RaceFan F1 ‘Finish’ 2019 in de maak!

RaceFan F1 ‘Finish’ 2019 in de maak!

RaceFan F1 ‘Finish’ 2019 in de maak!

De 26e editie van de uitgave RaceFan F1 ‘Finish’ is al in de maak bij ons redactie-team! Het bekende naslagwerk waarin de fan de 21 Formule 1 races van seizoen 2019 nog eens kan herbeleven, gelardeerd met foto’s van hoogte- en dieptepunten, verschijnt na de laatste Grand Prix van dit seizoen die in Abu Dhabi wordt gereden. We overwegen de editie ook online te gaan aanbieden. Houd ons dus scherp in de gaten! Op een hopelijk spannende ontknoping van dit lange seizoen.

Namens ons team
Cars & Motorsport International
Jan van Oostende,
(PA Anjès Verhey/General Manager)

Derde IMSA-titel op rij voor Jeroen Bleekemolen

Derde IMSA-titel op rij voor Jeroen Bleekemolen

Derde IMSA-titel op rij voor Jeroen Bleekemolen

Jeroen Bleekemolen heeft dit weekend samen met Ben Keating en Felipe Fraga de titel in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship binnengesleept. In de laatste race van het seizoen, de Petit Le Mans op het circuit van Road Atlanta, lag een overwinning binnen de mogelijkheden, maar de #33 Mercedes-AMG van Team Riley Motorsports kwam in de laatste ronde zonder brandstof te zitten en eindigde daardoor op de vierde plaats. Voor Jeroen Bleekemolen betekende dit de derde titel op rij in het Noord-Amerikaans Endurance-kampioenschap.

Het uitvallen in de laatste ronde zorgde voor gemengde gevoelens. “We waren het hele weekend super snel”, vertelt Jeroen vanuit Amerika. “Het is een 10 uurs-race en dan weet je dat er veel kan gebeuren en dat gebeurde ook. Vroeg in de race kregen we een drive through-penalty voor een aanrijding, al vond ik het meer een race-incident. Daardoor vielen we terug in het veld, maar we hadden al snel de leidende positie weer in handen.”

Vervolgens dreigde het weer mis te gaan. “Er kwam bij mij een wiel vast te zitten. Het kwam niet los bij een pitstop, waardoor ik een dubbele stint moest rijden met een band die eigenlijk al op was. Maar ook dat hebben we overleefd.”

Ook daarna bleef het team niet vrij van problemen. “Met nog een paar uur te gaan kregen we een probleem met de brandstoftoevoer. Daardoor moesten we eerder naar binnen dan we eigenlijk wilden. We wisten dat het close zou worden op het einde van de race, maar hebben de gok genomen. We hadden alleen de pech dat de overall leader net op het verkeerde moment over de finishlijn kwam, waardoor we nog een ronde moesten rijden. We lagen op dat moment op P1, maar hadden geen brandstof meer en vielen in de laatste ronde stil. Er zaten nog vier auto’s in dezelfde ronde en zijn op P4 gefinisht. 5 seconden of 1 liter brandstof meer had ons de zege gebracht, maar helaas mocht het niet zo zijn.”

Toch is Jeroen zeer tevreden over zijn derde titel op rij in het IMSA-kampioenschap. “We kwamen om het kampioenschap binnen te halen, maar deze race wilden we ook graag winnen. Petit Le Mans had ik al eens gewonnen, maar een extra zege staat toch mooi op je palmares.”

Japan volgens Max…..

Japan volgens Max…..

Japan volgens Max…..

Uiteraard doet Max Verstappen zijn zegje na de teleurstellende race op Suzuka in Japan. ‘Ik startte goed en wilde en kon op faire wijze Leclerc voorbijsteken (bocht 2). Buitenom en er was voldoende ruimte. Hij rijdt mijn wagen in de flank hard aan. Flinke schade en onbalans was het resultaat en na ronde 14 ben ik mede op aanraden van mijn team uitgestapt. Er zou onderzocht worden of Leclerc straf moet krijgen. Pas na de race. Ik vind dat zoiets meteen in de race moet worden bekeken en bestraft. Niet pas erna. Enige schrale troost voor ons is dat het niet mijn schuld was, maar ik koop daar niks voor.’

