Volvo V60 Twin Engine T8 Hybrid AWD R-Design

Volvo V60 Twin Engine T8 Hybrid AWD R-Design

Volvo V60 Twin Engine T8 Hybrid AWD R-Design

Álles wat je van een Volvo mag verwachten!

(rijimpressie door Anjès Verhey/foto’s PR)

Volvo. Een vaste waarde in mijn bestaan. In zijn vaders Volvo leerde ik mijn man kennen. Grote onverzettelijke stationversies brachten me later naar verre Formule 1 Grand Prix’. Dat blijft me bij en nu zit ik trots achter het prachtige in leder gevatte multifunctionele stuur van opnieuw zo’n grote imposante Volvo stationwagen. De nieuwe Volvo V60 om precies te zijn.

Met twee energie-werelden...
Deze in Chrystel White Metallic gelakte auto (die de importeur te Beesd mij beschikbaar stelde) verenigt twee energiewerelden in zich. Een hybride oplossing dus met de mogelijkheid om hem ‘plug-in’ ook thuis of bij de zaak op te laden. Die taak vervult de wagen zelf tijdens rijden en gebruikmaking van bij afremmen opgewekte kinetische energie.

Gecombineerd staan er 303 plus 87 pk voor je klaar. Die zijn voldoende voor adembenemende acceleratie-orgieën (zo je daar prijs op stelt). Alsmede een afgeregelde maximum snelheid van 250 km/u. Ondanks dit geweld laat de forse Volvo V60 zich moeiteloos managen. Dankzij de onvolprezen 8-traps automaat en onbesproken traktie op elke ondergrond (o.a te danken aan de permanente vierwielaandrijving). De wagen heeft een licht maar doelbewust stuurkarakter. Een goed doseerbare snel werkende verwarming/ventilatie.

In urbane omgeving neemt de E-motor de vooruitgang voor zijn rekening. Voor mij en omstanders een stille actie. Met name als brullende verbrandingsmotoren je nog vers in het geheugen staan.

Geanimeerde conversatie!
Rijden in deze Volvo is een belevenis. Vanwege het power-overschot en de goede set-up van het rollend gedeelte beweeg je de wagen met speels gemak door druk stadsgewoel. Je kunt hem op twee manieren bevelen geven. Ofwel middels het royale touch-screen, centraal boven de niet
meer ‘zwevende’ console geplaatst, óf via voice-control. Dan ontspint zich een geanimeerde conversatie tussen jou en je auto. Mits je je wensen kort en goed gearticuleerd uitspreekt zal de auto daaraan direct en met een bevestiging voldoen.

Het klopt allemaal
De instrumentering, de bedieningshendels en -knoppen, je zitpositie in de met soepel nappa bespannen multi verstelbare E-stoel en het zicht uit en over de Volvo V60… het klopt allemaal. Belangrijk aspect van welbehagen is de vorstelijke ruimte die ook de twee á drie achterin zittenden verrasten. De reusachtige berging voorzien van een elektrisch openende klep vormt het sluitstuk van deze, mede door het R-design, bijzonder gave auto. Hij rolt op (wat lastig te reinigen) 19-inch 5-spaaks lichtmetalen wielen voorzien van brede banden. De auto voert E-label A, vergt 22 % bijtelling en trekt in 4,9 seconden van 0 naar 100 km/u. U zult denken is er dan helemaal geen minpuntje aan deze duurzaam geproduceerde nieuwe Volvo V60 te bespeuren? Ook al deed ik mijn best, geloof me, de auto voldeed aan alles wat je van een Volvo mag verwachten.

Raadpleeg voor meer informatie www.volvocars.nl

Range Rover Evoque P250 AWD Dynamic S Automaat

Range Rover Evoque P250 AWD Dynamic S Automaat

Range Rover Evoque P250 AWD Dynamic S Automaat

Exclusief én anders!

(door Anjès Verhey/foto’s PR)

In ons tolerante land waar rangen, standen, religie, kleur, have en have not er weinig tot niets toe doen is de impact van mijn in Yulong White gelakte ‘Range’ op zijn minst opmerkelijk te noemen. Ik tel helemaal mee en krijg zelfs voorrang van BMW rijders…! En dat terwijl de SUV in rijk Nederland bijna gemeengoed is.

