Lexus NX 300h F Sport Line

Lexus NX 300h F Sport Line

Lexus NX 300h F Sport Line

Reus onder Reuzen

(door Anjès Verhey/foto’s PR)

Hoe meer we stilstaan in de file, hoe groter de behoefte aan comfort en ruimte in onze zwaar belaste vervoermiddelen. Thuis ga je immers ook niet de hele avond op een keukenstoel naar de door reclame-boodschappen in beslag genomen TV zitten kijken. Vandaar dat ik met de nodige verwachtingen naar de Toyota koepel bij Raamsdonksveer reed. Alwaar importeur Louwman & Parqui is gevestigd die ook Lexus in ons land vertegenwoordigt. Die verwachting werd geheel ingelost toen men mij confronteerde met de dynamisch getekende reus welke me een aantal dagen zou vergezellen.

Schot in ontwerproos
Breed geschouderd op 18 inch lichtmetaal blikt de gulzige grille me een tikje hooghartig aan.Trefzeker geplooid plaatstaal verlevendigt de lange flanken en zelfs het moeilijkste deel van autodesign, de achterkant, is een schot in de ontwerproos. Grote portieren, royaal bemeten meubilair, alles in de fijnste kwaliteit en zorgvuldigste afwerking. En die ruimte…

Boel paarden!
Je waant je in de cockpit van een luxe jacht waarin noch kosten noch op moeite is bespaard. Maar niet alleen voor wat design en inrichting betreft is dit een bijzondere auto. Dankzij de bijna speelse bediening en het moeiteloos presteren vergeet je al na betrekkelijk weinig kilometers dat je in een reuze grote auto zit. Je stuurt deze Lexus na even wennen als een lichtvoetige mini door het drukke stadsgewoel. Om, eenmaal op de Autobahn, te genieten van het rotsvaste wegliggings-karakter. Je hebt daarbij het zorgeloze genot van bijeen geteld 300 pk onder je rechtervoet. Dat zijn een boel paarden en niet voor niets denk je daarbij in ons land aan een boel geld. Maar ik zei het al… zorgeloos. Want deze reus is zeer spaarzaam en vanwege zijn hybride karakter wekt hij een deel voor ‘the action’ benodigde energie gewoon zelf op. Door onder andere de kinetische energie die afremmen opwekt op te slaan in de vorm van elektriciteit. Dat proces kun je mooi volgen op een display van het dashboard.

Moeder’s schoonste’
Dankzij de 143 pk sterke E-motor ben je in de stad ‘moeder’s schoonste’ en suis je vrijwel onhoorbaar en heerlijk rustig door het verkeer.

Over zo’n auto als deze Lexus kun je wel vertellen maar er gaat niets boven zelf ervaren. Daarom nog even wat hoekpunten om u op weg te helpen naar een serieuze proefrit. Waarin je zelf alle good’s, bad’s en ungly’s tegenkomt. En zoals altijd winnen ‘the goods’. De auto weegt rijklaar 1.860 kilo en trekt een caravan tot 1.500 kilo. Hij is 4.640 m. lang, telt tot 56 liter in de tank en de 155 pk sterke verbrandingsmotor voert E 6. De E-motor, 143 pk, heeft een trekvermogen van 270 Nm. Dat helpt enorm bij stoplicht starts!, zo u dat al wilt. Er is een aantrekkelijke zakenaanbieding met tal van begerenswaardige opties, die komt uit op 33,195 euro. Maar net zo spannend, mooi en doordacht heb je de Lexus 300 NX 30h Sport Line al voor je deur staan vanaf 28.995 euro.

Raadpleeg voor meer informatie www.lexus.nl

Kia Ceed SW 1.4T GDi Executive Line

Kia Ceed SW 1.4T GDi Executive Line

Kia Ceed SW 1.4T GDi Executive Line

Dáár word je blij van….

(door Anjès Verhey/foto’s PR)

Zo op het eerste gezicht oogt deze Kia Ceed Station Wagon weinig opzienbarend. Mooie gestrekte lijn, geen overbodige tierelantijnen en door de Kia-typische neus eindelijk als zodanig herkenbaar. Ook de fraai vorm gegeven achterkant is duidelijk functioneel en gebruiksvriendelijk van opzet.

