Citroën C5 Aircross Automaat

Citroën C5 Aircross Automaat

Citroën C5 Aircross Automaat

Modern times!

(by Anjès Verhey/foto’s PR)

Terwijl naast me de trotse eigenaar van een witte Citroën DS 19 zijn classic behoedzaam inparkeert dwaalt mijn blik over het dashboard van de ultramoderne C5 die me enkele dagen gaat verwennen, zo bleek al mij al snel. Zo’n snoek is mooi en qua vorm en durf nog steeds ongeëvenaard. De C5 Aircross daarentegen sluit naadloos aan bij de ideeën en wensen die de automobilisten van onze tijd koesteren.

Praktijkgericht
Enige verwantschap met de overige leden van de exclusieve PSA Group valt niet te loochenen. Veilig hoog geplaatst en goed in zicht een fors touchscreen waaronder een rij duidelijk beletterde toetsen voor snel entrées in de diverse menu’s die deze auto biedt. Oogt simpel en overzichtelijk en is dat in de drukke verkeerspraktijk dan ook. Mooi stuurwiel met belangrijke functies onder vingerbereik en erachter een compleet en informatief goed afleesbaar instrumentarium. Daarin opgenomen een groot cijfer over hoe snel (of té snel…) je onderweg bent. Het totaalbeeld is rustig en praktijkgericht door de designers opgelost. Dat geldt in feite voor de gehele C5 Aircross.

Je zit op on-Frans stevig meubilair dat ook op langere ritten, denk aan zo’n 180 km., nog even zo plezierig steun biedt. Samen met het ook op hogere snelheden stille interieur is er nauwelijks sprake van vermoeidheid.

Vlotte kameraad
Hoewel het kentekengewicht (1.380 kg.) en een driecilinder motor anders doen verwachten blijkt mijn C5 met zijn 131 pk en 230 Newton meter trekkracht een vlotte kameraad. Dát, het goede overzicht en de soepele wendbaarheid van de auto maken je automatisch ‘winnaar’ van de dagelijkse ratrace. Bijvoorbeeld plekje zoeken, feilloos indraaien van dat soort werk.

Is de Citroen C5 Aircross mooi en kun je er niet alleen buurmans interesse maar ook je eigen visuele ego mee bevredigen? Zeker want qua design past hij volkomen in het beeld dat de meesten van ons als de ideale auto zien. Witte lak maakt het model groter, in donkere tinten is de C5 Aircross chique en oogt wat kleiner. De 18 inch Swirl velgen, breed geschoeid, ronden het plaatje treffend af.

Enkele gegevens
De Citroën C5 Aircross trekt je caravan tot 1.300 kilo en achterin gaat (variabel) van 720 tot 1.630 liter bagage mee. Bij normaal Nederlands rijgedrag gebruikt de auto circa 5,1 liter/100 km. Hij voert E-label C, stoot slechts 116 gram CO2 per kilometer de lucht in en is al te koop vanaf 34.490 euro. Sky is the limit, de door mij gereden uitvoering was 43.140 euro. Dan blijft er nauwelijks iets te wensen over! Je beschikt dan bovendien over de onvolprezen automatische transmissie. Pluspunten ten over, minpunten vonden wij er weinig en zijn meestal van persoonsgebonden aard.

Raadpleeg voor meer informatie www.citroen.nl

Peugeot 508 SW Bluelease GT Hybrid 225e-EAT8

Peugeot 508 SW Bluelease GT Hybrid 225e-EAT8

Peugeot 508 SW Bluelease GT Hybrid 225e-EAT8

Comfortabele allrounder….

(by Anjès Verhey/foto’s PR)

De nieuwe Peugeot 508 SW in zijn voor mij meest interessante uitvoering is een op het eerste gezicht imposant grote, slank gelijnde auto die je als het ware uitdaagt om er een verre reis mee te ondernemen. Helaas viel hij mij ten deel in het hart van de Corona-crisis. We stippelden ritjes uit en verkenden in een aantal dagen de omgeving van Montferland, Achterhoek. Zagen de natuur in voorjaarsbloei opkomen, lammetjes op nog onzekere pootjes rondhuppelen. De fluisterstil zoefende 508 Hybrid uitvoering werd door menige fietser niet gehoord. Dus rustig aan met inhalen om hen geen schrik aan te jagen. Maar wel een genot voor bestuurder en passagier. Converseren op hoge toon bleek onnodig.