Hoewel de actuele Range Rover niet de absolute importantie van het vorige model uitstraalt ben ik met deze ‘gechopte’ versie beslist niet minder exclusief onderweg. Je weet je permanent vierwiel aangedreven onder alle omstandigheden heer en meester in het verkeer dat zich iets beneden mijn zitpositie afrolt. Wat eveneens afrolt en wel verrassend stil en comfortabel zijn de brede 21-inch banden die rond prachtige zilver/zwarte vijfspaaks lichtmetalen velgen spannen. Over de outillage van deze heavy loaded car valt, als je op alle details ingaat, zomaar een compleet boek te schrijven.

Op alles een antwoord!
Al rijdend openbaart de mooi ingerichte royale wagen me zijn state of the art technische, veilige en comfortabele voorzieningen. Mocht u in de (niet voordelige) markt zijn voor zo’n exclusieve ‘anders dan andere’ auto dan raad ik u aan om dat zelf tijdens een beslist opwindende proefrit te gaan beleven. Volsta ik ermee dat de auto op elke wens of gedachte een doeltreffend antwoord heeft.

De sublieme uitvoering die ik meekreeg van importeur Jaguar Land Rover in Beesd voorzien van diverse interessante opties komt uit op 93.400,– euro. Er is al een Range Rover D150 FWD leverbaar vanaf 56.700 euro.. Je kunt rekening houden met een brandstofverbruik van 7 tot 9 liter per 100 km. en met 179 gram/km. CO 2 almede E-label F.

Per pook, wip óf automatisch…..
Een zegen is de tevens per pook en stuurwippen te bedienen automatische trasmissie. Automatisch dimmend groot licht, een vast zonwerend panoramadak, een surround camerasysteem, gepolijste RVS pedalerie, widescreen navi, cruise control en Cloud Ebony leder op het in alle richtingen elektrisch verstelbare meubilair.

In de verte doet deze Range Rover Evoque me qua easy handling en afrit denken aan mijn onvergeten Landy TD4 die me met zijn onverwoestbare dieselmotor de halve wereld liet zien. Maar de nieuwe tijd heeft nu in optima forma intrede gedaan in het ondanks het laag aflopende dak van de wagen verrassend royale interieur. De auto is uiterst precies in het stuur, alert aan het gas en onder alle omstandigheden traktie. Dankzij de gezonde voorwaartsdrang was ik, zo ik daarvoor koos, vrijwel alles en iedereen heel vlug en uitermate exclusief
voorbij!

Raadpleeg voor meer informatie www.landrover.nl

Peugeot 5008 GT 2.0 Blue HDi 180 Aut 8

Peugeot 5008 GT 2.0 Blue HDi 180 Aut 8

Peugeot 5008 GT 2.0 Blue HDi 180 Aut 8

Seven up!

(door Anjès Verhey/foto’s pr)

Voor mij staat een grote zelfbewuste 5- tot 7-zitter die ik als ‘buitenstaander’ zijn handelbare, comfortabele rijkarakter beslist niet aanzie. Big blijft, tot de SUV in de stikstofban gaat, nog even beautiful en zo bezien is deze Peugeot 5008 wel heel erg mooi. Hij wacht mij op enorme 19 inch vijfspaaks lichtmetalen velgen voorzien van slijtvaste comfortabel afrollende Michelins op voor de deur van de PSA Groupe in Amsterdam Z.O. Inmiddels heeft deze importeur PSA vier merken onder zich. Dat zijn Citroen, DS, Peugeot en sinds kort ook Opel. Deze 5008 die ik meekrijg is all in all een droomcombinatie in diepzwart ‘Perla Nera’ gelardeerd met flonkerende chroomsier.

Perfect team
In het vooronder vormt de 2.0 liter viercilinder dieselmotor, 180 pk, een vrijwel perfect team met de schokvrije achttraps automaat. Er zit maximaal 208 km/u in het vat, Euro 6, en er gaat bij normaal Nederlands rijgedrag zo’n 4,9 liter voordelige (?) diesel per 100 km. door.

Moeiteloos
Het grote schip draait in 11,2 meter om z’n as en zit in 9,2 seconden van niks op 100 km/u. Geholpen door de backview camera en het lichte ontspannen stuurkarakter prik je de Peugeot 5008 moeiteloos in veilige havens. Naar voor en opzij is het zicht eveneens goed. Indien je het enorme panoramadak van de auto ontsluit blijven zelfs de Dutch Mountains niet voor je verborgen.