Brede portieren geven easy entry en de grote achterklep ontsluit een variabele berging die van 395 tot 1.291 dm3 belading aankan.

Voorin vind je een krachtige viercilinder direct benzine-ingespoten zestienklepper die bij 6.000 t.p.m. 140 pk en tussen 1.500 en 3.200 t.p.m. 242 Nm trekkracht levert. Met een leeggewicht van 1.215 kilo kun je met de Ceed SW behoorlijk uit de voeten!

Snel en zuinig
De 4.31 meter lange wagen heeft (met de door mij gereden 17 inch velgen) 8,9 seconden nodig om naar dé 100 te komen en wil best door naar 210 km/u. Hetgeen hij mij op de Autobahn bewees én hóe! Soepel, direct reagerend en strak in het stuur gaat hij er als de bekende speer klevend aan het asfalt op los! Tel daarbij een (normaal Nederlandse snelheid gereden) heel plezierige economie. Met een beetje beheerste rechtervoet zal door elkaar 16,7 liter op 100 kilometer geen probleem vormen. Gemaakt voor reizen, zakelijke langere afstanden én niet te vergeten gezinsvakanties.

Vanaf 31.845 euro
Zo’n stevige, pittige en vooral praktische auto komt handgeschakeld op 31.845 euro, als Executive Line. In Dynamic Line uitvoering (basis 1.4 GDi) heb je hem al voor je deur vanaf 26.095 euro. Deze Ceed Gdi stoot per kilometer 128 gram CO2 uit waarvoor de flora hem zeer dankbaar is, voert E-label D en per maand 190 euro bijtelling. Kia heeft van de bediening, noch van de daartoe vereiste knoppen, schakelaars en screens een mysterie gemaakt. Echt gebeurd anno 2018/2019: instappen, even verkennen en starten maar! Hoewel de verleiding groot is om u in de lengte en breedte door te zagen over alle safety, comfort, communicatie en nog heel wat meer assistentie kunt u dat beter zelf bij Kia opzoeken en nóg beter zelf tijdens een proefrit bij een Kia dealer gaan ondervinden.

Nét ietsje meer…..
Ik volsta ermee ut te vertellen dat de mate van verwennerij en het gevoel ‘alles is permanent onder controle’ mij steeds begeleidde tijdens de week dat wij over deze uitmuntende Ceed mochten beschikken. Hij heeft nét dat ietsje meer dan een aantal van zijn soortgenoten. Overigens een nieuw gehaald badkamerkastje ging er zonder moeite in. Je parkeert de Ceed SW o-zo makkelijk ook in smalle havens. Achteruitrijcamera, dodehoek detector, parkeersensoren, vermoeidheidsherkenning, stuurwielverwarming? Roept u maar. Deze Kia Ceed SW heeft vrijwel overal het antwoord op.

Raadpleeg voor meer informatie ww.kia.nl

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5 CVT 4WD Instyle

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5 CVT 4WD Instyle

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5 CVT 4WD Instyle

Voor alles in!

(door Anjès Verhey/foto’s PR)

Voor de toch al door milieu-hypes onder druk staande auto-industrie valt het momenteel niet mee om nog origineel uit de hoek te komen. Bovendien is de moderne automobilist erg verwend en snel op alles uitgekeken. Desondanks is het Mitsubishi met haar serie ‘grote’ auto’s gelukt om een opwindend ‘face in the crowd’ te zetten. Zoals de Eclipse Cross die ik met de nieuwe 1.5 turbo-benzinemotor en de op acht trappen geprogrammeerde CVT-automaat kon rijden.

Denkt vooruit…
De riant ruime wagen beschikte bovendien over intelligente dynamische vierwielaandrijving. Dit systeem denkt als het ware vooruit en kiest naar aanleiding van de weg-/weersomstandigheden steeds de juiste veilige aandrijving en remverdeling. Kortom, wat kan me gebeuren als ikzelf ook mijn best doe?!