Bob de Jong kijkt terug op succesvol rallyseizoen

Bob de Jong kijkt terug op succesvol rallyseizoen

Bob de Jong kijkt terug op succesvol rallyseizoen

Nadat rallyrijder Bob de Jong en zijn Belgische navigator Bjorn Degandt al vroegtijdig de Open Nederlandse Rally titel veilig stelden is het tijd om terug te blikken en plannen te smeden voor het komende rallyseizoen. Vanwege op komst zijnde gezinsuitbreiding zal de kersverse Nederlandse rallykampioen verstek laten gaan in de laatste rally van het Nederlands Rallykampioenschap, de Conrad-Twente Rally.

Onlangs werd het kampioensduo voor de start van de Eurol Hellendoorn Rally gehuldigd voor een fantastisch seizoen en voor het behalen van de titel in het Open Nederlands Rally Kampioenschap. Na een winter met werken aan de conditie en aan het verder optimaliseren van de auto begon Bob de Jong met een test op Niederrhein. Daar bleek al dat de updates van Hyundai Motorsport en de nieuwe Michelin Pilot Sport competitiebanden zorgden voor een betere handling en meer vertrouwen. In de Zuiderzeerally betaalde zich dat al meteen uit. Een tweede plaats achter de niet voor het ONRK ingeschreven Hans Weijs bracht de Hyundai-rijder aan de leiding in het kampioenschap. Als opwarmer naar de ELE Rally schreef Bob de Jong ook in voor de Visual Art Rally. Een stevige griep en hagelbuien deerden De Jong allerminst en hij snelde met zijn Hyundai i20 R5 onbedreigd naar de eindoverwinning. En in de ELE Rally was Bob de Jong samen met navigator Bjorn Degandt ook vanaf de start goed op dreef en streed hij de gehele rally met Jasper van den Heuvel om de eindzege met een prachtige tweede plaats als resultaat. Daarna kwam Bob de Jong vol ambitie en zelfvertrouwen naar de GTC Rally, zijn thuisrally, waarin hij al twee keer eerder zegevierde. Met grote overmacht won de Hyundai i20-equipe de Brabantse klassieker, waarna in augustus ook nog eens de volle punten voor het ONRK werden gescoord in Sulingen. In Vlaanderen behaalde Bob de Jong voldoende punten om Kevin van Deijne definitief af te schudden als titelkandidaat. In de Eurol Hellendoorn Rally ging het kampioensteam op jacht naar de overall zege en met drie snelste tijden op vrijdag streed de Hyundai-equipe mee om de eindoverwinning. Uiteindelijk moest De Jong zijn meerdere erkennen in Jasper van den Heuvel en in Bernhard ten Brinke, maar met de derde plaats in de sterk bezette Eurol Hellendoorn Rally was hij meer dan tevreden.

“Dit seizoen is echt prima verlopen – de auto voelt geweldig aan en het karakter van de Hyundai i20 past uitstekend bij mijn rijstijl,” aldus Bob de Jong. “We hebben dit jaar laten zien dat we de snelheid hebben om de concurrentie voor te blijven,” is navigator Bjorn Degandt al even positief. DDG Motorsports zorgde voor een perfect geprepareerde auto. “Het is dit jaar echt een team prestatie geworden,” meent Bob de Jong dan ook terugkijkend op een fantastisch seizoen, waarin het team werd gesteund door trouwe partners als Eurol, Hyundai, Michelin, Hoevenberg Service, Schilt Engineering, Chapter 3 en BdJ Imports. Voor volgend seizoen zijn er nog geen concrete plannen: “We gaan de komende tijd met alle direct betrokkenen om de tafel en zodra de kalender van het Nederlands Kampioenschap bekend is zullen we keuzes gaan maken. Uiteraard zal daarbij het verdedigen van de titel een belangrijk aandachtspunt vormen,” aldus Bob de Jong.

In de Nederlandse rally’s werd Bob de Jong dit seizoen gesteund door de lokale Hyundai-dealers. “De betrokkenheid van de Hyundai-dealer organisatie doet ons goed,” zegt Bob de Jong. “Wij hebben regionaal voor de nodige aandacht gezorgd en met de prestaties en betrouwbaarheid van de i20 het sportieve imago van Hyundai verder versterkt.”