Als commandant….
Gezeten ben ik op een jolig met wit garen doorstikte leder beklede en veelvoudig verstelbare stoel. Met regelbare lendesteun. Ideaal op lange reizen waarvoor deze Gran Turismo als het ware is
geschapen. Alleen al de enorm ruimte roept een weelderig gevoel van comfort op. De ‘trekkracht’ van 400 Nm al bij 2.000 tpm maakt het GT-gevoel vervolgens helemaal waar. Je trekt, als je daar plezier aan beleeft, bij stoplichtstarts (na stop/start) alles voorbij…. Als commandant beschik je voorin over een uitgebreid en mooi ontworpen goed geplaatst werkterrein. Het informatie-aanbod is eenvoudig op te roepen en direct onder oog- en handbereik geplaatst.

In het begin even wennen aan de Peugeot typische ‘over ’t stuur’ opstelling van de goed afleesbare ‘meters’. Een duidelijk snelheidscijfer beperkt het oplopen van bonnen en al snel ga je mee in de gedachtengang van de bedenker van deze cockpit.

Vanaf 54.600,– euro
Zo’n vervoermiddel met variabel (seven-up) zitaanbod, representatief, niet bang voor business, graag op vakantie en trekker (1.500 kg.) voor je caravan. Wat kost dat wel niet?! Met enkele waardevolle nuttige extra’s zoals ik ‘m reed 61.750,– euro. Maar net zo groot, mooi, snel, comfortabel en handig is de Peugeot 5008 al vanaf 54.600,– euro. ‘Is dit niet wat teveel lof?!’ denkt u misschien. Al zochten we er bewust naar wij vonden geen noemenswaardige minpunten.

Raadpleeg voor meer informatie www.peugeot.nl

Renault Twingo TCe 95 Intens

Renault Twingo TCe 95 Intens

Renault Twingo TCe 95 Intens
Running maatje!

(door AnjèsVerhey/Foto’s Rob Verhey/PR)

Een kleine Renault voor het grote werk. Want ben jij al eens ‘even’ heen en weer naar Monza gereden? Ik wel en daarom kan ik je uit eerste hand bijna alles over deze sportieve Twingo vertellen. Bij thuiskomst staat er zo’n 2.000 kilometer meer op de teller. Daarvoor had Twingo ca. 119 liter nodig. Zo’n trip komt je dus met gemiddeld 1:17 beslist niet te duur uit. Let wel, ik heb hem niet en nergens gespaard en waar het kon flink op de staart getrapt. De nieuwe Twingo die wij reden, Hatchback, 4 persoons, beschikt over een driecilindermotor met een inhoud van 898 cm.

Celsius
Temidden van de overwegend zwart-grijze massa was zijn verkeersveilige Mango-gele lak een verademing. Een schot in de roos van Renault. Want die tilde het toch al kwieke model overal extra in de aandacht. Onze hele reis op weg naar de Formule 1 race stormde het uit alle richtingen en dat laat Twingo je wel weten. De besturing is relatief neutraal met een idee van overstuur. Dus wel steeds ogen op de weg en aandacht bij het verkeer houden. Ideaal is zijn verrassend kleine draaicirkel die de handling van de compacte auto extra onderstreept.

Wat is er zoal aan boord?
De kleine motor met 5 pk meer dan zijn voorganger blijkt een pittig en onvermoeibaar juweel dat in goede Renault-traditie de vele honderden kilometers probleemloos aan elkaar reeg. We vertrokken van huis in de eerste herfstkou maar verderop hield de uitstekend doseerbare airco onze hoofden koel. Op Italiaans grondgebied aangekomen genoten we bij 25 graden Clesius van het grote panorama vouwdak dat het cabriogevoel heel dichtbij brengt. Om de mooie lichtmetalen spaakvelgen spannen brede banden, helaas zonder protectieril. Dus wel oppassen geblazen met parkeren etc. De afrolgeluiden, het windgeruis plus het motorbrommen vormen een begeleidend totaalgeluid dat ook op hoge snelheid binnen redelijke grenzen blijft. Voorin vind je twee hoofdsteun-geïntegreerde sportstoelen in twotone ‘leder’, niet traploos verstelbaar, wél de hoogte voor de bestuurder. Achterin een ruime bank voor twee personen. Onder de grote zwarte glazen klep heb je een ‘2 vliegtuigkoffer + wat andere spullen’ grote berging. Binnen helaas geen handgreep voor de passagier en geen kledinghaakje achterin.