Verrassend wendbaar en lichtvoetig
Terug naar het begin. Een grote auto dus, maar die schijn bedriegt. Want als ik eenmaal elektrisch ingesteld in mijn brede zetel achter het niet al te multifunctie stuur plaatsneem toont de SW zijn andere kant. Verrast me met een weldadig wendbaar karakter dat deze grootheid in mijn kleine, deels middeleeuwse stad tentoon spreidt. Lenig als in een Peugeot 208 schiet ik loepzuiver door de smalle gedeeltelijk nog geklinkerde straatjes. De ook hier weer aangebrachte schokdemper verwoestende hobbels worden door het fijn afgestelde rollend gedeelte van de auto met de mantel der liefde bedekt… (maar u hóórt mij brommen!). De handling blijkt super lichtvoetig en de automatische transmissie helpt je om ontspannen onderweg te zijn. Zover het kleinere werk.

Plug-in systeem
Achterin rusten de plug-in kabels voor het opladen van de accu’s voor de elektrische aandrijving. Blijft toch steeds weer een wonder om met zo’n grote auto, nauwelijks hoorbaar, bliksemsnel vooruit te gaan. De bij afremmen opgewekte kinetische energie slaat de 508 SW zelf tijdens de rit op. Samen met de benzinemotor heb je niet alleen een zeer krachtig aandrijvingspakket maar ook een economisch met je meedenkend motoren duo. Inclusief de board charger.

Vanaf 55.810 euro
Over ruimte voor meereizende passagiers of voor interessante aankopen van groter formaat hoef je je geen zorgen te maken. En als, zoals gebeurde, de zon doorbreekt zet je gewoon het (zwarte) panoramadak open. Mijn 508 SW testmodel beschikte over een aantal plezierige en nuttige extra’s. Al genoemd het riante dak, maar ook het in Grey Oak afgewerkte interieurdesign, Drive Assist Plus, getinte anti-defstal achterruiten en de handsfree achterklep. Ik zat op soepel Nappa Mistral leder en las al doende op het prijskaartje 60.910 euro. Even groot, even ruim en iets minder luxe is deze ‘niet te versmaden’ ruime, voor-alles-in te zetten Peugeot 508 SW Hybrid er vanaf 55.810 euro. Een auto met een representatief zakelijk zowel als met een privé-karakter. Ronduit mooi, ook dat nog! Hij vergt 22% bijtelling en doet bij Peugeot Finance 807 euro elke maand. Mijn persoonlijke kleuradvies? Blanc Nacré metallic. Een prachtig, de afmeting onderstrepend wit, dat 950 euro extra kost. Zijn er dan geen minpuntjes? Natuurlijk zullen er wel een paar te vinden zijn. Maar die wegen niet op tegen het ruime aantal pluspunten.

Raadpleeg voor meer informatie www.peugeot.nl

Opel Astra Launch Elegance 130 pk Hand 6

Opel Astra Launch Elegance 130 pk Hand 6

Opel Astra Launch Elegance 130 pk Hand 6

‘Schone’, sportieve rijdersauto!

(by Anjès Verhey/foto PR)

Begin ik met te zeggen dat mij voor een impressie van de Astra een Nautic blauwe (extra 699 euro) Launch Elegance met 130 pk ter beschikking werd gesteld door Opel Nederland, onderdeel van de PSA Groep gevestigd in Amsterdam Zuidoost.

Deze fijne, wat minder krachtige maar zuinigere motorisering is echter niet meer leverbaar. Aan u de taak om de in mijn relaas ontbrekende 20 pk (de uitvoering met 130 pk dus) er zelf bij te denken.

Chique metgezel
De nieuwe Astra, een auto die in zijn grote doelgroep voor de opgave staat om het merk nog steviger op de benen te zetten, blijkt in dit donkerblauw een chique metgezel waarmee ik overal de goede toon zet. Van enige opwinding door extravagante designgrepen is geen sprake. Het is een Opel en dat zegt al voldoende. Hoewel modern slank getekend biedt hij mij binnen aangenaam veel comfortabele ruimte.