Grand Prix Japan Kwalificatie zondagnacht (03.00 uur Ned. tijd)

Grand Prix Japan Kwalificatie zondagnacht (03.00 uur Ned. tijd)

Grand Prix Japan
Kwalificatie zondagnacht (03.00 uur Ned. tijd)

Vanwege de naderende Tyfoon Taifun Hagibis die op Japan afraast heeft de Formule 1 race-leiding besloten de 3e vrije training op zaterdag geheel te schrappen. De kwalificatie wordt verzet naar zondagochtend Japanse tijd, bij ons betekent dat 03.00 uur in de nacht. De race vindt op de geplande starttijd plaats (07.10 uur onze tijd). Mercedes-AMG domineerde in beide vrije (vrijdag)trainingen. Verstappen in zijn Red Bull derde hield de Ferrari’s achter zich. Bij Toro Rosso werd Pierre Gasly vervangen door de Japanse coureur Naoki Yamamoto die het ‘de mooiste kans van mijn carrière tot nu toe’ noemt. Maar door de ernstigste storm die Japan tot nu toe in haar geschiedenis heeft gekend stond en staat een en ander op zijn kop. Mocht de kwalificatie geen doorgang kunnen vinden dan wordt de startopstelling volgens uitslag 2e training doorgevoerd. Hagibis zal hoofdstad Tokyo hard treffen en het circuit van Suzuka ligt daar ten zuiden-westen van, op plm. 300 km. afstand.

Tweede IndyCar-optreden voor Rinus van Kalmthout

Tweede IndyCar-optreden voor Rinus van Kalmthout

Tweede IndyCar-optreden voor Rinus van Kalmthout

Het succesvolle IndyCar-debuut van Rinus van Kalmthout tijdens een testdag in Portland krijgt een vervolg. De onlangs 19 jaar geworden TeamNL-rijder is door Ed Carpenter Racing uitgenodigd om op 15 oktober op Mid-Ohio Sports Car Course voor de tweede keer plaats te nemen achter het stuur van een van hun IndyCar-bolides. “Ik voel me echt vereerd dat het team mij opnieuw vraagt en het is een prachtige kans om te laten zien wat ik kan”, aldus een opgetogen Van Kalmthout.

Op basis van zijn uitstekende prestaties in de Road to Indy klassen en zijn ijzersterke optreden dit jaar in het Indy Lights Championship Presented by Cooper Tires, kreeg TeamNL-rijder Rinus van Kalmthout begin augustus door Ed Carpenter Racing een testdag aangeboden in een van de auto’s van dit gerenommeerde team uit de NTT IndyCar Series. De toen nog 18-jarige Hoofddorper maakte tijdens deze test op Portland International Raceway indruk door zich direct onder de snelste rijders te scharen en zelfs ervaren IndyCar-piloten achter zich te houden. Daarnaast was het team van Ed Carpenter onder de indruk van de constante snelheid, het foutloze rijden en de professionele houding van het jonge Nederlandse talent.

Dat VeeKay, de naam waaronder Van Kalmthout in Amerika bekend staat, indruk gemaakt heeft en de ogen van diverse IndyCar-teams op zich gericht kreeg, werd zeer recent duidelijk. De net 19 jaar geworden Nederlander is door Ed Carpenter Racing uitgenodigd voor een tweede testdag. Deze zal plaatsvinden op donderdag 15 oktober op Mid-Ohio Sports Car Course, Lexington, Ohio, een 3,6 kilometer lang traditioneel en zeer technisch circuit waar Van Kalmthout eerder dit jaar in de Indy Lights twee podiumposities scoorde, terwijl hij er in 2017 in de Indy Pro 2000 klasse zelfs twee overwinningen boekte. “Ik voel me zeer vereerd dat het team me voor de tweede keer uitnodigt voor een test. Het is een prachtige kans om opnieuw te laten zien wat ik kan en dat ik klaar ben voor de NTT IndyCar Series. Het aantal testmogelijkheden in de NTT IndyCar Series is heel beperkt, dus als ze je dan vragen is dat wel een blijk van vertrouwen”, aldus een enthousiaste Van Kalmthout, die niet kan wachten om weer achter het stuur van een IndyCar-bolide te kunnen kruipen.