Een automaat met stuurwipjes zou deze sportieve, fijne en mooie Twingo goed passen. Maar de alerte 5-bak en de niet te straffe koppeling zijn prima te managen. De remmen zijn top zoals we van Renault mogen verwachten. Ze grijpen soepel en zo nodig brutaal aan. Zo’n lange reis in korte tijd gaat je niet in de koude kleren zitten. Niet door deze Twingo maar wel door de ontelbare Baustellen die we met name op het sterk verouderde Duitse wegennet tegenkwamen. En de voortdurend wisselende toegestane snelheden. Twingo bood soelaas met een gelukkig niet adaptieve cruise-control (te gevaarlijk is onze mening) en spaarde bij stilstand met een steeds perfect werkend start/stop systeem mee om de brandstofkosten te beperken.

De nieuwe Twingo als door ons gereden is standaard al behoorlijk compleet uitgerust. Komt fiscaal op 15.900 euro. Renault had er zelf plezier in en deed er nog een schep van 3.540 euro bovenop aan mooie en nuttige extra’s. Die, dat kan ik je verzekeren, geen invloed hebben op het ‘kaal’ al fijne sportieve rijkarakter. Je rijdt al in een nieuwe Twingo vanaf 12.390 euro!

Raadpleeg voor meer informatie www.renault.nl

Peugeot 508 SW GT Diesel automaat

Peugeot 508 SW GT Diesel automaat

Peugeot 508 SW GT Diesel automaat:
Een echte Gran Turismo!

(rijimpressie door Anjès Verhey/Foto’s PR)

Wanneer komt het voor dat je, verwend als we zijn, nog onder de indruk raakt van een auto? En dan nog wel van een weliswaar enorme, maar dan toch een stationwagon. Welnu, het lot bepaalde dat hij me niet alleen van het ene naar het andere hitterecord, maar ook nog naar de Formule 1 in de gevreesde altijd al oververhitte kom van het Duitse circuit te Hockenheim zou brengen. In loodgrijs getint, serieus, langgerekt, voorbeeldig gestroomlijnd en je ziet de Peugeot 508 SW van buiten al zijn grote binnenmaten aan.

Wat een kanjer!
Na het beladen van onze ‘race’bepakking moeten we die bij het op onze bestemming gekomen uitladen bijna met een zaklampje in de diepe uiteraard elektrisch openende Sesamgrot achter terugzoeken. Voorin deze Peugeot SW beleef je modern times waarvoor wel enige studie en gewenning gevraagd is. Maar eenmaal door de acht verzetten van de briljante automaat jagend gaat er een nieuwe wereld, die van het grote reizen, voor mij open.

Easy rider
We rijden op schone. heldere diesel-brandstof, gelouterd en gefilterd en in ons land helaas nog steeds in het verdomhoekje belast. Zelfbewust koersen we over volkomen verouderde tweesporige Duitse Autobahnen richting Hockenheim. De beste automobilisten van het westelijk halfrond (zoals de Duitsers zich noemen) stoven me elke kool waarover ze beschikten. Voor ons vertrek nam ik echter kennis van de reuze-remschijven op onze Franse metgezel en die kwamen mij geregeld goed van pas. De auto laat zich easy rijden en het is puur genieten en bijna onvermoeid uitstappen na een trip van toch ruim 400 kilometer. Peugeot heeft aan alles gedacht wat zich de alerte automobilist actueel wenst. Veilgheidsmaatregelen staan daarbij als eerste op de lijst.

Ook nog zuinig!
Het tempo op onze reis lag hoog en naarmate de SW meer aan ons went krijgt hij er ook sportief plezier in. Intussen, buiten is het inmiddels 42 o Celsius, laat de prachtig op de grote duidelijk afleesbare monitor regelbare airco ons niet in de steek. Fris als twee hoenen stappen we zodoende in Hockenheim de hitteschok in. Een blik op de brandstofmeter doet ons humeur goed. We halen onze elektronische toegangstickets op en kijken eigenlijk al uit naar een snelle koele thuisreis!