Stilstaand in- en afstellen!
Zoals te verwachten is er voldoende modern speelgoed aan boord om het primaire doel van de auto, rijden dus, te doen vergeten. Op een royaal opgezet touchscreen valt heel wat door menu’s te dwalen en dat vergt natuurlijk al rijdend een vaste hand en telkens ogen die niet op het verkeer zijn gericht. Dus probeer ik zoveel als mogelijk nog stilstaand voor mijn huis in en af te stellen en ga dán pas op pad.’

Zes keer met de hand…
Al snel ben ik met de Astra vertrouwd en niet in het minst door zijn fijne rijgedrag dat sportief aandoet (strakke wielophanging). In lange bochten, waar de anders zo hinderlijke bumperduwende bestuurders ineens laten zien dat ze eigenlijk niet weten wat hun auto kan, durf ik met deze Astra vol op het gas moeiteloos in het spoor te blijven. Zo’n auto noem je een echte rijdersauto. Als het rechtuit gaat wil de wind nogal ruisen en bij fel optrekken laat de motor zich grommend van zijn sportieve kant horen. Hoewel schakelen met de hand (automaat verkrijgbaar) al langer niet meer sportief is past de precieze zesbak goed bij het totale karakter van deze auto. In de file en de stad blijft het echter een archaïsche, vermoeiende bezigheid.

Door omstandigheden ging de Opel Astra met mij enkele lange ritten maken. Zodra eenmaal op snelheid gekomen waardeer je dan het goede zicht (tikje brede A-zuil weliswaar) en het stevige anti-vermoeidheidsmeubilair dat zich voorin de auto goed laat verstellen om je ideale zit te vinden. Passagiers van gemiddelde lengte vinden achterin voldoende hoofd- en beenruimte. Er kan heel wat bagage mee in de vrij royaal bemeten berging.

29.349,– euro inclusief
Met de 130 pk turbobenzinemotor kost deze Astra inclusief BTW/BPM 29.349,– euro. De auto is dan standaard al erg compleet uitgerust zoals u kunt zien op de Opel site. De keyless entry, donkere achterruiten, 17 inch lichtmetalen velgen, interieurpakket en winterpakket horen er allemaal bij én meer! En, ja, je kunt onbezorgd met een schoon geweten rijden want met 99 gr. CO2/km. voert de Opel Astra E-label A!

Raadpleeg voor meer informatie www.opel.nl

DS 3 Crossback 1.2 Performance Line EAT 8

DS 3 Crossback 1.2 Performance Line EAT 8

DS 3 Crossback 1.2 Performance Line EAT 8

La différence….

(door Anjès Verhey/foto’s PR)

Hoewel niet makkelijk in het ontwerp-technisch afgegraasde SUV veld lukte het DS Automobiles toch om een indringend exclusieve en uit de rij springende auto op de grote 17 inch Dubai Noir Onyx velgen met brede banden te zetten.

La différance…
Het begint al met de afwijkende Bleu Millenium lak en de als accenten toegepaste ‘verzonken’ portiergrepen. De auto maakt indruk zonder agressief te zijn. Binnen gaat het spel door met de art deco-achtige opzet van het desondanks hypermoderne en opgeruimde dashboard. Je vraagt je af wie er op zoveel doordachte toegepaste kunst zit te wachten. Maar sinds Kunst en Kitsch en Vriendenloterij kunst en musea dichter bij de Nederlander brengt hebben velen een goed gevoel voor design uit diverse epochen ontwikkeld.

Afgezien van z’n bijzondere uitstraling is de DS Crossback, niet in het minst dank zij de onvolprezen 8-traps automaat (die wij reden) en het royale interieur, toch heel gewoon een fijn rijdende en alert sturende auto. Door goede geluid-isolatie, fijn steungevend (traploos verstelbaar) meubilair en uitstekend zicht rondom treedt ook op langere ritten geen vermoeidheid op.

