Ford Fiesta ST 3

Ford Fiesta ST 3

Ford Fiesta ST 3

Need for speed ?!

(door Anjès Verhey/Foto’s Rob Verhey)

De snellere Fiesta’s kijken terug op 38 jaar historie. De eerste, de XR2 van 1981 bracht het met zijn 1.6 – 84 pk viercilinder op maximaal 170 km/u. Voor toen een heel acceptabele topsnelheid. De in mijn geval heftig in Race Red uitgevoerde (3e generatie) ST 3 kan letterlijk alles beter. Voor diens 232 km/u maximaal heeft de racy driecilinder 1.5 EcoBoost Turbomotor 200 echte pk’s achter de hand. Voldoende om in 6,5 seconden de ‘100’ te bereiken. Dat is leuk en opwindend. Vooral vanwege de Active Noise Control die mijn ‘acties’ dan hoorbaar onderstreept…!

Drie rijstijlen mogelijk
Je kunt deze vrijwel circuit-klare sportuitvoering van de Fiesta in drie rijstijlen berijden. In de stand Normaal is het een actief reagerende aangenaam op je gemoedsrust werkende alerte auto. In de stand Sport pakt het stuur wat preciezer, directer aan. De uitlaatklep opent zich (ANC) en de auto reageert een tik scherper op je gaspedaal-bewegingen. Tenslotte de stand Circuit. Nu spitst de totale techniek zich toe op snelle rondetijden, maximale bochtvastheid en optimale grip. Traction control is nu uitgeschakeld. Je bent als bestuurder op jezelf aangewezen en de elektronische stabiliteitsregeling staat gedurfde, maar door jou gecontroleerde acties toe.

200 pk uit 1,5 liter
Wat een auto, wat een sensatie! Over het ophangen van de voor- en achterwielen is al een heel boek te schrijven. De Ford ingenieurs grepen er immers voor terug op de uitgebreide race-ervaring die het concern in vele jaren in vele race-klasses heeft opgedaan. Speciale force vectoring schroefveren, twin tube dempers, mechanisch sperdifferentieel (dat van Quafe is optioneel verkrijgbaar), launch control tegen wheelspin bij de start, unieke stuurhuis calibratie – de snelste van alle Ford Performance modellen -, enorme voor geventileerde remschijven en dan natuurlijk die ronduit fraaie motor. 200 pk uit anderhalve liter! Dat hield je in 1981 niet voor mogelijk in een auto die je voor nog nét geen 33 mille kunt kopen. Ford meende met deze racy-aangepaste en -aangeklede variant van de ‘gewone’ Fiesta de sportievere ingestelde consument te plezieren.

290 NM trekkracht
Samen met innovatieve cilinder-uitschakeling maken directe en indirecte brandstofinjectie dit pure genot ook nog eens 11% zuiniger dan generatie 2 van de Fiesta ST. Met een korte pook ‘jas’ je kort door de zes serieus inklikkende versnellingen. Tussen reeds 1.600 en 4.000 toeren heb je de beschikking over 290 Nm trekkracht. Bijna voldoende om het asfalt op te rollen óf je banden kaal te draaien, nietwaar…

Racen en grommen!
Dan ga ik het nu eens niet hebben over hoeveel elektronische en andere, communicatieve, wonderen hij je te bieden heeft. Of hoe stevig die full race kuipjes je bij alles vasthouden. Hoe blits hij op al die openmondige omstanders overkomt op zijn standaard 17 en extra 18 inch lichtmetaal met wide-track rubbers. Want deze Fiesta is om mee te rijden, te racen, te grommen en te genieten. Zoals men dat 38 jaar geleden met die eerste XR 2 ook al (in verhouding) deed. De Fiesta ST hoeft niet in Race Red want er zijn nog zeven andere even spannende kleuren leverbaar. Uitsluitend vijfdeurs en ze heten allemaal ST hetgeen betekent Sports Technologies.

Raadpleeg voor meer informatie www.ford.nl

Mitsubishi Outlander PHEV Intense S

Mitsubishi Outlander PHEV Intense S

Mitsubishi Outlander PHEV Intense S

Big and Beautiful

(door Anjès Verhey/foto’s PR)

De Plug-in Hybride Outlander van Mitsubishi blijkt bij eerste confrontatie een grote, rustig gelijnde wagen in de stijl van Volvo, Audi en consorten. Dankzij de Starwars-frontpartij en de goed ontworpen achterkant springt hij wat uit de rij, is duidelijk herkenbaar Mitsubishi.

