten van uitdagende endurance races met gelijkwaardige FunCup auto’s. Kristian Rose, Chris Weatherill en Chris Dovell pakten de zege in de 180 minuten race op zaterdag. Op zondag wisten Mark Holme en Nick Nunn met een goede strategie naar de zege te racen.

Een overzicht van alle uitslagen is te vinden op: https://raceresults.nu