Adrian Newey over Ayrton Senna…..

Adrian Newey over Ayrton Senna…..

Adrian Newey over Ayrton Senna…..

Engelse uitgave ‘How to build a car’ by Adrian Newey
De niet geheel in race-zuiver Nederlands vertaalde versie ‘Zo bouw je een auto’ kun je bij Meulenhoff Boekerij BV, Amsterdam, bestellen of via o.a. Primera.

Wie interesse heeft in de biografie van Red Bull’s technisch directeur Adrian Newey kan in een uitgebreid hoofdstuk (vanaf ongeveer pagina 185) Newey’s zienswijze en uiteindelijke conclusie lezen over het fatale ongeluk dat Ayrton Senna overkwam. Tijdens de Grand Prix van Imola in 1994. Adrian Newey was toen hoofdontwerper bij het Williams F1 team waar de Braziliaanse topcoureur voor uitkwam. De door en door in de Formule 1 ervaren Britse technicus/aerodynamicus heeft na het ongeluk intensief onderzoek gedaan om tot op de bodem uit te zoeken wat er nou precies is misgegaan en hoe het is gekomen dat Ayrton’s wagen plotseling van achteren wegdraaide en als het ware een eigen leven is gaan leiden dat Senna kennelijk niet kon corrigeren. We weten allemaal dat het Ayrton Senna het leven heeft gekost op een ongelooflijk tragische wijze. ‘Het was in dat weekend een en al droefenis. Rubens Barrichello had een heftige crash. In feite redde Dr. Sid Watkins zijn leven. Roland Ratzenberger vond op gruwelijke wijze de dood en op zondag na de herstart (5 ronden SafetyCar onderbreking) kwam Ayrton in ronde 7 in de hobbelige (binnen)bocht (Tamburello) van de baan. Overleefde deze zware crash niet. Ik draag die beelden nog altijd met mij mee en wilde niet rusten alvorens met medewerking van de teamcrew elk detail van het incident op menselijk en technisch gebied te zijn nagegaan en te hebben onderzocht. Camerabeelden vanuit de wagen van Schumacher hielpen ons daarbij.’

Jaap van Lagen met topteam door in Porsche Supercup

Jaap van Lagen met topteam door in Porsche Supercup

Jaap van Lagen met topteam door in Porsche Supercup

In een tijd waarin ook het meeste autosportnieuws verband houdt met corona, zorgt Jaap van Lagen voor een welkome uitzondering. De ervaren coureur uit Ede is ingelijfd door het Zwitserse raceteam Fach Auto Tech om te racen in de Porsche Supercup. “Het voelt geweldig om terug te zijn op het oude nest. Met Alex heb ik mijn grootste succes in de Porsche Supercup gevierd.”

Jaap van Lagen doelt daarbij op het jongensboek uit 2015. Hij werd op het allerlaatst door teambaas Alex Fach op de startlijst gezet als gastrijder voor de Supercup race in Monaco. Jaap kwam, zag en overwon. In de kwalificatie greep de routinier de pole position en vanaf die eerste startplek nam Jaap koelbloedig de leiding. Na 16 ronden reed hij als winnaar onder de finishvlag door.

“Winnen in Monaco. Ik krijg nog steeds kippenvel als ik daaraan terugdenk. Alles klopte dat weekend. En dat gebeurt niet zo vaak in de autosport. Ik vloog over de baan. Genieten.” Nu zijn Jaap van Lagen en Alex Fach weer herenigd. Voor de tweede keer, want de Edenaar racete ook in 2018 voor het Zwitserse succesteam.

Absoluut topteam
“Fach Auto Tech is absoluut een topteam. Nog steeds. De laatste drie jaar zijn ze als vice-kampioen geëindigd. In 2018 stond ik ook twee keer met ze op het podium”, vertelt Jaap van Lagen. Hij krijgt twee Australische teamgenoten. Joey Mawson, die vorig jaar als rookie debuteerde, en Jordan Love, de regerend kampioen van de Australische Carrera Cup die debuteert in de champions league van de Porsche cups.

“Ik denk dat we een heel sterk team hebben en mooie dingen kunnen laten zien.” Wanneer Jaap en zijn teamgenoten met de 485 pk Porsche 911 GT3 Cup de circuits op mogen, is nog ongewis. “De Porsche Supercup is onderdeel van het Formule 1 format, dus alle races zijn opgeschort. Eigenlijk hadden we nu al trainingsdagen afgewerkt in Barcelona en op Zandvoort.”

Gezond blijven is veel belangrijker
Vooral de race tijdens de Grand Prix van Zandvoort had Jaap rood omcirkeld in zijn agenda staan. “Op Zandvoort liggen mijn roots, op die baan heb ik alles geleerd. Ik keek er echt naar uit om daar voor volle tribunes te racen. Heel jammer dat het voorlopig allemaal is uitgesteld. Overigens wel de enig juiste keuze, want met z’n allen gezond blijven is veel belangrijker dan racen.”