Alerte 1.2 motor
De flinke wagen (1.180 kg. leeg) laat zich precies tussen alle verkeers’pesterij’ door sturen en neemt hobbels en bobbels gelaten. De kleine 1.2 liter motor is een alerte rustige metgezel die met 130 pk echter volop reserve voor narrow escapes heeft. Ondanks een (tijdelijke) lage brandstofprijs springt hij als een goede huisvader zuinig met de benzine om. Gemiddeld 4,8 liter/100 km. blijkt als fabrieksopgave niet ver naast de waarheid te zijn.

Achterin hebben je reisgenoten het prima naar hun zin op een royale goed geprofileerde 2-zitter. De relatief kleine berging kan variabel van 350 tot 1.050 dm3 worden vergroot.

Alle denkbare comfort
Een echte rijders-auto voorzien van alle denkbare comfort. Zo een waar je telkens opnieuw met plezier instapt om op pad te gaan. En jawel… ook voor degenen die van ‘Russische roulette’ houden zijn er voldoende moderne gadgets aan boord. Altijd, we benadrukken dat keer op keer, breng je jezelf en medeweggebruikers in gevaar als je deze tijdens het besturen van je auto benut. Het nuttige keep-lane systeem corrigeert gelukkig feilloos kleine onoplettendheden van de bestuurder.

Zomaar enkele cijfers?
Deze aparte auto staat vanaf 37.690 euro voor je deur. Hij produceert 110 gr/km. CO2, trekt geremde aanhang tot 1.200 kg., heeft 230 Nm/trekkracht bij 5.500 tpm, haalt 196 km/u. max en vraagt 9,2 sec, tot 100km/u., voert E-label C en vergt 22% bijtelling. Meer weten, vraag een proefrit aan.

Raadpleeg voor meer informatie www.dsautomobiles.nl

Peugeot 2008 SUV Allure 1.2 PureTech 130 pk

Peugeot 2008 SUV Allure 1.2 PureTech 130 pk

Peugeot 2008 SUV Allure 1.2 PureTech 130 pk

Joye de vivre

(door Anjès Verhey/foto’s PR)

Levensvreugde. In deze dagen waarin Coronavirus, terreur, corruptie en criminaliteit aan de orde van de dag zijn is die blijdschap ver te zoeken. De komst van de grote spierwitte Peugeot 2008 bracht echter voldoende plezier en spanning met zich mee om al die narigheid eventjes te vergeten.

Hoewel in ons overvolle land kleiner vervoer beter op zijn plek zou zijn geniet ik van de overdaad aan luxe en ruimte die deze sportieve gebruiksauto te bieden heeft.

De carros is volgens het nieuwste Peugeot design-principe strak maar boeiend gevormd. Alle details kloppen en, wit staat hem o-zo-goed, hetgeen een pluim voor het ontwerp wil zeggen.

Binnenkijkje
Na een hoge instap via een relatief smal portier neem ik plaats op de (Traxx)gestoffeerde stevig gepolsterde stoel. Instellen traploos per hand. De cockpit zit plezierig passend om me heen. Dan eerst het kleine stuurwiel ónder de hoog aangebrachte instrumentencluster stellen en de motor starten per knop. Rondkijkend zie ik overige bedieningsknoppen naar importantie gerangschikt in rijen geplaatst onder het grote informatieve touchscreen. Ik wil eerlijk zijn. Behoor niet tot generatie zero en heb dus even nodig om feilloos mijn weg te vinden in het overdadige aanbod dat over navigatie, audio, communicatie en alle klimatologische omstandigheden je alles kan vertellen. Maar ogen op de weg houden is een must. Pas als je ‘blind kunt typen’ is veilig op weg gaan zo goed als verzekerd!

Wat opvalt is de hoge neus van de auto die me, net als ooit in een Gremlin rijdend, in onwetendheid laat over wat zich direct vóór me afspeelt. In deze uitvoering, die ik meekreeg van Peugeot Nederland (PSA/Amsterdam Z.O.,)moet 6 keer met de hand worden geschakeld. In de ‘eeuwige’ files dus wel een tamelijk vermoeiende bezigheid.