Kies maar…..
De mogelijkheden van deze technisch hoogst gecompliceerde Outlander PHEV Intense S zijn onbeperkt. Naast de ‘normale’ verbrandingsmotor kent hij aan voor- en achteras elk een elektromotor. Bij de benzinemotor gaat het over een nieuw ontwikkelde 2.4 liter die volgens de Atkinson-cycle niet alleen een gunstig verbruik heeft maar ook weinig CO2 uitstoot We spreken over 135 pk en 211 Nm trekkracht. Samen leveren de beide elektromotoren ook nog eens 177 pk. Je begrijpt dat indien alle krachtbronnen samenspannen er een dikke 312 pk onder de rechtervoet schuilt. Een uitgedokterd verdeelsysteem, S-AWC (Super-ALL Wheel Control) regelt echter feilloos en naar externe omstandigheden de juiste keuzes voor je. Wat er qua vooruitgang voor de chauffeur (of moet je zeggen electrificeur) overblijft is de keuze om ófwel geheel elektrisch vooraan te komen, ófwel een samenspel van verbrandings- en electromotoren te creëren, ófwel uitsluitend op de fossiele brandstof te vertrouwen Voorts neemt een voortreffelijk functionerende automatische transmissie het hand- en voetwerk met pook en pedaal van je over. Dat betekent uiterst ontspannen onderweg zijn en dat betekent rijden met plezier.

Superb rijkwaliteiten
Het blijkt ons al snel dat deze Outlander in genoemde uitvoering in stadsverkeer en op de autowegen een plezierige rustige en vrij stille metgezel is die ook nog eens over superbe rijkwaliteiten beschikt. Thuisgekomen pak je de kabels uit de stoffen koffer, die wel wat ruimte inneemt, in de variabele elektrisch te openen/sluiten berging. Maar verborgen onder de vlakke vloer ervan vind je nog extra bergruimte. Gezeten in een multi-verstelbare zetel achter een fraai multi-functioneel stuurwiel, waarop de Starwars-neus een tikje terugkomt, waan je je captain Space. Je dirigeert de reus gracieus door druk verkeer, onhoorbaar zo je wilt, en geeft hem op de snelweg ofwel elektrisch (135 km/u max.) ofwel verbrandend (170 km/u max.) de sporen.

Aanrader…..
Voorwaarde voor al dit hybride geluk is natuurlijk wel dat je die kabels thuis ’s nachts ergens in een stopkontakt kunt steken. Overigens deze auto beschikt over zoveel assisterende en beveiligende systemen dat voor noemen en uitleggen ervan meer dan XX pagina’s nodig zouden zijn. De nieuwste milieutechniek is daar ook onderdeel van. Paar gegevens: CO2 – 40gr/km. E-label A. Bijtelling 22%. Prijs van de uitvoering als door ons gereden 46.990 euro. De Mitsubishi Outlander is ons inziens een van de aanraders indien je op zoek bent naar een ruime van alle denkbare comfort voorziene auto. Big and beautiful en geheel in de tijd passend.

Raadpleeg voor meer informatie www.mitsubishi-motors.nl

Lexus NX 300h F Sport Line

Lexus NX 300h F Sport Line

Lexus NX 300h F Sport Line

Reus onder Reuzen

(door Anjès Verhey/foto’s PR)

Hoe meer we stilstaan in de file, hoe groter de behoefte aan comfort en ruimte in onze zwaar belaste vervoermiddelen. Thuis ga je immers ook niet de hele avond op een keukenstoel naar de door reclame-boodschappen in beslag genomen TV zitten kijken. Vandaar dat ik met de nodige verwachtingen naar de Toyota koepel bij Raamsdonksveer reed. Alwaar importeur Louwman & Parqui is gevestigd die ook Lexus in ons land vertegenwoordigt. Die verwachting werd geheel ingelost toen men mij confronteerde met de dynamisch getekende reus welke me een aantal dagen zou vergezellen.

