Vakantie 2019

Vakantie 2019

Vakantie 2019

Beste allemaal,

Het team van Cars & Motorsport International neemt een paar weekjes vrij alvorens de produktie van de nieuwe RaceFan F1 ‘Pitstop’ op zich te nemen. De verschijningsdatum ervan maken we binnenkort bekend. ‘Pitstop’ 2019 zal te koop zijn bij o.a. Bruna, AKO, Primera en een aantal geselecteerde Jumbo’s.

Geniet van een fijne zomer, wij zijn er 12 juli weer.

Jan van Oostende,
General Manager
PA to Anjès Verhey

Ferrari laat het er niet bij zitten!

Ferrari laat het er niet bij zitten!

Ferrari laat het er niet bij zitten!

Vrijdag 21 juni zou Ferrari aan de FIA bewijs voorleggen dat naar hun overtuiging Sebastian Vettel geen regel heeft overtreden (incident met Lewis Hamilton) tijdens de Canadese Grand Prix. De Scuderia wil gerechtigheid, looft de kundigheid van de FIA stewards, geeft aan dat die een soms moeilijke taak hebben om een voorval juist te beoordelen. Sebastian verloor de overwinning omdat hij zoals bekend 5 strafseconden kreeg opgelegd. Met lede ogen zag Ferrari Lewis Hamilton als overwinnaar uit de race komen. Vrijdagmiddag werd al bekend dat de straf voor Vettel door de FIA opgelegd gehandhaafd blijft. De Duitser kreeg afgelopen dagen veel ruggensteun van zijn collega rijders, ook dat baatte niet.

Hoe verder in 2021?

Hoe verder in 2021?

Hoe verder in 2021?

De FIA en de Formule 1 teams zijn er nog niet uit hoe het verder moet vanaf 2021. Vanaf dat jaar worden de regels (nieuwe overeenkomst/voorschriften o.a.) vernieuwd. Ross Brawn wenst als technisch directeur dat er een modus wordt gevonden om het onderling inhalen van de wagens makkelijker te maken. De show aantrekkelijker, maar dat lezen we al XX jaren! De FIA wil het eerder voorgestelde ‘plafond’budget doorvoeren voor alle teams. Met minder rondkomen, plat gezegd, per seizoen. Alles staat nog op losse schroeven op dit moment en er heeft zich nog geen enkel team vastgelegd voor deelname vanaf 2021.

Oók Max positief naar Le Castellet..

Oók Max positief naar Le Castellet..

Oók Max positief naar Le Castellet..

Niet alleen de beide Renault coureurs (ingrijpende upgrade Renault RS19) maar ook Max Verstappen is positief gestemd. Red Bull Racing krijgt dit weekend voor de Franse Grand Prix te Paul Ricard een volgende upgrade van de Honda engine ter beschikking. Max ‘Dit moet ons weer een beetje sneller maken om eerst het gaatje ,dat er nog steeds bestaat naar Ferrari toe, te dichten.’ Dan is er Mercedes nog! Mercedes-AMG heeft de eerste zeven seizoensraces overtuigend gewonnen en blijkt dus opnieuw supersnel te zijn. Daar tegenop boksen zou voor Red Bull na het ‘verslaan’ van Ferrari de laatste horde zijn op weg naar een nieuw kampioenschap. Max Verstappen wil zijn eerste titel natuurlijk zo snel als mogelijk binnenrijden.