Kleine zuinige pittige motor
De auto wordt aangedreven door een kleine 1.2 liter viercilinder motor die echter dankzij ultramoderne constructie met maar liefst 130 pk tot de zeer actieve metgezellen behoort. Ik reed de nieuwe 2008 tijdens de stormachtigste periode van deze slechte winter. Dat liet de auto me wel merken. Echter met het lichte accurate stuurkarakter zijn kleine correcties geen probleem. In feite wordt deze grote auto door zijn agile karakter al snel jouw auto. Hij verrast je bovendien positief aan de ‘pomp’.

Tot slot binnen mis je als passagier, ondanks de dakgreep, een houvast in bochten. Peugeot zou bijvoorbeeld het begin van de armsteun (aan het portier) naar boven kunnen trekken en daar een greep van maken. De aantrekkelijke nieuwe 2008 is er al vanaf 29.060 euro. De aan ons ter beschikking gestelde versie had voor 4.180 euro meer een ware vracht aan exclusieve, handige en ‘onmisbare’ accessoires aan boord. Niet persé nodig, maar als je nou toch…! Nietwaar?!

Raadpleeg voor meer informatie www.peugeot.nl

Hyundai Kona Hybrid Aut. HEV

Hyundai Kona Hybrid Aut. HEV

Hyundai Kona Hybrid Aut. HEV

Automatisch schoon en zuinig

(door Anjès Verhey/foto’s PR)

De Kona, tot voor kort met alleen benzine- of alleen elektromotor aan te schaffen, heeft er nu een intelligente, schone en zuinige uitvoering bij. Hij heet Kona Hybrid, heeft een 1.6 liter benzinemotor die wordt bijgestaan door een sterke zichzelf met kinetische (rem-)energie opladende elektromotor. De stroom wordt opgeslagen in een 1,56 KWh lithium-ion-polymeer accu onder de achterbank. Volledig elektrisch voortbewegen kan even maar de opzet is dat de E-power de verbrandingsmotor helpt sparen. Dat lukt want het aan mij bewezen verbruik van 1 liter op gemiddeld 18,5 kilometer liegt er niet om.

De Hyundai Kona is een compacte SUV die de menselijke maat hanteert en beslist geen afgunst oproepende bluf-afmetingen toont. Je voelt je meteen vriendjes met de mooi strak getekende wagen die in mijn geval ook nog eens in erg mooi ‘Blue Lagoon’ was gelakt.

Binnenkijkje
Er zijn tien kleuren leverbaar, van uitbundig tot chique, en vier binnen-stofferingen. De auto stelt je ook binnen snel op je gemak. Hij verwart je niet door een veelheid aan moderne snufjes maar beschikt wel over een zeer doelmatige monitor centraal boven (goed op ooghoogte) aan het dashboard. De rustig op een rij geplaatste schakelaars zijn duidelijk beletterd en de bediening is van het type ‘instappen, even kijken en wegwezen’. Zo hoort het toch!

Vanaf 27.995 euro
Je koopt deze mooie ruime wagen al vanaf 27.995 euro. Die ‘van mij’, die Hyundai Motor Nederland in Sassenheim gevestigd, mij voor een rijimpressie ter beschikking stelde, was van het type Premium á 33.795 euro. Let wel, alle types Comfort, Fashion en Premium zijn gezegend met een automatische transmissie! Na een lange rit ben je zodoende mede door de fijne goed steun gevende stoelen en de rust in het interieur nauwelijks vermoeid. Je sluit hem dan af en klaar is Kees. Geen gehannes met laadpalen, kabels en dat meestal in storm en regen. Nee, gewoon thuiskomen. Zo hoort elektrisch ondersteund rijden te zijn.

Adaptieve cruise-control (ben daar geen voorstander van) en de stuurassistent is rustgevend en stelt de bestuurder in staat om af en toe eens naar het hem omringende landschap te kijken. En dan stuur- en stoelverwarming, de variabele berging van 214 tot 1.143 dm3 inhoud te vergroten en ja je aanhanger mee tot 1.300 kilo (geremd). Dan natuurlijk de hoeveelheid aan appen, sms’en, communiceer en wat al meer die state of the art tot je beschikking staat. Een proefrit kunnen we u alleszins aanbevelen.

Raadpleeg voor meer informatie www.hyundai.nl