Schot in ontwerproos
Breed geschouderd op 18 inch lichtmetaal blikt de gulzige grille me een tikje hooghartig aan.Trefzeker geplooid plaatstaal verlevendigt de lange flanken en zelfs het moeilijkste deel van autodesign, de achterkant, is een schot in de ontwerproos. Grote portieren, royaal bemeten meubilair, alles in de fijnste kwaliteit en zorgvuldigste afwerking. En die ruimte…

Boel paarden!
Je waant je in de cockpit van een luxe jacht waarin noch kosten noch op moeite is bespaard. Maar niet alleen voor wat design en inrichting betreft is dit een bijzondere auto. Dankzij de bijna speelse bediening en het moeiteloos presteren vergeet je al na betrekkelijk weinig kilometers dat je in een reuze grote auto zit. Je stuurt deze Lexus na even wennen als een lichtvoetige mini door het drukke stadsgewoel. Om, eenmaal op de Autobahn, te genieten van het rotsvaste wegliggings-karakter. Je hebt daarbij het zorgeloze genot van bijeen geteld 300 pk onder je rechtervoet. Dat zijn een boel paarden en niet voor niets denk je daarbij in ons land aan een boel geld. Maar ik zei het al… zorgeloos. Want deze reus is zeer spaarzaam en vanwege zijn hybride karakter wekt hij een deel voor ‘the action’ benodigde energie gewoon zelf op. Door onder andere de kinetische energie die afremmen opwekt op te slaan in de vorm van elektriciteit. Dat proces kun je mooi volgen op een display van het dashboard.

Moeder’s schoonste’
Dankzij de 143 pk sterke E-motor ben je in de stad ‘moeder’s schoonste’ en suis je vrijwel onhoorbaar en heerlijk rustig door het verkeer.

Over zo’n auto als deze Lexus kun je wel vertellen maar er gaat niets boven zelf ervaren. Daarom nog even wat hoekpunten om u op weg te helpen naar een serieuze proefrit. Waarin je zelf alle good’s, bad’s en ungly’s tegenkomt. En zoals altijd winnen ‘the goods’. De auto weegt rijklaar 1.860 kilo en trekt een caravan tot 1.500 kilo. Hij is 4.640 m. lang, telt tot 56 liter in de tank en de 155 pk sterke verbrandingsmotor voert E 6. De E-motor, 143 pk, heeft een trekvermogen van 270 Nm. Dat helpt enorm bij stoplicht starts!, zo u dat al wilt. Er is een aantrekkelijke zakenaanbieding met tal van begerenswaardige opties, die komt uit op 33,195 euro. Maar net zo spannend, mooi en doordacht heb je de Lexus 300 NX 30h Sport Line al voor je deur staan vanaf 28.995 euro.

Raadpleeg voor meer informatie www.lexus.nl

Kia Ceed SW 1.4T GDi Executive Line

Kia Ceed SW 1.4T GDi Executive Line

Kia Ceed SW 1.4T GDi Executive Line

Dáár word je blij van….

(door Anjès Verhey/foto’s PR)

Zo op het eerste gezicht oogt deze Kia Ceed Station Wagon weinig opzienbarend. Mooie gestrekte lijn, geen overbodige tierelantijnen en door de Kia-typische neus eindelijk als zodanig herkenbaar. Ook de fraai vorm gegeven achterkant is duidelijk functioneel en gebruiksvriendelijk van opzet.

Brede portieren geven easy entry en de grote achterklep ontsluit een variabele berging die van 395 tot 1.291 dm3 belading aankan.

Voorin vind je een krachtige viercilinder direct benzine-ingespoten zestienklepper die bij 6.000 t.p.m. 140 pk en tussen 1.500 en 3.200 t.p.m. 242 Nm trekkracht levert. Met een leeggewicht van 1.215 kilo kun je met de Ceed SW behoorlijk uit de voeten!

Snel en zuinig
De 4.31 meter lange wagen heeft (met de door mij gereden 17 inch velgen) 8,9 seconden nodig om naar dé 100 te komen en wil best door naar 210 km/u. Hetgeen hij mij op de Autobahn bewees én hóe! Soepel, direct reagerend en strak in het stuur gaat hij er als de bekende speer klevend aan het asfalt op los! Tel daarbij een (normaal Nederlandse snelheid gereden) heel plezierige economie. Met een beetje beheerste rechtervoet zal door elkaar 16,7 liter op 100 kilometer geen probleem vormen. Gemaakt voor reizen, zakelijke langere afstanden én niet te vergeten gezinsvakanties.