Gaat Silverstone door?

Gaat Silverstone door?

Gaat Silverstone door?

De organisatie van het circuit Silverstone is in afwachting van een Ja of Nee vanuit de FIA of zij de jaarlijkse Britse klassieker, de Formule 1 Grand Prix, dit jaar kunnen organiseren. De kalender-datum staat op 14 juli en men heeft 12 weken vooraf nodig om het evenement in goede banen te leiden. ‘Virtueel racen is natuurlijk een welkome en mooie vervanging zolang er geen echte Formule 1 races kunnen plaatsvinden. De Britse fans snakken echter naar een echte Grand Prix op hun circuit Silverstone.’ Aldus een woordvoerder namens de organisatoren.

Team GP Elite maakt Supercup-debuut in virtuele editie

Team GP Elite maakt Supercup-debuut in virtuele editie

Team GP Elite maakt Supercup-debuut in virtuele editie

De Porsche Mobil 1 Supercup start het nieuwe seizoen – als gevolg van de huidige situatie rond het coronavirus – niet in het voorprogramma van de Formule 1, maar met een serie virtuele races. In deze nieuwe Porsche Mobil 1 Supercup Virtual Edition binden de coureurs en teams uit de echte Supercup – waaronder het debuterende Nederlandse Team GP Elite – en een aantal extra deelnemers de strijd met elkaar aan in de virtuele Porsche 911 GT3 Cup racer. De races worden in Nederland live uitgezonden op Ziggo Sport.

“Virtuele autosport – het zogenaamde simracen – wordt steeds populairder, ook op een professioneel niveau. Dat wordt onderstreept door het grote succes van Porsche’s overkoepelende esports-activiteiten. Tot ons echte seizoen van start gaat, hebben we met de Porsche Mobil 1 Supercup Virtual Edition een prachtig platform gecreëerd voor onze rijders en teams,” zegt Oliver Schwab, binnen Porsche verantwoordelijk voor de Porsche Mobil 1 Supercup.

Nederlandse deelname met esports-ervaring
Ook Team GP Elite, het Nederlandse team dat dit jaar met steun van Pon Porsche Import aan de Porsche Mobil 1 Supercup deelneemt, treedt met coureurs Larry ten Voorde, Jesse van Kuijk en Max van Splunteren aan in de virtuele editie van het kampioenschap. Daarmee geeft de Nederlandse Porsche-importeur een passend vervolg aan de eerder dit jaar gelanceerde esports-activiteiten. Het Porsche24 driven by Redline Esports-team pakte afgelopen februari direct de overwinning tijdens de 12 Uur van Bathurst, de eerste wedstrijd waaraan het esports-raceteam deelnam. Ten Voorde, Van Kuijk en Van Splunteren, die een belangrijk aandeel hadden in dat succes, nemen die simrace-ervaring nu mee naar de Porsche Mobil 1 Supercup Virtual Edition, die komend weekend van start gaat.

Eerste races aanstaand weekend
Aansluitend op de testdag van afgelopen zondag (29 maart) worden de eerste twee races van de Porsche Mobil 1 Supercup Virtual Edition op zaterdag 4 april verreden op het Circuit de Barcelona-Catalunya in Spanje. Andere circuits die in de virtuele merkencup worden aangedaan, zijn Silverstone (Groot-Brittannië) op 18 april, Spa-Francorchamps (België) op 25 april en Monza (Italië) op 16 mei. Naast twee sprintraces van 25 minuten bestaat het raceprogramma uit een vrije training (30 minuten), een kwalificatie (15 minuten) en een warm-up (20 minuten).

Jean Todt, tijdelijk alle macht!

Jean Todt, tijdelijk alle macht!

Jean Todt, tijdelijk alle macht!

De FIA heeft gisteren de noodtoestand afgekondigd met betrekking tot het wereldwijde ernstige Coronavirus. Besloten is dat FIA president Jean Todt in dit verband tijdelijk het alleen-zeggenschap heeft om vanuit de FIA beslissingen te nemen.

In de column kunt u nog meer lezen over Jean Todt

DAS systeem verboden…..

DAS systeem verboden…..

DAS systeem verboden…..

In de Formule 1 is het DAS (Dual Axis Steering) systeem vanaf seizoen 2021 verboden. In dat jaar zullen de nieuwe FIA regels nog niet worden ingevoerd. Pas in 2022. Maar de FIA besloot na intensief overleg met de teams het DAS systeem, waarmee een coureur in staat is om via zijn stuur de stand van de voorwielen aan te passen, vanaf volgend jaar te verbieden. Mercedes-AMG beproefde dit systeem als enige team.