Max blijft Max!

(Door Anjès Verhey/Foto’s PR)

Exclusief gesprek tussen Anjès Verhey en Max Verstappen aan de vooravond van de Braziliaanse Grand Prix.

Anjès: In betrekkelijk korte tijd werd je een wereldster. Hoe ga je daarmee om en wat doet zoiets met je persoonlijkheid?
Max: In eerste instantie heeft het me natuurlijk verrast. Je weet wel dat je wat losmaakt en dat ineens heel de wereld weet wie Max Verstappen is. Maar ik was erg jong en je kunt je op zoiets eigenlijk niet voorbereiden. Inmiddels went het en merk je dat er leuke en soms ook vervelende kanten aan het ster zijn zitten. Ik ben echter qua persoon niet veranderd. Geen sterallures. Nee, gewoon zoals altijd hard werken, resultaat scoren. Max blijft Max!

Anjès: Herken je de debuterende Max van weleer in de riskante (soms domme) acties van Charles Leclerc?
Max: Ach, we gaan allemaal door die fase. Het is een enorme overgang voor je, de Formule 1 in, en het hangt in principe ook nog eens samen met de wagen die je rijdt. Maar wij leren snel en dat geldt ook voor Leclerc.

Anjès: Ondanks verschillende updates blijft Honda nog iets achter bij Mercedes en Ferrari. Verwacht jij dat ze het gat nu echt snel kunnen dichten?
Max: Dat kan ik helaas niet zeggen. Maar het is geweldig om te zien hoe betrokken de Honda ingenieurs zijn en hoe hard ze ervoor werken. Dat geeft natuurlijk enorm veel vertrouwen aan ons voor de nabije toekomst. De samenwerking met hen verloopt ook vlekkeloos. Ze hebben alle aandacht voor wat ik in de praktijk op de baan ondervind. Luisteren naar me en spelen er meteen op in.

Anjès: Wie van de actuele coureurs zal volgens jou in de nabije toekomst je grootste concurrent worden?
Max: Moeilijk te beantwoorden vraag! Er zijn er nogal wat. Maar ook hier geldt hoe goed je ook bent dat er mede van de wagen, hoe die zich gedraagt, afhangt wie er eind van de dag de beste is. Hamilton, ja, dat spreekt vanzelf maar verder weet ik het op dit moment echt niet te voorspellen.

Anjès: Wordt er met het oog op je eind 2020 aflopende contract met Red Bull Racing al door andere topteam aan je getrokken?
Max: Top secret! Ik kan daar niets over zeggen.

Anjès: Zoals blijkt heb je in je eigen team sinds kort een sterke concurrent. Alexander Albon. Blijf je hem de baas en hou je het team op jou gericht?
Max: Al heel lang geldt in de racerij dat je teamgenoot meteen je felste concurrent is. Dus als zodanig bekijk ik Alex. Afgezien daarvan hebben we een goede verstandhouding en een plezierige werkrelatie. Alex is een aardige vent, makkelijk in de omgang en volgens mij en meer mensen in ons team een aanwinst.