Ik kan u nu over alle overige beveiligings- en assistentie-voorzieningen die mee aan boord zijn doorzagen. Neemt u maar van mij aan dat alles wat anno 2018 mogelijk is in de Eclipse Cross aanwezig is. Maar je kunt, gezeten in je uitermate stevig geprofileerde veelvuldig verstelbare stoel ook gewoon genieten van ouderwets autorijden. Dat plezier wordt niet bedorven door een te hoog brandstofverbruik (tussen 6 en 7 liter/100 km.) noch door een te ingewikkeld managemeent van de vooruitgang en het leefklimaat van de werkplek.

Heel wat aanzien
Maar loop eerst even met mij om de Cross heen. Met bijna 4,5 meter lengte en (zonder spiegels gerekend) 1,80 meter breedte een forse auto die door zijn hoogte heel wat aanzien heeft. Enkele bijzondere kenmerken zoals de tweegedeelde backwing, de geventileerde side-skirts, de machtige groot formaat lichtmetalen two-tone velgen maar vooral de indrukwekkende ‘starwars’ frontpartij maken dat je even stil bent. Beide diffusers achteronder ronden deze plaat af. Geen wonder dan ook dat deze riante in Oriënt Red Metallic gelakte wagen heel wat handen van omstanders op elkaar kreeg.

Voorste hanen!
Voor de start vraag ik me af hoe zo’n niet gering postuur zich in de dagelijkse drukte weert. Dat blijkt reuze mee te vallen. Behendig en precies in het stuur, moeiteloos parkeren middels een backview camera en lenig door het verkeer. Dankzij direct parate kracht en goed overzicht behoort de Cross ook op de snelweg tot de voorste hanen. Te mooi voor modderbaden maar niet te goed voor drassige avonturen. Regen, modder, sneeuw noch hagel deren ‘m.

Voor het je inprenten van de bediening heb je even tijd nodig, maar alles is duidelijk bewegwijzerd en al gauw onder je controle. Dat is belangrijk in paniek situaties. Het interieur is aangenaam rustig, slechts bandengerol en wat grotere gaten in het wegdek dringen door.

Tot slot: vermelding verdient het royale hoog op het dashboard geplaatste wide touchscreen waarop je easy door het menu kunt laveren. Nog wat ins en outs: 163 pk, 0 tot 100 km/u in 9,8 seconden, maximum snelheid 200 km/u, E-label F, Co2 154gr/km., bijtelling 22%, bagageruimte 341-448 dm3.

Raadpleeg voor meer informatie www.mitsubishi-motors.nl

Land Rover Discovery 2.0 TD4 – 9 AT SPORT

Land Rover Discovery 2.0 TD4 – 9 AT SPORT

Land Rover Discovery 2.0 TD4 – 9 AT SPORT

See me, hear me, feel me…

(door Anjès Verhey/foto’s PR)

De Discovery Sport is in alle opzichten een zintuiglijke auto. Je kijkt er niet zomaar overheen, je hoort slechts aangenaam gedempt geluid en eenmaal binnen voel je je direct thuis. Alles valt meteen op zijn plaats. De Discovery Sport uitvoering is, zo benadrukte de functionaris van importeur Land Rover te Vianen tegenover mij, een geheel op zichzelf staand model.

Niets aan te merken?!
Dit is niet de zoveelste grote auto van het slag dat momenteel volkomen trendy is. Het voert wat ver om over zwelgen in luxe te spreken maar in mijn hart doe ik dat wel… Wat een ruimte en wat een weelde. Dan al die fijne mooie details zó functioneel opgelost, het tadeloze materiaalgebruik en de schitterende afwerking. Over het ruimte-aanbod: niet alleen op de veelvuldig verstelbare stevig geprofileerde zetels voorin maar ook de speelruimte op de eveneens perfect steungevende achterbank. Soepel leder, brushed metal, piping rond de naden en we rijden nog geeneens! Optioneel is een derde zitrij mogelijk. De berging via een handsfree ‘schopje’ te openen kan van 981 tot 1.698 dm3 bagage aan. Kortom er valt (nog?) niets aan te merken.

Heel belangrijk in Discovery kringen – bij een kogeldruk 100/100 mag de paardentrailer tot 2.500 kilo mee.