Vanaf 31.845 euro
Zo’n stevige, pittige en vooral praktische auto komt handgeschakeld op 31.845 euro, als Executive Line. In Dynamic Line uitvoering (basis 1.4 GDi) heb je hem al voor je deur vanaf 26.095 euro. Deze Ceed Gdi stoot per kilometer 128 gram CO2 uit waarvoor de flora hem zeer dankbaar is, voert E-label D en per maand 190 euro bijtelling. Kia heeft van de bediening, noch van de daartoe vereiste knoppen, schakelaars en screens een mysterie gemaakt. Echt gebeurd anno 2018/2019: instappen, even verkennen en starten maar! Hoewel de verleiding groot is om u in de lengte en breedte door te zagen over alle safety, comfort, communicatie en nog heel wat meer assistentie kunt u dat beter zelf bij Kia opzoeken en nóg beter zelf tijdens een proefrit bij een Kia dealer gaan ondervinden.

Nét ietsje meer…..
Ik volsta ermee ut te vertellen dat de mate van verwennerij en het gevoel ‘alles is permanent onder controle’ mij steeds begeleidde tijdens de week dat wij over deze uitmuntende Ceed mochten beschikken. Hij heeft nét dat ietsje meer dan een aantal van zijn soortgenoten. Overigens een nieuw gehaald badkamerkastje ging er zonder moeite in. Je parkeert de Ceed SW o-zo makkelijk ook in smalle havens. Achteruitrijcamera, dodehoek detector, parkeersensoren, vermoeidheidsherkenning, stuurwielverwarming? Roept u maar. Deze Kia Ceed SW heeft vrijwel overal het antwoord op.

Raadpleeg voor meer informatie ww.kia.nl

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5 CVT 4WD Instyle

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5 CVT 4WD Instyle

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5 CVT 4WD Instyle

Voor alles in!

(door Anjès Verhey/foto’s PR)

Voor de toch al door milieu-hypes onder druk staande auto-industrie valt het momenteel niet mee om nog origineel uit de hoek te komen. Bovendien is de moderne automobilist erg verwend en snel op alles uitgekeken. Desondanks is het Mitsubishi met haar serie ‘grote’ auto’s gelukt om een opwindend ‘face in the crowd’ te zetten. Zoals de Eclipse Cross die ik met de nieuwe 1.5 turbo-benzinemotor en de op acht trappen geprogrammeerde CVT-automaat kon rijden.

Denkt vooruit…
De riant ruime wagen beschikte bovendien over intelligente dynamische vierwielaandrijving. Dit systeem denkt als het ware vooruit en kiest naar aanleiding van de weg-/weersomstandigheden steeds de juiste veilige aandrijving en remverdeling. Kortom, wat kan me gebeuren als ikzelf ook mijn best doe?!

Ik kan u nu over alle overige beveiligings- en assistentie-voorzieningen die mee aan boord zijn doorzagen. Neemt u maar van mij aan dat alles wat anno 2018 mogelijk is in de Eclipse Cross aanwezig is. Maar je kunt, gezeten in je uitermate stevig geprofileerde veelvuldig verstelbare stoel ook gewoon genieten van ouderwets autorijden. Dat plezier wordt niet bedorven door een te hoog brandstofverbruik (tussen 6 en 7 liter/100 km.) noch door een te ingewikkeld managemeent van de vooruitgang en het leefklimaat van de werkplek.

Heel wat aanzien
Maar loop eerst even met mij om de Cross heen. Met bijna 4,5 meter lengte en (zonder spiegels gerekend) 1,80 meter breedte een forse auto die door zijn hoogte heel wat aanzien heeft. Enkele bijzondere kenmerken zoals de tweegedeelde backwing, de geventileerde side-skirts, de machtige groot formaat lichtmetalen two-tone velgen maar vooral de indrukwekkende ‘starwars’ frontpartij maken dat je even stil bent. Beide diffusers achteronder ronden deze plaat af. Geen wonder dan ook dat deze riante in Oriënt Red Metallic gelakte wagen heel wat handen van omstanders op elkaar kreeg.

Voorste hanen!
Voor de start vraag ik me af hoe zo’n niet gering postuur zich in de dagelijkse drukte weert. Dat blijkt reuze mee te vallen. Behendig en precies in het stuur, moeiteloos parkeren middels een backview camera en lenig door het verkeer. Dankzij direct parate kracht en goed overzicht behoort de Cross ook op de snelweg tot de voorste hanen. Te mooi voor modderbaden maar niet te goed voor drassige avonturen. Regen, modder, sneeuw noch hagel deren ‘m.