Alle informatie over uitvoeringen, technische gegevens en de prijzen van deze Peugeot 508 SW kunt u vinden op www.peugeot.nl

Voor de Formule 1 liefhebbers…. Max won deze hitteslag! Tenslotte, zoals je weet rijden er heel wat brave hatchbacks rond met de beladen titulatuur GT. Dat is leuk maar neem van mij aan dat deze Peugeot een echte Gran Turismo is.

Suzuki Jimny: Nostalgisch genieten….

Suzuki Jimny: Nostalgisch genieten….

Suzuki Jimny:
Nostalgisch genieten….

(door Anjès Verhey/Foto’s Rob Verhey en PR)

Een Suzuki Jimny besturen blijkt autorijden zoals het ooit bedoeld was. Weliswaar voorzien van wat hedendaagse must haves, assistenten en elektronische gadgets maar desondanks heel basic en dicht bij de mens gehouden.

Pure geniet auto
Bij inzet van de volle 102 pk, je rijdt dan in de vijfde versnelling een goede 145 km/u., laat Jimny deze prestatie niet ongemerkt aan je gehoor passeren. Minpuntje is de snelheidsmeter die minder goed afleesbaar is en je als het ware ook naar het aantal toeren laat raden dat dan rond de zesduizend schommelt. Wit op zwarte ondergrond zou wat duidelijker zijn. Beetje muggenzifterij?! Het is een pure geniet auto wars van alle met comfort doordrenkte hedendaagse zoefers. Juist dat karakter spreekt een behoorlijk aantal mensen aan, zo bleek mij onderweg.

Veilige kleur
In shocking yellow valt ‘mijn’ Jimny in het door grijze en zwarte auto’s gedomineerde verkeer bijzonder op. De kleur komt de veiligheid ten goede, vooral als het een sombere grauwe regendag is. Het is me niet één keer maar meerdere keren gebeurd dat ik staande werd gehouden door belangstellenden die alles over de nieuwste Jimny wilden weten. ‘Even binnen kijken, even achter het stuur plaatsnemen?’ Nog enthousiaster stapten ze weer uit. Wat mij opviel…. zowel jong als oud raakten in de ban van deze ‘mini-Hummer’.

Spierballen!
De Jimny houdt je goed bij de les en schudt je vooral op wat oneffen wegdek flink door elkaar. Dat hoort bij zijn karakter en het is typisch bijna nostalgisch autorijden waaraan ik enorm veel plezier beleefde in de week dat ik van Nimag Nederland (Vianen) voor een rijimpressie een Jimny meekreeg. Hij waait met elke windkracht boven de 5 Beaufort lustig mee. Je voelt je spierballen dan hun werk doen. De stoelen zitten goed, de handling is passend onder handbereik geplaatst. Besturing, remmen en het overzicht over de auto is door Suzuki voor veilig deelnemen aan het immens drukke verkeer met een ruime voldoende gerealiseerd. Noem de Jimny een tweepersoons auto, maar er is een achterbank en
hij beschikt over een variabele bagageruimte van 85 tot 830 liter.

Rollebollen wíl hij…
Als je voor zo’n ideale allround jeugdige auto kiest raad ik je dus aan ‘m in een fraaie niet alledaagse kleur te kiezen. Overigens is de Jimny 1.5 met dat tweede pientere pookje (DAF) in L4 nergens te goed of te bang voor. Rollebollen in de modder is een ‘uitje’ waarop Jimny lijkt te wachten en na afloop afspuiten en vlekvrij na-wateren én hij ziet er weer top uit. Wil je iets anders dan ‘gewoon’ is de Jimny misschien een overweging waard. Geen grote stappen jongen maar je kunt, zo je wilt, dagelijks genieten van zijn aparte karakter en je rijdt beslist niet onopgemerkt rond.

Enige info
De nieuwste Suzuki Jimny is leverbaar in acht kleuren en kent drie uitvoeringen, Comfort, Select en Stijl. Ze heten allemaal Jimny AllGrip Pro. De basisprijs is 26.999 euro en private lease je hem al vanaf 439 euro per maand. Airco en 15 inch steel wheels zijn standaard. Vanaf de Select uitvoering rolt de Jimny op lichtmetaal en bredere banden. Met aantrekkelijke opties die redelijk zijn geprijsd kun je er heel makkelijk jouw speciale persoonlijke Jimny van maken en een proefrit is bij de dealer zó aan te vragen.

Raadpleeg voor meer informatie www.suzuki.nl