Negentraps automaat
Voor me, achter het aangenaam grijpgrage niet té overladen multi-stuurwiel duidelijke instrumenten, evenals het wide-touch-screen en head-up in de voorruit perfect gepositioneerd op een strak, functioneel opgezet dashboard. Uit de brede eveneens ‘kan-niet-simpeler’ console rijst de ‘commandant’ voor de negentraps! automaat op. Vergt enige gewenning maar blijkt al snel een asset dat zich instinctief in je geheugen nestelt. Op genoemde touchscreen vind je snel de weg in de schier onbeperkte mogelijkheden die de auto je op mechanisch, technisch, audio- en connectiviteitsgebied aanreikt.

Aanbevolen door…
Alle denkbare veiligheidsvoorzieningen heeft de Discovery meegekregen. Door toepassing van solide maar ultralichte componenten wist Land Rover deze door Hare Majesteit de Queen en enkele andere Britse edelen aanbevolen auto een all-round karakter mee te geven. Als een MINI lichtvoetig in de stad, koersvast op de snelweg en onverslaanbaar als je in terrein van voor- naar vierwielaandrijving schakelt.

Milieubewust
Roetgefilterd en gekatalysatord snelt de 2.0 liter turbodiesel in 8,9 seconden naar de 100 km/u en wil als dat al mag best door naar 188 km/u. Mooie waarden die, als je je bezighoudt met de milieukwesties, ook nog eens met een schoon geweten worden gerealiseerd. Mijn oordeel: een imposante royale wagen ín voor alle denkbare avonturen en die mooi opgepoetst overal reçu is. En dat mag best wat kosten. Nee, niet bij de pomp…. daar is ca, 5,5 liter door de bank genomen voldoende voor langdurige rijvreugde.

Raadpleeg voor meer informatie www.landrover.nl

Suzuki Swift 1.2 Sportline 5-bak

Suzuki Swift 1.2 Sportline 5-bak

Suzuki Swift 1.2 Sportline 5-bak

Sportief Statement

(door Anjès Verhey/foto’s PR)

Deze gaaf getekende Suzuki kun je op twee manieren benaderen. Als een royale, comfortabele alledagvriend met veel vrijetijdskarakter. Of als je persoonlijke sportieve statement dat veel meer dan braaf woon/werk en shoppen in zijn mars heeft.

De naam zegt dat al, Sportline, en behalve met decente striping onderstreept deze Swift dat met de functionele dubbele verchroomde uitlaat pijpen.

Sportieve aspiraties
Het stoer stevige ontwerp oogt van alle kanten bekeken éven opwindend. Wilde lightweights met 14-inch 43’er rubbers ronden het plaatje passend af. En jazeker, je sportieve aspiraties komen volop aan hun trekken. De 90 reële PK’s die de nieuwe viercilinder Dualjet motor op de weg zet maken je bij verkeerslichten vanaf de pole al winnaar. Het lage rijklaargewicht, 915 kilo, helpt daarbij een flinke hand. Het is de lichtste, tevens sterkste Swift óóit op het gloednieuwe ultrastevige platform.

Zijn sportieve opzet bevestigt de Sportline daarna met flitsend bochtenwerk waarbij ook op minder goede bestrating alle wielen keurig op de grond blijven. Het gaat hard en desondanks komt er geen moment twijfel bij me op of-ie dat wel aankan. Wat ik durf doet deze Swift zonder slag of stoot! 180 km/u. Een getal dat de Sportline meesterlijk inkleurt én spannend zo’n sprintje vanuit stilstand naar de spreekwoordelijke honderd in nét geen 12 seconden. Tijdens deze actie houden de goedgevormde verwarmde! stoelen me stevig vast.

‘Let’s do it nice and easy’!
Kortom dit is de sportieve kant van de medaille. De Sportline kan ook anders. ‘Let’s do it nice and easy.'(Tina Turner). Dan relax je achter het afgeplatte sportstuur. Je hebt overigens goed zicht op de geplaatste instrumenten om je werk relaxed te doen. Uiteraard ontbreekt het ook deze Suzuki niet aan alle moderne ‘haves’ en ‘wants’. Te managen op het royale display met alle state of the art functies. Suzuki heeft de totale bediening simpel, functioneel en voor instinctief handelen opgezet. Er is niet voor het design gedesigned, maar voor jou achter het stuur.