Voor het je inprenten van de bediening heb je even tijd nodig, maar alles is duidelijk bewegwijzerd en al gauw onder je controle. Dat is belangrijk in paniek situaties. Het interieur is aangenaam rustig, slechts bandengerol en wat grotere gaten in het wegdek dringen door.

Tot slot: vermelding verdient het royale hoog op het dashboard geplaatste wide touchscreen waarop je easy door het menu kunt laveren. Nog wat ins en outs: 163 pk, 0 tot 100 km/u in 9,8 seconden, maximum snelheid 200 km/u, E-label F, Co2 154gr/km., bijtelling 22%, bagageruimte 341-448 dm3.

Raadpleeg voor meer informatie www.mitsubishi-motors.nl

Land Rover Discovery 2.0 TD4 – 9 AT SPORT

Land Rover Discovery 2.0 TD4 – 9 AT SPORT

Land Rover Discovery 2.0 TD4 – 9 AT SPORT

See me, hear me, feel me…

(door Anjès Verhey/foto’s PR)

De Discovery Sport is in alle opzichten een zintuiglijke auto. Je kijkt er niet zomaar overheen, je hoort slechts aangenaam gedempt geluid en eenmaal binnen voel je je direct thuis. Alles valt meteen op zijn plaats. De Discovery Sport uitvoering is, zo benadrukte de functionaris van importeur Land Rover te Vianen tegenover mij, een geheel op zichzelf staand model.

Niets aan te merken?!
Dit is niet de zoveelste grote auto van het slag dat momenteel volkomen trendy is. Het voert wat ver om over zwelgen in luxe te spreken maar in mijn hart doe ik dat wel… Wat een ruimte en wat een weelde. Dan al die fijne mooie details zó functioneel opgelost, het tadeloze materiaalgebruik en de schitterende afwerking. Over het ruimte-aanbod: niet alleen op de veelvuldig verstelbare stevig geprofileerde zetels voorin maar ook de speelruimte op de eveneens perfect steungevende achterbank. Soepel leder, brushed metal, piping rond de naden en we rijden nog geeneens! Optioneel is een derde zitrij mogelijk. De berging via een handsfree ‘schopje’ te openen kan van 981 tot 1.698 dm3 bagage aan. Kortom er valt (nog?) niets aan te merken.

Heel belangrijk in Discovery kringen – bij een kogeldruk 100/100 mag de paardentrailer tot 2.500 kilo mee.

Negentraps automaat
Voor me, achter het aangenaam grijpgrage niet té overladen multi-stuurwiel duidelijke instrumenten, evenals het wide-touch-screen en head-up in de voorruit perfect gepositioneerd op een strak, functioneel opgezet dashboard. Uit de brede eveneens ‘kan-niet-simpeler’ console rijst de ‘commandant’ voor de negentraps! automaat op. Vergt enige gewenning maar blijkt al snel een asset dat zich instinctief in je geheugen nestelt. Op genoemde touchscreen vind je snel de weg in de schier onbeperkte mogelijkheden die de auto je op mechanisch, technisch, audio- en connectiviteitsgebied aanreikt.

Aanbevolen door…
Alle denkbare veiligheidsvoorzieningen heeft de Discovery meegekregen. Door toepassing van solide maar ultralichte componenten wist Land Rover deze door Hare Majesteit de Queen en enkele andere Britse edelen aanbevolen auto een all-round karakter mee te geven. Als een MINI lichtvoetig in de stad, koersvast op de snelweg en onverslaanbaar als je in terrein van voor- naar vierwielaandrijving schakelt.

Milieubewust
Roetgefilterd en gekatalysatord snelt de 2.0 liter turbodiesel in 8,9 seconden naar de 100 km/u en wil als dat al mag best door naar 188 km/u. Mooie waarden die, als je je bezighoudt met de milieukwesties, ook nog eens met een schoon geweten worden gerealiseerd. Mijn oordeel: een imposante royale wagen ín voor alle denkbare avonturen en die mooi opgepoetst overal reçu is. En dat mag best wat kosten. Nee, niet bij de pomp…. daar is ca, 5,5 liter door de bank genomen voldoende voor langdurige rijvreugde.

Raadpleeg voor meer informatie www.landrover.nl