In deze Swift Sportline die wij van importeur Nimag BV in Vianen ter beschikking kregen moet er 5 keer met de hand en voet worden geschakeld. Een continu variabele transmissie is ook leverbaar. Kost 2.000 euro extra op de vanaf prijs van 19.899 euro maar is met alle fileleed echt een aanrader om meer ontspannen onderweg te zijn. De auto stoot 106 gr/km Co2 uit, goed dus voor onze groene planeet. Voert E-label C. De bijtelling bedraagt 22%. Tenslotte er staan 12 tinten ter beschikking en in de variabele berging kan van 265 tot 579 liter vakantiebepakking mee.

Raadpleeg voor meer informatie www.suzuki.nl

Toyota Aygo X-Cite

Toyota Aygo X-Cite

Toyota Aygo X-Cite

Stiller, sterker, kleuriger….

(door Anjès Verhey/foto’s PR)

Compact, betaalbaar, rap en wendbaar. ‘Onderin’ wat meer power, binnen weer iets rustiger geworden dan zijn voorganger. Twee opwindende nieuwe kleuren en binnen twee nieuwe bekledingsstoffen voegde Toyota aan de Aygo toe.

Opvallend X-gezicht
De nieuwe Aygo, in Reddish Purple gelakt, kijkt me met zijn opvallende X-gezicht assertief aan als ik ‘m voor een rijimpressie in Raamsdonksveer bij Louwman ophaal. Toyota liet het bij consumenten geliefde model in zijn waarde. Door de sportief uitgetrokken wielkasten komt de auto in alle beschikbare kleuren dynamisch over. Behalve de gangbare kleuren zijn er nog vijf tweekleuren-versies. Zogenaamde bi-tones. Daaronder valt ook onze fraaie X-Cite met zijn zwarte dak. De buitenlak vind je binnen terug in enkele fraaie details. Verder is de symbolisering en lettering in het display aangepakt en geactualiseerd.

Ongecompliceerde bediening
De totale bediening van de vijfdeurs auto is ongecompliceerd en echt voor ontspannen en veilig rijden opgezet. Dat is tegenwoordig wel een uitzondering te noemen. Want hoewel telefoneren/communiceren tijdens het rijden eindelijk zwaar bestraft wordt zou je ze niet de kost willen geven die al bijregelend en in verwarrende menu’s verdwalend een ernstig ongeluk tegemoet rijden.. Ik ben dan ook in no time helemaal vertrouwd met de Aygo.

Hoewel daarvoor niet bedoeld blijkt het, ondanks de kleine zuinige 1 liter puntenslijper voorin, een echt scheurijzertje te zijn. Hij stuurt licht en precies. Reageert, als je een vlotte hand van schakelen hebt, alert op het gaspedaal en laat al dat plezier ook nog eens bijna niets kosten! De 3,8 liter brandstof op 100 kilometer die Toyota belooft zul je nét niet scoren maar veel meer zal het niet worden.

Eye catcher
Onderwijl ben je duurzaam bezig volgens Euro 6 en met een Co2 uitstoot van slechts 86 gram/kilometer. De uitvoering die wij reden stond en rolde op trendy hoogglans zwarte wielen en trok, maar niet alleen daardoor, onderweg heel wat blikken naar zich toe. En ja, eenmaal op de snelweg merk ik dat hij tot ca. 120 km/u behoorlijk stiller is dan zijn voorganger. Wat de Aygo je laat horen is natuurlijk ook afhankelijk van mee- of tegenwind en van de hoedanigheid van het wegoppervlak.

Vanafprijs en leasen kan ook….
Tot slot, er is al zo’n hebbe Aygo X vanaf 11.695 euro De extra mooi uitgevoerde versie die wij ter beschikking kregen met een aantal toeters en bellen komt uit op 15.245 euro. Dan heb je ook elke rit zo’n big smile om je mond! Overigens biedt Toyota aantrekkelijke lease-mogelijkheden aan.

Raadpleeg voor meer informatie www.toyota.nl